Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Zofja katoliczka niezalogowany
10 sierpnia 2021r. o 22:06
O zmianie granic Świętokrzyskiego Parku Narodowego mówi się od kilku lat. Ostatnio jednak prace nad rządowym projektem rozporządzenia w tej sprawie nabrały tempa. Decyzja może zapaść praktycznie w każdej chwili
Zgodnie z założeniami Świętokrzyski Park Narodowy ma stracić tereny na Świętym Krzyżu o powierzchni 1,3 ha, ale zyskać ponad 62 ha lasu w gminie Waśniów
Rządzący tłumaczą to koniecznością uregulowania spraw administracyjnych, ale przeciwny mówią o ukłonie w stronę oblatów ze Świętego Krzyża, którzy mogliby starać się o wykup zabudowań z bonifikatą. Nie brakuje głosów, że w klasztorze powstałby dom pielgrzyma
Przeciwko takim planom protestują m.in. przyrodnicy, aktywiści czy posłowie opozycji. – To wszystko jest naprawdę grubymi nićmi szyte i jako obywatele jesteśmy traktowani kompletnie niepoważnie – mówi w rozmowie z Onetem Łukasz Misiuna, prezes Stowarzyszenia MOST, które nie chce dopuścić do zmiany granic ŚPN
Stowarzyszenie zainicjowało też akcję "Szczyt chciwości. Dziś Łysiec, jutro Giewont". – Gdyby rządowi się udało, w ten sposób w jaki próbuje, przeprowadzić całą procedurę zmiany granic ŚPN, to okazałoby się, że taką samą procedurę można przeprowadzić w dowolnym parku w Polsce .

BEZBORZNIKI oni, te ksiądze to nie dla siebie ,tylko dla was .Święty JP 2 się tam w niebie za was wstydzi . Co za upadek obyczajów ,księdzom nie wierzą ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
11 sierpnia 2021r. o 8:45
DP napisał(a): Umniejszasz empatii jej wpływu na życie człowieka. Nie dziwi mnie to. Nawet zwierzęta noszą jej znamię. Człowiek używający rozumu w połączeniu z sercem, nie potrzebuje nakazów, zakazów i wsparcia społeczności, słabe to jest, wiesz o tym.

Piszesz "używający rozumu". Jeśli człowiek używa rozumu, to działa tak, aby jemu było lepiej. Łączysz rozum z sercem. Według mnie to nie da się pogodzić. Albo rozum, albo serce. Jeśli wybieramy serce, to zagłuszamy rozum, który nam dyktuje co dla nas najlepsze. Wciąż nie wiem co skłania niewierzących do sprzeniewierzenia się własnemu rozumowi i wybranie drogi serca. Ja mam konkretny powód. Wiara, a co za tym idzie chęć zbawienia. A co kieruje tobą??? Chyba jednak podświadomie wierzysz, że dobro zostanie kiedyś nagrodzone, tylko sama przed sobą nie chcesz się do tego przyznać. DP, jesteś wierzącą!!!
~~PD niezalogowany
11 sierpnia 2021r. o 11:27
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Piszesz "używający rozumu". Jeśli człowiek używa rozumu, to działa tak, aby jemu było lepiej. Łączysz rozum z sercem. Według mnie to nie da się pogodzić. Albo rozum, albo serce. Jeśli wybieramy serce, to zagłuszamy rozum, który nam dyktuje co dla nas najlepsze. Wciąż nie wiem co skłania niewierzących do sprzeniewierzenia się własnemu rozumowi i wybranie drogi serca. Ja mam konkretny powód. Wiara, a co za tym idzie chęć zbawienia. A co kieruje tobą??? Chyba jednak podświadomie wierzysz, że dobro zostanie kiedyś nagrodzone, tylko sama przed sobą nie chcesz się do tego przyznać. DP, jesteś wierzącą!!!

Postępujesz dobrze dlatego,że boisz się piekła ? W takim razie ty wcale nie jesteś "wierzący" tylko strachliwy i tyle. Nie ośmieszaj ludzi wierzących takimi komentarzami, zboczeniec podpisujący się "zofia katoliczka" wystarczy.
11 sierpnia 2021r. o 11:36
~~PD napisał(a): Postępujesz dobrze dlatego,że boisz się piekła ? W takim razie ty wcale nie jesteś "wierzący" tylko strachliwy i tyle. Nie ośmieszaj ludzi wierzących takimi komentarzami, zboczeniec podpisujący się "zofia katoliczka" wystarczy.

Po pierwsze nie jesteś DP.
A po drugie, kto tu mówi o strachu? Bóg jest największą moja miłością i zrobię wszystko by być bliżej Niego. A jeśli okaże się że zasłużyłem tylko na Piekło... No cóż, taki wariant też biorę pod uwagę.
~~DP niezalogowany
11 sierpnia 2021r. o 14:02
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~PD napisał(a): Postępujesz dobrze dlatego,że boisz się piekła ? W takim razie ty wcale nie jesteś "wierzący" tylko strachliwy i tyle. Nie ośmieszaj ludzi wierzących takimi komentarzami, zboczeniec podpisujący się "zofia katoliczka" wystarczy.

A po drugie, kto tu mówi o strachu? Bóg jest największą moja miłością i zrobię wszystko by być bliżej Niego. A jeśli okaże się że zasłużyłem tylko na Piekło... No cóż, taki wariant też biorę pod uwagę.

To chyba jesteś jedynym księdzem który wierzy .
11 sierpnia 2021r. o 14:48
Nie jestem księdzem. Ale znam kilku księży, którzy wierzą.
~~Posiwiały Złotlin niezalogowany
11 sierpnia 2021r. o 15:46
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):

Jestem PD nie DP.
DP nie kieruje się rozumem, bo z rozumem jej nie po drodze, myli podstawowe pojęcia i udaje mądrzejszą niż jest, ale jej to nie wychodzi.
Po drugie rozum i serce to pojęcia ,którymi posługują się dzieci. W miarę inteligentny człowiek wie, że to mózg jest odpowiedzialny za to co czujemy, jak postępujemy. Wiara nie ma tu nic do rzeczy. Wierzący człowiek równie dobrze może robić złe rzeczy, bo wierzy, że Bóg jest miłosierny.
A już wmawianie komuś, że jest wierzący choć sam mówi, że nie jest , jest jakimś kuriozum.
~~Jasnobłękitny Wrzosiec niezalogowany
11 sierpnia 2021r. o 22:48
ale pomieszałeś wszystko co tylko można było (nawiedzony)?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza