Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

14505
DP
9 sierpnia 2021r. o 18:27
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: DP napisał(a): Mnie też nazwiesz grzesznikiem? Tylko dlatego, że nie wierzę w żydowskiego Boga?

Dobre pytanie. Czy brak wiary jest grzechem. Sam w sobie pewnie nim nie jest. Niemniej brak wiary najczęściej prowadzi do grzechu. Bo jeśli nie wiara, to co powstrzyma cie przed grzesznym życiem? Co każe ci być przyzwoitą?
Spotkałem już kilka osób niewierzących z wysokim statusem moralnym. Ciekawe co nimi powoduje, co skłania by wybierali dobro a nie zło, choć wybór zła często jest wygodniejszy. Może ty potrafisz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Empatia, tego tak samo jak wiary nie można się nauczyć.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Empatia niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 18:37
DP napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: DP napisał(a): Mnie też nazwiesz grzesznikiem? Tylko dlatego, że nie wierzę w żydowskiego Boga?

Dobre pytanie. Czy brak wiary jest grzechem. Sam w sobie pewnie nim nie jest. Niemniej brak wiary najczęściej prowadzi do grzechu. Bo jeśli nie wiara, to co powstrzyma cie przed grzesznym życiem? Co każe ci być przyzwoitą?
Spotkałem już kilka osób niewierzących z wysokim statusem moralnym. Ciekawe co nimi powoduje, co skłania by wybierali dobro a nie zło, choć wybór zła często jest wygodniejszy. Może ty potrafisz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Oczywiście, że można się nauczyć empatii, nawet powinnaś.
~~DP niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 18:42
~~Empatia napisał(a):
Ktoś napisał: DP napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: DP napisał(a): Mnie też nazwiesz grzesznikiem? Tylko dlatego, że nie wierzę w żydowskiego Boga?

To może dziś wieczorem u Ciebie ,masz czas ?
~~Oberżynowy Wiąz niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 18:57
~~Empatia napisał(a):
Ktoś napisał: DP napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: DP napisał(a): Mnie też nazwiesz grzesznikiem? Tylko dlatego, że nie wierzę w żydowskiego Boga?

To nie wymaga odpowiedzi, wymaga jedynie
.
~~Empatia niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 19:20
~~DP napisał(a): To może dziś wieczorem u Ciebie ,masz czas ?

Mam czas, ale jestem bezdomna możemy u Ciebie, podaj adres.
~~DP niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 19:41
Super
~~Empatia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~DP napisał(a): To może dziś wieczorem u Ciebie ,masz czas ?

Mam czas, ale jestem bezdomna możemy u Ciebie, podaj adres.

Kościelna 3 .Dopuszczasz sex na pierwszej lekcji ?
~~Empatia niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 19:52
~~DP napisał(a): Super . Kościelna 3 .Dopuszczasz sex na pierwszej lekcji ?

Dobrze, to jesteśmy umówione.
Nie, absolutnie nie na pierwszej, na setnej może, ale też nie gwarantuję.
~~Horus niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 21:31
ja też bezdomny hahaha
przyjmiecie mnie?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.