Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

BolecForum - Bolec.Info - sprawy techniczne, pytania, propozycje

315
#mir.ko nieaktywny
28 czerwca 2012r. o 23:59
sentinel napisał(a):
SkumbriaTomatowa napisał(a): mir.ko zauwazyl, ze spora liczba mod. jest od jakiegos dluzszego czasu nieaktywna. .

Jak mir.ko wie, moderatora nie musi być widać. Kiedy usuwa posta, to nie ma po tym widocznego śladu. Ślad zostaje tylko , gdy dokonuje moderacji.

wierzysz w to że wielu kasuje od lat a nic nie moderuje ? :)

Dopisane 28.06.2012r. o godz. 23:59:

sentinel napisał(a): Moderatorzy nie są dla użytkowników ale dla admina, któremu pomagają w utrzymaniu porządku na forum.

bedac modem pracowalem dla ludzi nie dla jednej osoby. nie wiem jak ty
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
3046
#sentinel nieaktywny
29 czerwca 2012r. o 8:02
mir.ko napisał(a): wierzysz w to że wielu kasuje od lat a nic nie moderuje ?

To nie kwestia wiary, a obserwacji. Widzę, kiedy są zalogowani moderatorzy i kiedy są usuwane posty. Oczywiście to dotyczy niektórych.
Niestety ale niektórzy wolą nie zostawiać śladów, żeby nikt po nich nie jeździł, jak np,: po mnie. Są też i tacy, co od dawna się nie moderują.

mir.ko napisał(a): bedac modem pracowalem dla ludzi nie dla jednej osoby. nie wiem jak ty

Ja tu nie pracuję, to jest funkcja społecznościowa. :)

Częściowo się z Tobą zgodzę, jeśli chodzi o działania na rzecz ludzi, gdy poprawiam np.: błędy ich cytowania.Trudno jednak to nazwać pracą dla nich, skoro w większości przypadków moderuję ich teksty, poprzez wycinanie części wypowiedzi, naruszających regulamin.
To tak, jakbyś powiedział, że policjant z drogówki pracuje na rzecz ludzi.
Pośrednio tak, bo pilnuje przestrzegania porządku na drodze (dla bezpieczeństwa ludzi) ale głównie jego praca polega na wyłapywaniu osób nieprzestrzegających przepisów ruchu drogowego.

GG 2563898
2951
#Anonim2951 nieaktywny
29 czerwca 2012r. o 11:25
skorn napisał(a): Kpiny z ludzkiej śmierci nie są moderowane, bo nie ma nic na ten temat w regulaminie, czy też z innego powodu?

Proszę o jednoznaczne określenie tematu, którego dotyczy powyższa wypowiedź.

Bo jeżeli tego :
http://www.bolec.info/index.php?op=informacje&news=7502
to miałbym do napisania kilka słów ad vocem : )
3148
#Skumbria nieaktywny
29 czerwca 2012r. o 11:45
@Senti, nie mam zamiaru kopac sie z koniem i nie dlatego w tym temacie pisze aby Tobie lub komu innemu wbic szpile. Jezeli tak to odbieracie to sorry. Nie jest to moim zamiarem

sentinel napisał(a): " Wam ? " - Moderatorzy nie są dla użytkowników ale dla admina, któremu pomagają w utrzymaniu porządku na forum.

oczywiscie ze NAM. Jestem mod na jednym z niem.jezycznych portali i moja praca sluzy innym uzytkownikom. To dla naszej wygody i porzadku dyskusji tu jestes. Pomagasz adminowi ale jestes tu dla nas. Czym byloby to forum bez takiej rzeszy userow? wg mnie dziwne jest to Twoje podejscie.

sentinel napisał(a): Trudno jednak to nazwać pracą...To tak, jakbyś powiedział, że policjant z drogówki pracuje na rzecz ludzi.
oczywiscie ze to praca. angazujac swoj czas odwalasz kawal niezbednej roboty poprawiajac cyt itp. przez to sprawiasz, ze forum jest przejrzystsze. Ale dalej pozostaje przy swoim, ze sie nie wyrabiacie.
A co do policjanta...a dlakogo on pracuje jak nie dla spoleczenstwa?? :D jest po to aby mi i tobie zylo sie bezpieczniej ;)

sentinel napisał(a): Trochę mało dostrzegasz.
Z tych moderatorów, którzy zostawiają ślady...

ich sporadyczne dzialania sa niewystarczajace. to jest oczywiscie moje zdanie, ktore bedzie mi trudno zmienic.
swoja droga, kulturalnie wzgledem userow byloby pozostawiac zawsze jakis slad.(zerknij na forum katolik.pl - taki wg.mnie bylby ideal moderacji)

milego dzionka i weekendu zycze

btw. usuneliscie watek o szkole kat. dlaczego nie zostal przeniesiony do arch.?

