Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
~mir.ko niezalogowany
25 kwietnia 2013r. o 0:06
mnie ciekawi jak on zaparkowal takim statkiem miedzy kwietnikami. pensja musi byc dwucyfrowa skoro parkuje sie to to jak rower
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~c.d niezalogowany
25 kwietnia 2013r. o 0:10
'Poseł Ruchu Palikota był bowiem w przeszłości już trzykrotnie karany. Pierwszy raz za to, że pobił człowieka kijem bejsbolowym. Drugi raz za "grożenie świadkowi w celu zmiany zeznań". I trzeci raz za "pobicie i grożenie bronią w celu wymuszenia rozporządzenia mieniem w wysokości 3 tys. zł". Z więzienia wyszedł w marcu 2003 roku.'

to jakis ruch przemocy :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
25 kwietnia 2013r. o 8:06
Przemyslaw napisał(a): Od kilku lat piszę to samo.Nie wiem jak Pan doszukał się innej intencji ?

Przemyslaw napisał(a):
Jestem za naprawą gospodarki wolnorynkowej z jak najmniejszym udziałem państwa.
Jestem za racjonalniejszym podziałem wspólnie wypracowanych dóbr .
Jestem za drastyczną redukcją kosztów generowanych przez strefę budżetową.
Jestem za zakazem zadłużania państwa i samorządów .
Jestem za redukcją administracji .
Jestem za obniżeniem podatków .
Jestem za likwidacją większości zezwoleń oraz akcyz .
Jestem za równym traktowaniem podmiotów.
Jestem za likwidacją wszelkiego rozdawnictwa publicznych środków.
Jestem za poprawą dostępu obywateli do lekarzy specjalistów.
Jestem za zniesieniem podatku dochodowego dla pracowników budżetowych.

Ostatni postulat uważam za przerobiony. My wygrywamy . 1:0 Przemuś :) Wybieraj , co dalej , jeśli o merytoryczną dyskusję chodzi. :)

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
25 kwietnia 2013r. o 8:28
Na jakiej podstawie wyciągnął Pan taki wniosek Panie Piotrze ?

Uważa Pan że wszystko jest w porządku ? Uważa Pan że kontrola nad wydatkami publicznych pieniędzy jest wystarczająca ?
Uważa Pan że można bezkarnie i bez ograniczeń sięgać do publicznej kasy ?
Uważa Pan że nie powinno być wolnej od podatku kwoty zarobku , która pozwoliła by przynajmniej przetrwać ?
Uważa Pan że wszystkie koszta fantazji urzędniczej mają ponosić obywatele ?

Dopisane 25.04.2013r. o godz. 08:28:

To wszystko można by osiągnąć redukując koszta utrzymania administracji.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
25 kwietnia 2013r. o 8:30
Przemyslaw napisał(a): .... Uważa Pan że wszystko jest w porządku ? Uważa Pan że kontrola nad wydatkami publicznych pieniędzy jest wystarczająca ?
Uważa Pan że można bezkarnie i bez ograniczeń sięgać do publicznej kasy ?
Uważa Pan że nie powinno być wolnej od podatku kwoty zarobku , która pozwoliła by przynajmniej przetrwać ?
Uważa Pan że wszystkie koszta fantazji urzędniczej mają ponosić obywatele ?

Panie Przemku :) Skoncentrujmy się może na Pańskich postulatach. Pański wybór :) Co następne ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
25 kwietnia 2013r. o 8:35
Miało być pytanie - odpowiedź

3688
#Pynchoon nieaktywny
25 kwietnia 2013r. o 8:36
Przemyslaw napisał(a): Podatek budżetowca jedynie zwiększa koszt dla pozostałych.
Czy to takie trudne ?

Przemysławie, po raz kolejny błąd, podałeś, czysto teoretycznie, że to kwota 6 miliardów, pieniądze te przychodzą z budżetu i do budżetu wracają, zatem wychodzi na zero (jak mówiłem poza kosztami obsługi).

Idąc Twoim torem myślenia, można też budżetowców zwolnić z VAT, akcyzy i od razu potrącić im z pensji netto, czy np. dodatkowo zwolnić z ZUS, tylko wtedy powstanie Ci bałagan.

I oczywiście zgadzam się z postulatem, że administrację należałoby odchudzić, oczekuję jednak od polityków konkretów, a nie deklaracji. Zauważ że dotychczas wszyscy politycy mówili o odchudzaniu, a po dojściu do władzy zostawało jak dotychczas (a nawet gorzej). Działania Twojej partii również nie wskazują, abyście do tego postulatu podchodzili inaczej (nie widzę żadnych konkretnych rozwiązań, a do pieniędzy publicznych podchodzicie jak wszyscy - patrz Wasze wnioski o premie dla Waszych pracowników).
5413
#Przemyslaw nieaktywny
25 kwietnia 2013r. o 8:44
Pynchoon napisał(a):
Przemyslaw napisał(a): Podatek budżetowca jedynie zwiększa koszt dla pozostałych.
Czy to takie trudne ?

Przemysławie, po raz kolejny błąd, podałeś, czysto teoretycznie, że to kwota 6 miliardów, pieniądze te przychodzą z budżetu i do budżetu wracają, zatem wychodzi na zero (jak mówiłem poza kosztami obsługi).

Idąc Twoim torem myślenia, można też budżetowców zwolnić z VAT, akcyzy i od razu potrącić im z pensji netto, czy np. dodatkowo zwolnić z ZUS, tylko wtedy powstanie Ci bałagan.

I oczywiście zgadzam się z postulatem, że administrację należałoby odchudzić, oczekuję jednak od polityków konkretów,>
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
No właśnie .Pieniądze przychodzą do budżetu i wracają .Zatem to ukryty dodatkowy koszt dla podatnika.Zaniechanie pobierania tej kwoty dała by pracownikom pozabudżetowym wyraźną korzyść./ o nagrodach , trzynastych pensjach nie wspomnę /

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza