"Przedstawiciele Państwowej Komisji Wyborczej przyznali, że zastrzeżenia polityków Prawa i Sprawiedliwości związane z liczeniem głosów w jednej z komisji wyborczych w Warszawie, są słuszne. ( ... ) "
http://wpolityce.pl/polityka/198076-pkw-zaskoczona-szokujacym-filmem-z-workami-glosow-wrzucanymi-do-piwnicy-czlonkowie-naruszyli-przepisy-ustawy-bedzie-skarga-do-sadu-najwyższego
Zastanawiam się czy to absurd, czy rzeczywistość :|
PS. Oj , Panna, nie ogarniam gonitwy Twoich myśli i wnioskowania :D .
To proste Droga Arystokratko:) Wyznawcy teorii spiskowych tak mają . Ich myśli biegną w różnych kierunkach , sporadycznie zbieżnych :D Przeważająca większość tychże teorii służy straszeniu Ludzi , żyjemy w Przedsiębiorstwie Strachu Onkel Sam & Company :D Ale, Rubik ma rację :
:) Miłego :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
zy możesz mi wyjasnić jako zwolennik tych ''teorii'' czy planowane zmiany w prawie drogowym to czasem nie kolejny spiek na wyrwanie kasy z mojej np. kieszeni?
posłowie wpadli na pomysł aby wprowadzić nakaz zatrzymania sie przed ''zebrą'' kiedy tylko pieszy zasygnalizuje chęć przejścia przez nią...
nie maja jeszcze ''pomysłu'' jaka to miała by być sygnalizacja a ja mam pomysł na to... :D
pamiętacie może latarki z takimi przesłonami...zielona,żółta i czerwona?....
wprowadzić ja jako ''wyposażenie obowiązkowe'' każdego pieszego...
skoro ja mam obowiązek gaśnicy,trójkąta to niech oni mają obowiązek latarki... :D
oczywiście z zapasową żarówką... :P
pieszy jest bezbronny, moze kiedys po przeszkoleniu u talibanow pozaklada sobie pasy wybuchowe ale to jest rozwiazanie na przyszlosc. jesli do tego dojdzie, ze pieszy sie uzbroi to kierowca i pieszy beda mieli rowne szanse.
w przeciwienstwie do pieszego kierowca jest uzbrojony w narzedzie, ktore moze zabic przy odpowiednim manewrze i odpowiedniej predkosci, nawet samego kierowce.
przejscia dla pieszych sa ich przejsciami (nazwa tak mowi), wiec nie wolno po nich jezdzic, pomiedzy bialym i czarnym (tylko na czarnym) jest na tyle miejsca aby sie tam zmiescily slady opon i po nich powinny jezdzic kierowcy, przy duzej predkosci samochodu zaden kierowca nie wceluje tak aby sie zmiescil pomiedzy na bialo pomalowanymi zebrami, dlatego musi jechac wolno.
nie biore pod uwage dyspozycji psychicznej, fizycznej, warunkow atmosferycznych, srodkow odurzajacych itp. bo one moga byc takie same dla kierowcy jak i pieszego.
pieszy jest slabszy i bezbronny i z tego powodu kierowca widzacy z daleka stojacego na chodniku w celu przekroczenia jezdni (kazdy kierowca wie dlaczego pieszy tam stoi) powinien go przepuscic.
nowy przepis jest potrzebny, w tym przypadku nie chodzi o wyciaganie kasy od kierowcow, udowodnienie przekroczenia przepisow drogowych bedzie trudne do udowodnienia bez wypadku.
a jak tuż przy przejściu będą stały np. dwie dewoty rozprawiające o nowej kiecce sąsiadki z parteru to chyba tylko ''duch świnty''rozkmini czy czasem nie mają ochoty przemieścić się na druga stronę...
super to wszystko będzie w większych miastach kiedy do przejścia będą podchodzić co rusz nowi piesi...
już widzę te tasiemcowe ''korki ''bo być może gdzieś za krzaczorem czai się ''łapacz'' zwany niekiedy strażnikiem miejskim i wali serię zdjęć...
...dzisiaj wracając do Bolca widziałem polską ''klasykę'' przed Żerkowicami
nieważne że pada deszcz ,ślisko jak cholera...ważne by pokazać ile sie ma pod maską...
efekt?....piękne wyrzucenie na zewnętrzną strone jezdni(szczęście że nic nie nadjechało z przeciwka",wyłamana bariera ochronna i samochód na dachu ,zawisł na drzewkach...to jest ''rzeczywistość'' bo ''aburdem '' jest tutaj cos innego :D ;)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.