Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

BolecForum - Bolec.Info - sprawy techniczne, pytania, propozycje

3148
#Skumbria nieaktywny
28 czerwca 2012r. o 10:34
mir.ko zauwazyl, ze spora liczba mod. jest od jakiegos dluzszego czasu nieaktywna. po co nam mod., ktorzy nie wykazuja zaangazowania na forum? poza tym, forum bolca jest sporych rozmiarow co nie watpliwie jest duma dla wlascicieli. jednoczesnie golym okiem widac, ze tych kilku mod.sie nie wyrabia. osobiscie dostrzegam tylko sentiego i od czasu do czasu hegemona.

www.szlachetnapaczka.pl
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
211
skorn
28 czerwca 2012r. o 22:39
Kpiny z ludzkiej śmierci nie są moderowane, bo nie ma nic na ten temat w regulaminie, czy też z innego powodu?

<i>
3046
#sentinel nieaktywny
28 czerwca 2012r. o 22:52
SkumbriaTomatowa napisał(a): mir.ko zauwazyl, ze spora liczba mod. jest od jakiegos dluzszego czasu nieaktywna. .

Jak mir.ko wie, moderatora nie musi być widać. Kiedy usuwa posta, to nie ma po tym widocznego śladu. Ślad zostaje tylko , gdy dokonuje moderacji.

SkumbriaTomatowa napisał(a): po co nam mod., ktorzy nie wykazuja zaangazowania na forum?

" Wam ? " - Moderatorzy nie są dla użytkowników ale dla admina, któremu pomagają w utrzymaniu porządku na forum.

SkumbriaTomatowa napisał(a): jednoczesnie golym okiem widac, ze tych kilku mod.sie nie wyrabia.

Z wyrabianiem się nie ma problemów, gdyż posty wymagające moderacji są moderowane w miarę na bieżąco.

SkumbriaTomatowa napisał(a): osobiscie dostrzegam tylko sentiego i od czasu do czasu hegemona.

Trochę mało dostrzegasz. :)

Z tych moderatorów, którzy zostawiają ślady: :)

Najczęściej widać mnie :> :)
Hegemon - też jest dość aktywny. :)
Kazimierz - czasem ale działa :)
Emem - też widoczne są jego moderacje
Hemi - jest aktywny :)
MX - też działa
Igi - rzadziej ale też działa
Moderator techniczny - też działa
Bylu - aktywny, choć ostatnio mniej widoczny :)

Podsumowując, gołym okiem widać, że koniecznie chcesz wyznaczenia skorna, na kolejnego moderatora :>

Dopisane 28.06.2012r. o godz. 22:52:

skorn napisał(a): Kpiny z ludzkiej śmierci nie są moderowane, bo nie ma nic na ten temat w regulaminie, czy też z innego powodu?

Jest w regulaminie zapis:

Użytkownikowi niedozwolone jest :

- używanie wulgaryzmów i zwrotów mogących w jakikolwiek sposób naruszyć czyjąś godność,

- obrażanie innych osób
,

Jeżeli jakieś teksty są dla kogoś obraźliwe, to jest od tego opcja - "zgłoś do moderacji"

GG 2563898
211
skorn
28 czerwca 2012r. o 23:08
Moderatorzy są i dla admina z powodów jakie podałeś, i dla użytkowników również, gdyż mod robi porządek na "podwórku", po którym poruszają się wszyscy. A większość tych "wszystkich" to zwykli użytkownicy właśnie, i tym którzy są w miarę wymagający, jak ja na ten przykład, bałagan i brak moderacji przeszkadza.

Dopisane 28.06.2012r. o godz. 23:08:

sentinel napisał(a): Jest w regulaminie zapis:

Użytkownikowi niedozwolone jest :

- używanie wulgaryzmów i zwrotów mogących w jakikolwiek sposób naruszyć czyjąś godność,

- obrażanie innych osób
,

Jeżeli jakieś teksty są dla kogoś obraźliwe, to jest od tego opcja - "zgłoś do moderacji"

Naiwnie myślałem, że dla kogoś takiego jak Ty, tego typu żarty będą obraźliwe same w sobie. Okazuje się jednak, że pierw musisz spojrzeć w regulamin, żeby sie tego dowiedzieć.

<i>
3046
#sentinel nieaktywny
28 czerwca 2012r. o 23:15
skorn napisał(a): gdyż mod robi porządek na "podwórku", po którym poruszają się wszyscy. A większość tych "wszystkich" to zwykli użytkownicy właśnie, i tym którzy są w miarę wymagający, jak ja na ten przykład, bałagan i brak moderacji przeszkadza.

Jak jesteś taki wymagający, to dlaczego widząc posty, według Ciebie kpiące z ludzkiej śmierci, nie zgłosiłeś tego do moderacji.

Tu nie ma żadnego bałaganu i braku moderacji, bo jak widać jest sporo śladów moderacji pozostawionych między innymi przeze mnie.

skorn napisał(a): Naiwnie myślałem, że dla kogoś takiego jak Ty, tego typu żarty będą obraźliwe same w sobie. Okazuje się jednak, że pierw musisz spojrzeć w regulamin, żeby sie tego dowiedzieć.

Znam regulamin bardzo dobrze, w przeciwieństwie do Ciebie, a wkleiłem to, bo twierdziłeś, że nie ma nic na ten temat w regulaminie.

GG 2563898
211
skorn
28 czerwca 2012r. o 23:19
Nie muszę znać regulaminu, rozsądek mi wystarczy, tak jak w tym przypadku. Polecam czasem go użyć.

A w temacie, o którym mowa jeden z modów wziął nawet udział w dyskusji. I jeszcze ja mam to zgłaszać?

<i>
3046
#sentinel nieaktywny
28 czerwca 2012r. o 23:32
skorn napisał(a): Nie muszę znać regulaminu, rozsądek mi wystarczy, tak jak w tym przypadku. Polecam czasem go użyć.

A w temacie, o którym mowa jeden z modów wziął nawet udział w dyskusji. I jeszcze ja mam to zgłaszać?

Widać rozsądku Tobie brakuje, bo piszesz, że nie są moderowane obraźliwe posty przez, jak sądzisz, brak takiego zapisu w regulaminie.
Gdy przytaczam Tobie ten zapis, to zarzucasz mi, że musiałem spojrzeć do regulaminu, żeby to wiedzieć.
Następnie piszesz, że nie musisz znać tego regulaminu.
Otóż każdy, kto pisze na forum musi znać regulamin, bo zawiera on zasady jakie tu obowiązują.
Gdybyś znał zapisy regulaminu, to nie zadawałbyś takich pytań, jak to:

skorn napisał(a): Kpiny z ludzkiej śmierci nie są moderowane, bo nie ma nic na ten temat w regulaminie, czy też z innego powodu?

GG 2563898
211
skorn
28 czerwca 2012r. o 23:47
No to moderuj.

<i>
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza