Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
10114
#alter nieaktywny
24 kwietnia 2013r. o 22:11
~s napisał(a): Przy zwolnieniu budżetówki z podatku dochodowego spora cześć urzędników skarbówki stała by sie zbędna.

Budżet zaoszczędziłby na biurokracji związanej z obsługą sporej grupą podatników, którzy przestaliby być podatnikami ; )

Pensja brutto i tak musiałaby być księgowana. Nie byłoby tylko przepływu gotówki, a to nie miałoby wpływu na ilość urzędników :)

Zaznaczam jeszcze raz! Zwolnienie jednej grupy budżetowej z płacenia podatków prawdopodobnie byłoby wbrew konstytucji!

Dopisane 24.04.2013r. o godz. 22:11:

Przemyslaw napisał(a): Podatek budżetowca jedynie zwiększa koszt dla pozostałych.
Czy to takie trudne ?
Gdyby pracownicy budżetowi nie płacili podatków , mieli jednolity stały ZUS , nie dostawali trzynastych pensji , nagród to o taką kwotę zostawało by więcej podatnikom.A to oni i tylko oni mogą wpływać na rozwój gospodarczy.
Te wszystkie " bonusy administracji ciągną wszystkich na dno.
Więc Panie Piotrze kto powiedział że oni mają rację ?
Ja oczywiście piszę jak być powinno a nie jak jest.

Zaczyna PAnM mieszać zagadnienia! Czym innym jest stwierdzenie, że chce PAnM zabrać budżetówce przywileje! A czym innym zwalnianie ich z płacenia podatków :) Próbuje Pan bronić się na oślep?! To należało od początku pisać o zabieraniu ludziom przywilei, a nie że chce PAn dawać. Podwyższać pensję, wspierać przedsiębiorców?! Jestem rozczarowany poraz kolejny, a tak się dobrze dyskusja zapowiadała. To ciekawy jestem PanaM odpowiedzi na kolejne punkty :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 kwietnia 2013r. o 22:13
Przemyslaw napisał(a): Więc Panie Piotrze kto powiedział że oni mają rację ?
Ja oczywiście piszę jak być powinno a nie jak jest.

A MaxKolonko mówi jak jest , nie jak powinno być . :)

Jesteś Pan pewien , Przemuś , jak powinno być ? Matematyka , to podstawa , logika również , znajomość systemu ... też .

Druga kwestia , poproszę . :)

Pański wybór, proszę się zdecydować , czy chce Pan rozmawiać o wolnym rynku , czy o stajniach Audiasza.... tfu , wróc ... stajniach Arłukowicza .

Pański wybór :) Dobrej nocy Przemuś i ... Wam Drodzy Bolecnauci :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
24 kwietnia 2013r. o 22:13
Od kilku lat piszę to samo.Nie wiem jak Pan doszukał się innej intencji ?

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
10114
#alter nieaktywny
24 kwietnia 2013r. o 22:16
Pannazdzieckiem napisał(a): Dobrej nocy Przemuś i ... Wam Drodzy Bolecnauci :)

dobranoc, niech Ci się przyśni pieniądz fiduracyjny ;)

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 kwietnia 2013r. o 22:23
alter napisał(a):

Boże , jak ja nie cierpię badziewia . Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
24 kwietnia 2013r. o 22:28
Pannazdzieckiem napisał(a):
alter napisał(a):

Boże , jak ja nie cierpię badziewia . Dobranoc :)

czyli koszmar? to niech Ci się przyśni czysta gotóweczka w skórzanej walizeczce :)

~ niezalogowany
24 kwietnia 2013r. o 23:50
Auto posła Ruchu Palikota porzucone na gdańskim lotnisku i to... w niedozwolonym miejscu. "Ma immunitet..."

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,13800495,Auto_posla_Ruchu_Palikota_porzucone_na_gdanskim_lotnisku.html#BoxSlotII3img[img=1366840234_dttoth6.jpg]
~15 tys za leżenie w łóżku niezalogowany
25 kwietnia 2013r. o 0:00
Przemysławie, robota dla Ciebie...

http://praca.wp.pl/title,15-tysiecy-USD-za-lezenie-w-lozku,wid,15522822,wiadomosc.html
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza