Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

BolecForum - Bolec.Info - sprawy techniczne, pytania, propozycje

315
#mir.ko nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 0:14
popieram skorna jako moda. poważnie
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
3123
#Thor nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 9:08
skorn napisał(a): Moje pojęcie o pracy moderatora jest conajmniej tak duże jak twoje, a z pewnościa dużo większe. Odkąd jestem na Bolec.Info, nie widziałem tu jeszcze naprawdę dobrego moda.

Zadufany w sobie, który ma się za lepszego od innych. :)

skorn napisał(a): Skoro nagminnie ingerujecie w treść, to równie dobrze możecie ingerować w formę.)

skorn napisał(a): Porządek faktycznie jest, żelazną ręką trzymany, kosztem ingerencji w cudze słowa, ale jest !

Zarzuca moderatorom to, co sam chętnie chce robić. :)

skorn napisał(a): Po drugie:
Regulamin jest do bani, skoro umożliwia nieuzasadnioną ingerencję w wypowiedź, tak więc nie powoływałbym się na niego, jako że stoi w sprzeczności z konstytucyjną wolnością słowa. ; )

Chce być moderatorem, a podważa regulamin jego działalności. Chce przestrzegać (jako moderator) zasad tu obowiązujących ale chyba według własnego widzi mi się. :)

skorn napisał(a): Po trzecie:
To czego brakuje modom tutaj, to przede wszystkim wyczucia sytuacji i elastyczności - kiedy zareagować, a kiedy odpuścić.

Zarzuca innym moderatorom niekompetencję.

skorn napisał(a): Admin jest nieobiektywny, a juz zwłaszcza taki, któremu nie chce sie porządku robić samemu, bo ma od tego (nad)gorliwych ochotników. : )

Tu najlepsze. Podważa obiektywizm admina, osoby zarządzającej forum. Zarzuca mu lenistwo, a innym moderatorom to, że moderują skutecznie, co według niego jest nadgorliwością. To dowodzi, że nie ma pojęcia o strukturach forum.

skorn napisał(a): Niekonstruktywnej krytyki nikt mi zarzucić nie może, tym bardziej, że sam zgłosiłem kilka pomysłów udogodnień na forum, do których NIKT nie raczył się odnieść nawet pół-słowem. Podejrzewam, że ze zwykłego lenistwa.

Uważa się za lepszego od innych. Czepia się każdego i krytykuje działania innych.

Podsumowując, koleś chce być tu moderatorem, a podważa działania admina i moderatorów. Dodatkowo, niejednokrotnie ubliżał innym użytkownikom, za co był moderowany. I on chce być moderatorem ? To chyba jakieś jaja.

ZDECYDOWANIE JESTEM NA NIE !!
3148
#Skumbria nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 11:37
Drogi Thor'rze

wystarczylo by Twoje ostatnie zdanie. wiekszosc uzytkownikow forum zna skorna od lat i ma o nim wyrobione zdanie.

pomimo tego pozwol, ze nie zgodze sie z toba w kilku pkt.

Thor napisał(a): Zadufany w sobie, który ma się za lepszego od innych. :)

ma swoje zdanie, potrafi je dosadnie przedstawic. a ze niejeden sie przy utarczkach spocil... :D mysle, ze nie chodzi o to, ze ma sie za lepszego. moze niepotrzebnie, ze czasami sie zniza do poziomu adwersarza. ale taki jego urok ;)

Ktoś napisał: Zarzuca moderatorom to, co sam chętnie chce robić. :)

mysle, ze nie zrozumiales o co mu chodzi ;)

Ktoś napisał: Chce być moderatorem, a podważa regulamin jego działalności. Chce przestrzegać (jako moderator) zasad tu obowiązujących ale chyba według własnego widzi mi się. :)

wczytaj sie w to co napisal. mysle, ze ma racje.

Ktoś napisał: Zarzuca innym moderatorom niekompetencję.

nie on jeden. ale skoro mod. sie wzajemnie moderuja to jest cos na rzeczy ;)

Ktoś napisał: Podważa obiektywizm admina, osoby zarządzającej forum. Zarzuca mu lenistwo, a innym moderatorom to, że moderują skutecznie, co według niego jest nadgorliwością. To dowodzi, że nie ma pojęcia o strukturach forum.

fakt, dyplomata to on jest marnym. ale w przeciwienstwie do panujacych tutaj niepisanych zasad, on jak komus cos zarzuca to potrafi tego dowiesc.