Zmoderowano 29.06.2012 godz.12:18 - powód: Cytowanie (Hegemon)

www.szlachetnapaczka.pl
8913
#ekudzio nieaktywny
29 czerwca 2012r. o 12:01
http://www.bolec.info/index.php?boleslawiec=forum&forum=9&act=showtopic&topic=68852&strona=last

poprosimy temat na czerwono!
może tym sposobem ktoś szybciej zaadoptuje zwierzaczki :)
3046
#sentinel nieaktywny
29 czerwca 2012r. o 13:45
SkumbriaTomatowa napisał(a): .... nie dlatego w tym temacie pisze aby Tobie lub komu innemu wbic szpile...

Wcale tak tego nie odbieram :)

SkumbriaTomatowa napisał(a): . To dla naszej wygody i porzadku dyskusji tu jestes. Pomagasz adminowi ale jestes tu dla nas. Czym byloby to forum bez takiej rzeszy userow? wg mnie dziwne jest to Twoje podejscie.

Może i tak ale moderatorów większość osób nie traktuje, jako osoby pomagające innym, a wręcz jako forumowych gliniarzy. Często zresztą jest mi to wypominane.
Moderowanie postów naruszających regulamin nie uważam za pomaganie innym, szczególnie że z tego tytułu często userzy mają do mnie pretensje.

SkumbriaTomatowa napisał(a): ....Ale dalej pozostaje przy swoim, ze sie nie wyrabiacie.

A ja wciąż stoję na stanowisku, że tak nie jest.

Z Twojego pisania wynika, że bardzo dążysz do tego, żeby skorn był modem. Pisz w tej sprawie do Emema, bo pisanie, czy też sugerowanie tego na forum na nic się nie zda.

SkumbriaTomatowa napisał(a):
swoja droga, kulturalnie wzgledem userow byloby pozostawiac zawsze jakis slad.(zerknij na forum katolik.pl - taki wg.mnie bylby ideal moderacji)

Jeżeli ktoś swoim mało kulturalnym lub też wręcz chamskim pisaniem obraża innych, to nie widzę powodu do zostawiania śladu po usuwaniu takich postów.
Piszesz o innym portalu. Widocznie tam piszą bardziej kulturalni ludzie i dlatego moderatorzy mają inne podejście.
Tu, jak pisałem wcześniej, moderatorzy nie zostawiają nieraz śladów, bo obawiają się tego, że będą się inni userzy ich czepiać za moderację, co często dzieje się wobec mnie.
Na ogólnopolskim forum userzy nie znają się osobiście i nie wiedzą w większości jak kto wygląda. Tu, na BolecInfo jest inaczej.

SkumbriaTomatowa napisał(a): btw. usuneliscie watek o szkole kat. dlaczego nie zostal przeniesiony do arch.?

Niestety ale jesteś w błędzie:)
Temat został zamknięty i przeniesiony do archiwum, wbrew temu, co piszesz.

http://www.bolec.info/index.php?op=forum&forum=17&act=showtopic&topic=66680&strona=20

GG 2563898
2951
#Anonim2951 nieaktywny
29 czerwca 2012r. o 14:10
sentinel napisał(a): ... moderatorzy nie zostawiają nieraz śladów, bo obawiają się ...

sentinel,
taki argument tylko potwierdza, zarzuty użytkowników w stosunku do moderatorów.
Pozdrawiam

Dopisane 29.06.2012r. o godz. 14:10:

Przepraszam za przecinek : )
211
skorn
29 czerwca 2012r. o 15:41
sentinel napisał(a): To tak, jakbyś powiedział, że policjant z drogówki pracuje na rzecz ludzi.
Pośrednio tak, bo pilnuje przestrzegania porządku na drodze (dla bezpieczeństwa ludzi) ale głównie jego praca polega na wyłapywaniu osób nieprzestrzegających przepisów ruchu drogowego.

A te przepisy to dla kogo są? Przecież nie same dla siebie.

Tak sie składa, że działalność służb publicznych, a do takich należy policja czy też bliskie Ci wojsko, finansowana jest z pieniędzy podatnika, więc służy wszystkim. Niefortunny przykład podałeś.

Hegemon napisał(a): Proszę o jednoznaczne określenie tematu, którego dotyczy powyższa wypowiedź.

Bo jeżeli tego :
http://www.bolec.info/index.php?op=informacje&news=7502
to miałbym do napisania kilka słów ad vocem : )

To był inny temat, spadł albo został skasowany.

<i>
REKLAMA BAU zaprasza