Dwulitrowy diesel od 100-160km na piatym biegu rwie beton? Hehe dobre :D chyba nawet 6letnie dziecko by sie z tego usmialo. Moge startowac od 0 do 200km/h ciężkim Mitsu Galantem 2.0 w benzynie z kazdym dieslem 2.0 o podobnych parametrach i wiem ze po chwili klekot zostaje z tylu. Sprawdzone z passatem b5 i audi a4 w tdi oczywiście.
po aferze volkswagena, unia zaostrzy przepisy na diesle, nowych jeszcze nie produkuja a stare beda wymagaly inwestycji. byc moze, ze dieslami nie bedzie mozna wjezdzac do miast
mirko, szkoda dystkutować, my piszemy o rocznych, dwuletnich autkach a tu gość wyskakuje z jakimś klekotem ;)
Dopisane 05.10.2015r. o godz. 18:48:
Ale wracając do tematu, dla młodych zawsze będzie benzyna... wiadomo dlaczego ;)
Dla myślących i robiących bardzo dużo km diesel :)
Dziękuję za uwagę :)
~Tołdi niezalogowany 5 października 2015r. o 18:56
No ja nie wiem czy tak auta Benzynowe sa tansze od diesla. Zobacz sobie cene Opla Vecty C za Diesla z 2007 lub 2008 dasz 21 tys a za benzyne 1.8 z roku 2007 albo 2008 trzeba juz dac 25tys min. To samo z Audi A4 B6 1.9 TDI przewaznie za rocznik 2003r dasz 15 lub 16 tys a za benzyne 1.8t z roku 2003 20 tys. Benzyny sa mniej awaryjne i tansze w eksploatacji niz diesel. Ten co pisal arytykuł niech zobaczy rynek auto co ile kpsztuje. Te 2 pojazdy dalem jako przykład
ja mowie o 10 letnich. zawsze diesel ma więcej Nm niż benzyna przy niższych obrotach a to właśnie one robią robote przy przyspieszaniu a nie konie mechaniczne.
jesli chodzi o nowe to 2.0 TDI wyciska już nawet 500 Nm
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.