Ktoś napisał: Uważa się za lepszego od innych. Czepia się każdego i krytykuje działania innych.

wyraza jak inni swoje zdanie. ciebie boli to, ze jest ono odmienne od twojego. to akurat jego zaleta a nie wada.

Ktoś napisał: Podsumowując, koleś chce być tu moderatorem, a podważa działania admina i moderatorów.

to nie indie. tutaj nie ma swietych krow. mod+admin to nie kolko wzajemnej adoracji.

www.szlachetnapaczka.pl
2951
#Anonim2951 nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 13:02
Ciekawa propozycja.
Popieram.
3123
#Thor nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 13:25
SkumbriaTomatowa napisał(a):
to nie indie. tutaj nie ma swietych krow. mod+admin to nie kolko wzajemnej adoracji.

Drogi Skumbrio :)
To nie Chiny, czy Kuba. To nie państwowy portal, tylko prywatny.
O ile nic się nie zmieniło, to Emem jest tu Adminem i właścicielem Bolca i logiczne jest, że on ustala tu zasady, którym moderatorzy muszą się podporządkować.
Porównywanie, które napisałeś jest co najmniej nie na miejscu.

Ja proponuję Grzdyla Ponurego na moderatora :)
211
skorn
26 czerwca 2012r. o 17:02
Thor napisał(a): Czepia się każdego

Gdybym tak było, poza czepianiem się nie miałbym czasu na nic innego w życiu.

Thor napisał(a): To nie państwowy portal, tylko prywatny.

Prywatny w sensie własności, ale publiczny i dostępny dla wszystkich, dodatkowo mieniący się obiektywnym, więc tym bardziej podlega ocenie.

Thor napisał(a): Emem jest tu Adminem i właścicielem Bolca i logiczne jest, że on ustala tu zasady, którym moderatorzy muszą się podporządkować.

Co, jeśli czasami te zasady rozmijają się ze zdrowym rozsądkiem?

Thor napisał(a): Ja proponuję Grzdyla Ponurego na moderatora

Ach, czyli Twoje zarzuty to w zasadzie sprawa osobista, bo my z tym panem nie przepadamy za sobą. : )

<i>
3123
#Thor nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 20:32
skorn napisał(a):
Prywatny w sensie własności, ale publiczny i dostępny dla wszystkich, dodatkowo mieniący się obiektywnym, więc tym bardziej podlega ocenie.

Tu nie chodzi gościu o ocenianie, tylko o to że Admin który jest właścicielem może dokonywać zmian, jeśli tego zechce i tyle. Jego podwórko jego sprawa.
To nie konkurs talentów, żeby kogoś oceniać.

skorn napisał(a):
Co, jeśli czasami te zasady rozmijają się ze zdrowym rozsądkiem?

Aa ty kto, psycholog ? Czy specjalista od mas mediów ?

skorn napisał(a):
Ach, czyli Twoje zarzuty to w zasadzie sprawa osobista, bo my z tym panem nie przepadamy za sobą. : )

Nie pochlebiaj sobie. (...)
Podałem jego przykład jako kandydata na moderatora, bo czytając te wasze utarczki odniosłem wrażenie, że jest bardziej rozgarnięty od ciebie.

Zmoderowano 26.06.2012 godz.20:36 - powód: słownictwo (sentinel)
4254
#parenti nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 21:00
Uwazam, ze skorn posiada cechy charakterologiczne, a przede wszystkim zdolnosc intelektualna, inteligencje, oraz wiedze niezbedna do pelnienia funkcji moderatora. Tych cech i zdolnosci nie posiada w stopniu wystarczajacym, lub tez wcale nie posiada Jego "Konkurent". Wypowiedzi "Konkurenta" sa jednostronne (krytykanctwo, wypowiedz dla samej wypowiedzi, ktora nie wnosi absolutnie nic nowego do dyskusji, jest czesto natarczywie niegrzeczny, czesto ociera sie o chamstwo.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza