Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Morus niezalogowany
5 sierpnia 2021r. o 16:36
ty sie juz papiezem nie zaslaniaj , to przeciez nie jest postac z twojej bajki
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
5 sierpnia 2021r. o 16:42
oczywiście że papież nie jest dla mnie autorytetem ale dla ciebie?
dla takich jak ty?
kiedy właśnie olewacie jego słowa wychodzi wasza ''fasadowa wiara'' ;D

stąd dzielę polskich wiernych na katolików i zwykłych ''katoli'' :D
co teraz zrobicie kiedy po wizycie polskich biskupów u papieża okaże się że kilku z nich będzie musiało zejść z urzędu?
jak myślisz?
ilu z nich zostanie sołtysami?

:D
~~Nadżółkły Sundaville niezalogowany
5 sierpnia 2021r. o 16:59

Tych co nie chcą jeść świniny będą napier_da_lać salcesonem - 'sołtysi'?
22258
#Horus nieaktywny
5 sierpnia 2021r. o 17:04
''egzorcyzmy '' salcesonem?

o tak...to nad wyraz opłacalny ''byznes'' ...:D
zwłaszcza jak ''tacę '' zastępuje rządowy ''datek'' :D

~~Morus niezalogowany
5 sierpnia 2021r. o 22:19
Horus napisał(a): oczywiście że papież nie jest dla mnie autorytetem ale dla ciebie?

dla mnie tez nie , dlatego sie na niego nie powołuje
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
6 sierpnia 2021r. o 8:04
Horus napisał(a): chcesz podważyć słowa samego papieża?
czy to czasem jego słowa jako ''namiestnika boga'' nie są pewną wykładnią której powinniście się trzymać?
czy akceptujecie tylko to co wam pasuje lub to co wtłoczył niektórym do głowy jakiś pleban...
o ile pamiętam pewne twierdzenia to ''papież jest nieomylny''
zaprzeczając chcesz powiedzieć że jednak się myli i ty nie zamierzać stosować się do jego słów?:D

Nieomylność Papierza dotyczy tylko spraw wiary. I to tylko wtedy, jeśli nie stoi w sprzeczności z dotychczasową nauką Kościoła. O nie omylności też nie mówimy w przypadku wypowiedzi Papieża dla prasy, czy w rozmowach towarzyskich np. na pokładzie samolotu. Tam może klepać co mu ślina na język przyniesie, bez strachu że tworzy nowa wykładnie wiary.
Zdarza się, ze papież wprowadza do naszej wiary coś istotnego, nowego. Ale może to być przyjęte tylko wtedy, gdy jest rozwinięciem dotychczasowych prawd wiary, a nie ich zaprzeczeniem.
Tyle o nieomylności.
6 sierpnia 2021r. o 8:08
A co do stawanie w poprzek słowom Papieża, to katolikowi nie jest do tego potrzebny żaden proboszcz. Wystarczy znać Katechizm Kościoła Katolickiego. Tam jest wszystko dokumentnie wyłożone. Jeśli ktoś mówi inaczej, niż tam jest zapisane, to widocznie krzewi inną wiarę. W swoich modlitwach, poza swoimi kapłanami, trzeba też pamiętać o Papieżu.
6 sierpnia 2021r. o 8:18
Horus napisał(a): a czym jest ta ''wiara''?
,,przygłupie''...
czy czasem nie składa się ona z pewnych obowiązków -inaczej zwanych -nakazami...
a czy w pewnych zapisach ''wiary'' nie pisze się też o szacunku dla innych osób ?...nawet innej wiary czy orientacji ...

jak to wytłumaczysz ...''przygłupie''? ;D

Owszem, szacunek dla innego człowieka jak najbardziej. Nawet dla największego grzesznika.
Ale ty to mylisz z szacunkiem dla grzechu.
Mam znajomych o odmiennej orientacji. Wiedzą, że jak będą w potrzebie, mogą liczyć na moją pomoc. Jednak mieszkania na schadzki ode mnie nie dostaną. Nie popieram ich grzesznego sposobu życia i już. Jeśli i oni chcą uszanować drugiego człowieka, powinni mi dać prawo do odmiennych poglądów.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza