Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
12 sierpnia 2021r. o 8:03
~~Posiwiały Złotlin napisał(a):
A już wmawianie komuś, że jest wierzący choć sam mówi, że nie jest , jest jakimś kuriozum.

Sam zauważyłeś że DP rozumem nie grzeszy. Dlaczego więc miałbym przywiązywać wagę do jej oświadczeń o braku wiary? Wnioski wysnuwam na podstawie tego co robi, a nie tego co jej się wydaje. A postępuje jak osoba wierząca.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
12 sierpnia 2021r. o 8:05
Po drugie rozum i serce to pojęcia ,którymi posługują się dzieci.

Bądźcie jak dzieci - mówił Chrystus.
12 sierpnia 2021r. o 8:18
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
W miarę inteligentny człowiek wie, że to mózg jest odpowiedzialny za to co czujemy, jak postępujemy. Wiara nie ma tu nic do rzeczy.

Człowiek inteligentny zdaje sobie sprawę z tego, że to, co naukowcy odkryli do tej pory, jest nikłą częścią tego, co zostało jeszcze do odkrycia. Otwarty umysł bierze pod uwagę np. takie fakty, że u człowieka po przeszczepie serca czasem ujawniają się cechy dawcy. Nauka ma jeszcze wiele do odkrycia. Nie bierz więc za dobrą monetę wszystkiego, co przeczytasz w książkach. A wiara w Boga, czy jest oznaką otwartości umysłu, czy może skazuje nas na zamknięcie na wszelka wiedzę? Wydaje mi się że raczej to pierwsze. Osoby, które zamknęły się na Boga, w imię odkryć naukowych, same dały się zamknąć w kokonie "wiedzy". Zaznaczam że wiedzy niepełnej, wciąż pełnej luk. Mi Bóg nie przeszkadza zgłębiać zdobycze nauki. Jednocześnie jestem otwarty na Jego istnienie. Kto więc jest bardziej ograniczony?
14505
DP
12 sierpnia 2021r. o 14:46
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Posiwiały Złotlin napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
W miarę inteligentny człowiek wie, że to mózg jest odpowiedzialny za to co czujemy, jak postępujemy. Wiara nie ma tu nic do rzeczy.

Człowiek inteligentny zdaje sobie sprawę z tego, że to, co naukowcy odkryli do tej pory, jest nikłą częścią tego, co zostało jeszcze do odkrycia. Otwarty umysł bierze pod uwagę np. takie fakty, że u człowieka po przeszczepie serca czasem ujawniają się cechy dawcy. Nauka ma jeszcze wiele do odkrycia. Nie bierz więc za dobrą monetę wszystkiego, co przeczytasz w książkach. A wiara w Boga, czy jest oznaką otwartości umysłu, czy może skazuje nas na zamknięcie na wszelka wiedzę? Wydaje mi się że raczej to pierwsze. Osoby, które zamknęły się na Boga, w imię odkryć naukowych, same dały się zamknąć w kokonie "wiedzy". Zaznaczam że wiedzy niepełnej, wciąż pełnej luk. Mi Bóg nie przeszkadza zgłębiać zdobycze nauki. Jednocześnie jestem otwarty na Jego istnienie. Kto więc jest bardziej ograniczony?

Nie przeszkadza Ci? Pod warunkiem, że go wywyższasz, wielbisz i czcisz.
To równie słabe jak poprzednika.
~~jarek to yebnie niezalogowany
12 sierpnia 2021r. o 22:20
https://wydarzenia.interia.pl/polska/news-discovery-wlasciciel-tvn-zapowiada-pozew-wobec-polski-poinfo,nId,5416527

Yebać pisowskie kur-wy !!
~~Zofia katoliczka niezalogowany
13 sierpnia 2021r. o 5:42
- Wiem wiele o rodzinach i o życiu kobiet - nie zawsze mających łatwo na co dzień - wiem dużo. To, co mówię na temat małżeństwa i rodziny to nie jest moja teoria, to jest głos Kościoła - powiedział na Jasnej Górze metropolita krakowski abp Marek Jędraszewski.

Złoty a skromny ,prawdziwy pasterz . Daj ciumka swym owieczkom Ojcze.
13 sierpnia 2021r. o 7:54
DP napisał(a): Nie przeszkadza Ci? Pod warunkiem, że go wywyższasz, wielbisz i czcisz.
To równie słabe jak poprzednika.

Nie widzę logiki w tym co piszesz. Skoro dopuszczam istnie nie Boga, to przecież z wszystkimi tego konsekwencjami. Jaki to byłby Bóg, gdybym go nie czcił, nie wywyższał i nie kochał nad życie? A jak napisałem wcześniej, dopuszczalność istnienia Boga jest dla mnie wyrazem większej otwartości na świat, niż zamknięcie go tylko w ramach zdobyczy nauki. Taki świat byłby niepełny, wręcz kaleki. Istnienie Boga wiele nam tłumaczy i nadaje naszemu życiu jakiś sens.
Niektórzy z nas wierzą w Boga "tak na wszelki wypadek". I gdyby akurat okazało się, że istnieje, to rzucą Mu jakiś ochłap typu - byłem na Pasterce. A tu nie ma półśrodków. Wierzysz, to wierzysz - "wywyższasz, wielbisz i czcisz".
~~Yebane czarne zboki niezalogowany
13 sierpnia 2021r. o 7:57
Oskarżenia biskupów o tuszowanie pedofilii bp Antonii Długosz w Apelu Jasnogórskim nazwał "zaplanowanym atakiem". Duchowny w kontekście przestępstw seksualnych wspomniał przypowieść o synu marnotrawnym. - Biskup ma być miłosiernym ojcem, jak w opowiadaniu pana Jezusa - daje szansę marnotrawnemu synowi. Sprzeniewierza się swemu powołaniu, gdy staje się prokuratorem, donoszącym sądom na grzeszącego syna - mówił.

Święty człowiek ,wzorowy pasterz , wzór do naśladowania . Kogo dziwi że święty Lolek nic nie wiedział ,a Stachu niczego nie pamięta .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza