Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

211
skorn
18 listopada 2014r. o 16:32
~ napisał(a):
falco napisał(a):
co mi dały rozmowy?
nie potrafisz tego zrozumieć a ja tłumaczyć ci tego nie mam najmniejszego zamiaru...

Nic nie dały?

Pewnie że nic nie dały. Gdyby nie stalinizm w ZSRR, żadne prl-e opłakiwane przez co poniektórych nie miałyby racji bytu i dziś klepalibyśmy biede jak ci Niemcy i Anglicy, co do nas przyjeżdzają do roboty ; )

Niedostrzeganie związków przyczynowo-skutkowych jest w tym kraju bardzo powszechne.

<i>
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
18 listopada 2014r. o 17:03
''gdyby nie stalinizm w ZSRR''?
wychodzi na to więc że trzeba było oddać Niemcom z pocałowaniem ręki jakiś tam Gdańsk i pozwolić na ''korytarz'' :D
dzisiaj mielibyśmy u nas ''narodowy socjalizm'' i wszyscy byli by szczęśliwi...
nie było by żadnej wojny ,nie byłoby 43 mln. jej ofiar i co ciekawe i chyba najważniejsze , nie musieli by wyzwalać nas ..''sowieci'' ;)

to tak w prostych słowach bez wklejania linków :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
211
skorn
18 listopada 2014r. o 17:14
Gdyby sowieci nie zaczeli nas "wyzwalać" 17 wrzesnia 1939, historia mogłaby sie potoczyc zupełnie inaczej. O tym "drobnym" incydencie miłośnicy batiuszki jakos pamietać nie chcą.

<i>
2900
#falco nieaktywny
18 listopada 2014r. o 18:18
:D
skornowi nie wmówisz że ''białe jest białe'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~virgo niezalogowany
18 listopada 2014r. o 20:34
Witaj Falco :* Przeczytałam wczorajsze posty :D ktoś tam miał nadzieję ,że jesteś młodziutki ;) może liczył na... :)
Ad rem : rozpolitykowałeś się :D przestajesz być apolityczny ?? Kiedyś uważałam ,że na forum można przedstawić wiele interesujących tez , lecz z czasem "pióra mi opadły"...Ogromna ilość złośliwców nie posiadających podstaw rzetelnej historii... ;( Doszłam więc do wniosku ,że Jednostki , które znają historię ,interesuje ich swiat , ekonomia i polityka , nie muszą w takich miejscach udowadniać ,że wiedzą co wiedzą. ;) Panna lubi prowokować , widocznie ma ubaw z tego , jak inni nie potrafią "wyjść z sideł zastawionych "przez Pannę :D też metoda. Nie wierzę ,że celem "paplaniny" Panny jest dotarcie do ciasnych mózgownic niektórych :D Szkoda wysiłku..Czego Jaś się nie nauczył tego Jan nie zrozumie.
~ niezalogowany
18 listopada 2014r. o 20:45
~virgo napisał(a): Witaj Falco :* Przeczytałam wczorajsze posty :D ktoś tam miał nadzieję ,że jesteś młodziutki ;) może liczył na... :)
Ad rem : rozpolitykowałeś się :D przestajesz być apolityczny ?? Kiedyś uważałam ,że na forum można przedstawić wiele interesujących tez , lecz z czasem "pióra mi opadły"...Ogromna ilość złośliwców nie posiadających podstaw rzetelnej historii... ;( Doszłam więc do wniosku ,że Jednostki , które znają historię ,interesuje ich swiat , ekonomia i polityka , nie muszą w takich miejscach udowadniać ,że wiedzą co wiedzą. ;) Panna lubi prowokować , widocznie ma ubaw z tego , jak inni nie potrafią "wyjść z sideł zastawionych "przez Pannę :D też metoda. Nie wierzę ,że celem "paplaniny" Panny jest dotarcie do ciasnych mózgownic niektórych :D Szkoda wysiłku..Czego Jaś się nie nauczył tego Jan nie zrozumie.

Virgo, może sobie darujesz złośliwości i dla odmiany wypowiadać się będziesz na temat?! Jednocześnie zyskasz szansę pokazania swojej bezdyskusyjnej jedynie słusznej prorosyjskiej wiedzy historycznej.
~ niezalogowany
18 listopada 2014r. o 20:46
"Tak naprawdę Kreml brnie w ślepą uliczkę i działa na własną szkodę. Rosyjskie media państwowe wspierane przez rodzimych nacjonalistów podsycają atmosferę konfrontacji, która poważnie ogranicza rządowi pole działania i czyni go mniej elastycznym. Zamiast dobrze przemyślanej strategii mamy do czynienia z wieloma doraźnymi gestami, które mają udowodnić światu i rosyjskiej opinii publicznej, że działania władz Rosji są w interesie separatystów uosabiających interesy ukraińskiego narodu. Jednocześnie sami rebelianci, nie chcąc utracić świeżo zdobytej władzy i stref wpływów, robią wszystko, by nie dopuścić do zbliżenia Moskwy i Kijowa.
Mimo wzrostu temperatury światowej polityki trudno szukać odwilży na terenach byłego Związku Radzieckiego, skutych lodem lokalnych konfliktów. Przeciwnie – zlodowacenie pochłania wciąż nowe obszary. "

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Putin-na-lodzie,wid,17040171,wiadomosc.html
~virgo niezalogowany
18 listopada 2014r. o 20:53
~ napisał(a): ...Ogromna ilość złośliwców nie posiadających podstaw rzetelnej historii... ;((...) , nie muszą w takich miejscach udowadniać ,że wiedzą co wiedzą. ;) (...).Czego Jaś się nie nauczył tego Jan nie zrozumie.

Virgo, może sobie darujesz złośliwości i dla odmiany wypowiadać się będziesz na temat?!
Tyldo , czyżbyś zaliczał się do tej grupy , o której napisałam ?? Chyba zgodnie z powiedzeniem :"Uderz w stół a nożyce się odezwą" :P
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK