Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
23 maja 2014r. o 10:31
~mir.ko napisał(a): to w jakiej sieci byliście 100 lat temu :)

Ja tam dostrzegam dwie konkurencyjne sieci, dwóch operatorów Boga i diabła ;)

Generalnie teorie, że wszechświat jest "oceanem energii" jest stara, jak świat (Einstein, Tesla). Teoria, że mózg człowieka jest "anteną" także nie jest wcale nowa. Przystosowanie tej teorii do "komórki" ma wiele istotnych słabości :) Teorie istnienia tzw. "centrali" też stoi w pewnej sprzeczności np.: z badaniami naukowymi dotyczącymi genetyki, czy też pól morficznych. "Kwantowe splątanie" sprzyja przekraczaniu granic czasu i przestrzeni, jednak naukowo również budzi wiele wątpliwości. Tymczasem wszelkie teorie na ten temat są tylko "ciekawostką". Nikt też, jak dotąd nie dowiódł naukowo, czy jest-a jeśli tak, jak wygląda życie po śmierci, czy wiąże się to z migracją dusz, czy też świadomości. Jak na razie rozważania mieszczą się bardziej w kategoriach wiary, wierzę-czy nie wierzę :) Osobiście wolę interpretować Biblię i słowa Jezusa, oraz wierzyć w sposób tradycjonalny, bez zanieczyszczeń wybujałych teorii new age.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
23 maja 2014r. o 11:15
GeorgeOrwell napisał(a):

I teraz najważniejsze:

Ludzkie ciało - to telefon komórkowy.
Mózg - to karta SIM
(Indywidualna świadomość,osobowość) - to numer na centrali i wszystko co jest z nim związane.
Centrala to dusza człowieka która jest wielowymiarowa (zarządza wieloma fizycznymi ciałami człowieka - w wielu równoleglych światach)
Operatorem sieci - jest Bóg.

(Pod pojęciem Boga nie mam na myśli obiektywnej istoty, ale "wyższe ja" czyli duszę danego człowieka w stanie pełni rozwoju)

obalenie twojej teorii
operator sieci telefonu komorkowego prowadzi dzialalnosc gospodarcza, ma cel i zarabia, jesli zarabia, czyli zdziera skore, jesli nie bedzie tego robil to nie przezyje.

jaki cel ma operator w twojej teorii?
12245
#GeorgeOrwell nieaktywny
23 maja 2014r. o 12:19
1.nie jest moja (niestety)

2.nie jest to już teoria ,potwierdza to wiele najnowszych badań naukowych

3.nie ma to nic wspólnego z New Age jak napisał alter ,nie interesuję się New Age ale jeśli oni się odwołują do naukowych odkryć to nie zmienia faktu ,gorzej jeśli by było odwrotnie

4.przykład z siecią komórkową dałem aby łatwiej wytłumaczyć istotę rzeczy , jeśli nie zbyt jasno to opisałem , to moja wina, w istocie temat jest w początkowym okresie trudny do zrozumienia,trzeba przestawić się na zupełnie inny tor myślenia o istniejącej rzeczywistości.Ale jak się człowiek przestawi to wszystkie puzzle otaczającego świata zaczynają do siebie pasować
Pozdrawiam

Dopisane 23.05.2014r. o godz. 12:19:

alter napisał(a):
~mir.ko napisał(a): to w jakiej sieci byliście 100 lat temu :)

Ja tam dostrzegam dwie konkurencyjne sieci, dwóch operatorów Boga i diabła ;)

sieć jest jedna ,lecz jeśli Ty dostrzegasz drugą z diabłem ,to widocznie sobie na to zasłużyłeś :)

Zmoderowano 23.05.2014 godz.16:43 - powód: topposting (moderator)

&#8222;Jeśli nie dostrzegasz swojego zniewolenia, znaczy to tyle ze masz dusze niewolnika&#8221;
10114
#alter nieaktywny
23 maja 2014r. o 12:32
GeorgeOrwell napisał(a): 2.nie jest to już teoria ,potwierdza to wiele najnowszych badań naukowych

sieć jest jedna ,lecz jeśli Ty dostrzegasz drugą z diabłem ,to widocznie sobie na to zasłużyłeś :)

Bajasz Orwell :) Dlaczego nie wspominasz konkretnie jakie najnowsze badania naukowe to potwierdzają? Jak rozumiem każesz nam wierzyć na słowo? Tak jak z ruską propagandą Putina?!

New age już dawno operuje takimi teoriami, i też zawsze mówią, że wszystko jest poparte badaniami naukowymi. Szukaj naiwniaków gdzie indziej.

Ten co nie dostrzega diabła tym bardziej jest podatny na jego działania. Znalazło by się kilku "spiskowców", którymi rogaty operuje :P

~mir.ko niezalogowany
23 maja 2014r. o 13:15
skorn napisał(a):
&feature=em-uploademail

ogólnie partia jest ciekawa ale wg mnie JK działa na jej niekorzyść. Co to za teksty o Chinach i biednej Brazylii , dla której szokiem i skandalem jest organizowanie drogich MŚ w tym roku. O jakim wyjściu z UE też dziadek non stop prawi ? Program NP tego nie zakłada.

" Będziemy dążyć do przywrócenia Unii Europejskiej jej pierwotnego sensu jako obszaru wolnego handlu i swobodnego przemieszczania się obywateli, bez instytucjonalnej nadbudowy i biurokratycznych absurdów. "

Wyrzadza ogromną szkode partii zamiast promować w niej swoich młodych następców. Wydaje się być oderwanym i niezależnym od partii, głosząc swoje kontrowersyjne historyjki. Szansa na 3cią silna partie może być znów zmarnowana.
211
skorn
23 maja 2014r. o 15:01
Program ma pierwszeństwo przed prywatnymi poglądami Korwina. Radykalne hasła są dobre pod publikę, co pokazują sondaże.

On ma już 71 lat, więc jego ewentualny udział w polityce to kwestia najwyżej kilku kolejnych. Później zastąpią go młodsi, którzy koncentrują się na gospodarce. Póki co to on nakręca popularność KNP.

<i>
10114
#alter nieaktywny
23 maja 2014r. o 15:14
skorn napisał(a): Program ma pierwszeństwo przed prywatnymi poglądami Korwina.

JKM to kontrowersyjny polityk. Czy na kontrowersji można zyskać? budować? Czy raczej stracić?

Jego ostatnie wypowiedzi odebrały mu trochę głosów :) Może nie powinien kłapać językiem po próżnicy?

Prawdę mówiąc jego krytyka UE, tak jak Orbana, mogłaby mieć dobry skutek, prowokując przemyślenia w samej UE. Jestem ciekawy do czego by doprowadziła jego obecność w PE. Wolałbym jego niż ludzi Palikota, czy też Millera :)

~mir.ko niezalogowany
23 maja 2014r. o 16:45
JK jest też jednocześnie jedynym stosowanym wielkim argumentem przeciw Prawicy. mysle ze cieżko im będzie wykorzystujac JK jako narzedzie promocji przekroczyć bariere 5-7 %, o ile chcą wiecej. poki co on jest jedynym z czym ludziom kojarzy się NP, zbyt czesto jednak w kategorii komedii
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.