Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~~Jasio niezalogowany
11 czerwca 2025r. o 21:22
Trzecia dekada dwudziestego pierwszego wieku i ludzie dalej wierza ,że zboczenia sa ok .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Pomarańczowożółta Nemezja niezalogowany
11 czerwca 2025r. o 23:19
~~Jasio napisał(a): Trzecia dekada dwudziestego pierwszego wieku i ludzie dalej wierza ,że zboczenia sa ok .

Gorzej !
Nierozumni nie wiedzą, że tego nie trzeba legalizować - zboczenia nie są nielegalne.
Ale Prawda to dla nich mowa nienawiści i chcą ją delegalizować.
~~Jurek niezalogowany
13 czerwca 2025r. o 5:53
Najcenniejszy w życiu jest czas. Nie kupisz go. Nie cofniesz. Nie wymienisz na lepszy model.
I właśnie ten czas będziemy teraz marnować w marazmie, który jak beton zastyga nad tym krajem.
Bo nie będzie współpracy. Bo prezydent będzie siedział okrakiem na dupie w poprzek wszystkiemu. I będzie tylko gorzej.

Czy daliśmy z siebie wszystko? Nie wiem. Ja dałem. Wszystko, co miałem. Głos, siłę, wiarę.
Ale nie mam zamiaru płakać ani się obrażać. Naród wybrał. Głupio, ale wybrał.
No to teraz niech się kisi w tym, co sam sobie ugotował. Na zimno. Bez przypraw.

Ja się nie poddaję. Ale robię krok w bok.
Skupiam się na tym, co kocham, co naprawdę ma sens.
A polityka? Niech się *ebie.
Póki co schodzi na boczny tor. Bo ile razy można walić głową w mur, zanim człowiek zrozumie, że ten mur ma się lepiej od niego?
Miałem nadzieję, że wreszcie zacznie być normalnie… nie mam już złudzeń…
~~Jasiu niezalogowany
13 czerwca 2025r. o 14:51

~~Jurek niezalogowany
8 godz. 45 min. temu
Najcenniejszy w życiu jest czas. Nie kupisz go. Nie cofniesz. Nie wymienisz na lepszy model.
I właśnie ten czas marnujemy w marazmie, który jak beton zastygł nad tym krajem po wyborach parlamentarnych w 2023 roku
Bo nie było , i nadal nie będzie współpracy. Premiera z prezydentem, będzie siedział okrakiem na dupie w poprzek wszystkiemu. I będzie tylko gorzej.

Czy daliśmy z siebie wszystko? Nie wiem. Ja dałem. Wszystko, co miałem. Głos, siłę, wiarę.
Ale nie mam zamiaru płakać ani się obrażać. Naród wybrał. Głupio, ale wybrał.
No to teraz niech się kisi w tym, co sam sobie ugotował. Na zimno. Bez przypraw.

Niepoddający się kłamstwom i obłudzie rządów
z 13 Grudnia
Skupiam się na tym, co kocham, Polskę ..!!!
Póki co głową muru nie przebijesz , zanim człowiek zrozumie, że ten mur ma się lepiej od niego?
Miałem nadzieję, że wreszcie zacznie być normalnie… nie mam już złudzeń… jedyne co pozostaje , odsunąć
Łgarza/oszusta wraz z jego podopiecznymi od władzy jak najszybciej….
~~wina Tuska niezalogowany
14 czerwca 2025r. o 6:08
W maju 2023 roku rząd Mateusza Morawieckiego zgodził się na podpisanie umowy z Komisją Europejską, na mocy której Polska zobowiązała się do spłaty odsetek od pożyczki zaciągniętej przez Ukrainę w ramach unijnego wsparcia. Umowa wynikała z rozporządzenia UE z 2022 roku, ustanawiającego instrument finansowy dla Ukrainy w formie pożyczek do 18 mld euro. Polska spłaciła w 2024 roku pierwszą transzę w wysokości 102 010 468 PLN, a odsetki mają być regulowane do końca 2027 roku. Decyzja ta była przedmiotem kontrowersji, zwłaszcza w kontekście deficytu budżetowego Polski (289 mld PLN w 2025 roku). Poseł Konfederacji Grzegorz Płaczek ujawnił dokumenty Ministerstwa Finansów, krytykując to zobowiązanie jako "nienormalne". Donald Tusk wskazał, że to Morawiecki podjął decyzję, co wywołało spór polityczny. Morawiecki odpowiedział, że Tusk unika odpowiedzialności za obecne działania rządu.

211
skorn
15 czerwca 2025r. o 10:33

<i>
~~Jurek niezalogowany
16 czerwca 2025r. o 6:06
PiSy przejęli nielegalne nagrania wykonywane bronią Pegasus.

Publikacja nagrań z podsłuchów rozmów m.in. Prezesa Rady Ministrów Donalda Tuska trwa w firmie mediowej kontrolowanej przez herszta PiS Jarosława Kaczyńskiego.

Odpowiedzialnym za publikacje jest m.in. współpracujący z CBA Piotr N., który już od roku mógł siedzieć w więzieniu za składanie fałszywych zeznań przed warszawskim sądem – sprawę prowadzi Prokuratura Okręgowa w Warszawie.

O tym, co jest na nagraniach wiedzieć musieli Prokurator Generalny i Krajowy, którzy nic jednak nie zrobili, aby powstrzymać publikującego nagrania N., mimo afery z fałszywymi zeznaniami.
~~Luc niezalogowany
17 czerwca 2025r. o 14:06
Występujące od kilku dni zakłócenia sygnału GPS nad Polską oraz Morzem Bałtyckim są działaniem rosyjskim. Taką tezę przedstawił minister spraw wewnętrznych Tomasz Siemoniak.
Putin , idol wąsatego Janusza z Dolnych Młynów ,destabilizuje w Polsce ruch samolotów, statków, a nawet dronów.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza