Przemyslaw napisał(a): Miało być pytanie - odpowiedź
alter napisał(a):
1. Jaką ma Pan wiedzę, aby "naprawiać gospodarkę wolnorynkową"? dokładnie co Pan chce naprawiać? konkrety!
Przemyslaw napisał(a): No właśnie .Pieniądze przychodzą do budżetu i wracają .Zatem to ukryty dodatkowy koszt dla podatnika.Zaniechanie pobierania tej kwoty dała by pracownikom pozabudżetowym wyraźną korzyść./ o nagrodach , trzynastych pensjach nie wspomnę /
Pynchoon napisał(a):>Przemyslaw napisał(a): No właśnie .Pieniądze przychodzą do budżetu i wracają .Zatem to ukryty dodatkowy koszt dla podatnika.Zaniechanie pobierania tej kwoty dała by pracownikom pozabudżetowym wyraźną korzyść./ o nagrodach , trzynastych pensjach nie wspomnę /
Ale o jaki dodatkowy koszt dla podatnika Ci chodzi, skoro pieniądze pochodzą z budżetu i do niego wracają?
Czy chciałbyś pracowników budżetowych zwolnić również z ZUS, VAT, akcyzy, skoro pieniądze te i tak pochodzą z budżetu i stanowią ukryty dodatkowy koszt dla podatnika?
Przemyslaw napisał(a): Proszę uważniej czytać.Napisałem że pieniądze PRZYCHODZĄ do budżetu a nie pochodzą z budżetu.
Pynchoon napisał(a):
Przemysławie, a czy jesteś w stanie udzielić odpowiedzi na moje pytania?
Pannazdzieckiem napisał(a):>Przemyslaw napisał(a): Miało być pytanie - odpowiedź
Pański wybór. nic innego nie mówię :)
alter napisał(a):
1. Jaką ma Pan wiedzę, aby "naprawiać gospodarkę wolnorynkową"? dokładnie co Pan chce naprawiać? konkrety!
Oczekujemy odpowiedzi. :)
Przemyslaw napisał(a): ...Jak tylko będę miał spokojną chwilę odpowiem wyczerpująco .Przepraszam mam obowiązki.