Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

14505
DP
13 sierpnia 2021r. o 8:32
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: DP napisał(a): Nie przeszkadza Ci? Pod warunkiem, że go wywyższasz, wielbisz i czcisz.
To równie słabe jak poprzednika.

Nie widzę logiki w tym co piszesz. Skoro dopuszczam istnie nie Boga, to przecież z wszystkimi tego konsekwencjami. Jaki to byłby Bóg, gdybym go nie czcił, nie wywyższał i nie kochał nad życie? A jak napisałem wcześniej, dopuszczalność istnienia Boga jest dla mnie wyrazem większej otwartości na świat, niż zamknięcie go tylko w ramach zdobyczy nauki. Taki świat byłby niepełny, wręcz kaleki. Istnienie Boga wiele nam tłumaczy i nadaje naszemu życiu jakiś sens.
Niektórzy z nas wierzą w Boga "tak na wszelki wypadek". I gdyby akurat okazało się, że istnieje, to rzucą Mu jakiś ochłap typu - byłem na Pasterce. A tu nie ma półśrodków. Wierzysz, to wierzysz - "wywyższasz, wielbisz i czcisz".

To jak lizanie d szefowi za profity. Ani naturalne ani prawdziwe. Sorry ale ja tego nie ''łykam''
Dziękuję za dyskusję.
miłego dnia.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
13 sierpnia 2021r. o 8:36
~~Yebane czarne zboki napisał(a): Oskarżenia biskupów o tuszowanie pedofilii bp Antonii Długosz w Apelu Jasnogórskim nazwał "zaplanowanym atakiem".

Żadne odkrycie. Goebbelsowska szkoła. Zniszczyć Kościół przez ściganie zboczeńców. Faszystom się nie udało, ale mają godnych naśladowców, którzy znają się na robocie. Dziś nawet dziecko wie, że każdy ksiądz to pedofil, a w najlepszym przypadku zbok.
13 sierpnia 2021r. o 8:44
DP napisał(a): To jak lizanie d szefowi za profity. Ani naturalne ani prawdziwe. Sorry ale ja tego nie ''łykam''
Dziękuję za dyskusję.
miłego dnia.

Każdy ocenia według siebie. Może ty robisz wszystko za coś i nie jesteś w stanie zrozumieć, że można coś robić przez coś. A katolik stara się żyć zgodnie z nakazami Boga nie dlatego że boi się piekła, nie dlatego że coś za to dostanie, ale dlatego że kocha Boga i chciałby być blisko niego w życiu wiecznym. I właśnie przez tę miłość stara się dobrze żyć. Tak przynajmniej powinno to wyglądać. Nie strach, nie handel, ale miłość.
A że nie "łykasz"... Nie przejmuj się. Nawet księża mają z tym problem. Może i ty kiedyś do tego dojrzejesz.
~~Ramaj niezalogowany
13 sierpnia 2021r. o 9:03

kawał s...syna z tego klechy :
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kontrowersyjne-slowa-bpa-dlugosza-na-temat-pedofilii-ksiezy-to-skandal/t9t41hg,79cfc278
14505
DP
13 sierpnia 2021r. o 9:42
Ktoś napisał: DP napisał(a): To jak lizanie d szefowi za profity. Ani naturalne ani prawdziwe. Sorry ale ja tego nie ''łykam''
Dziękuję za dyskusję.
miłego dnia.

Każdy ocenia według siebie. Może ty robisz wszystko za coś i nie jesteś w stanie zrozumieć, że można coś robić przez coś. A katolik stara się żyć zgodnie z nakazami Boga nie dlatego że boi się piekła, nie dlatego że coś za to dostanie, ale dlatego że kocha Boga i chciałby być blisko niego w życiu wiecznym. I właśnie przez tę miłość stara się dobrze żyć. Tak przynajmniej powinno to wyglądać. Nie strach, nie handel, ale miłość.
A że nie "łykasz"... Nie przejmuj się. Nawet księża mają z tym problem. Może i ty kiedyś do tego dojrzejesz.

Rozumiem, że gdyby niczego Ci nie obiecał, oznajmił , że Ciebie stworzył i za to tylko masz go kochać wielbić i czcić, za łaskę istnienie. I NIC w zamian nie dostaniesz, postąpił byś zgodnie z jego wolą.
Wszystko zaczęło się od handlu wymiennego. To historia .

Prawdziwa miłość nie wymaga poświęceń tylko miłości.

13 sierpnia 2021r. o 10:35
DP napisał(a): Rozumiem, że gdyby niczego Ci nie obiecał, oznajmił , że Ciebie stworzył i za to tylko masz go kochać wielbić i czcić, za łaskę istnienie. I NIC w zamian nie dostaniesz, postąpił byś zgodnie z jego wolą.
Wszystko zaczęło się od handlu wymiennego. To historia .

Prawdziwa miłość nie wymaga poświęceń tylko miłości.

Czy miłość, która w założeniu ma "żadnych poświęceń", jest miłością? Chyba nie za bardzo rozumiesz i czujesz to pojęcie. Albo to ja "nie czaję bazy" :-)

Boga poznałem jeszcze jako niczego nieświadome pacholę. Dał mi odczuć swoją bezgraniczną miłość i ja też Go podobnie pokochałem. Coś w zamian? Nigdy nie myślałem tymi kategoriami. Przy wszelkich działaniach zastanawiam się tylko czy Jemu się to może spodobać. Czy sprawiam Mu ból, czy radość.

Handel wymienny... No cóż... Współczuję ci...
14505
DP
13 sierpnia 2021r. o 10:49
A dziękuje, ale nie potrzebuje Twojego współczucia. A swoją drogą chyba powinno być '' pomodlę się za ciebie''. I oczywiście przez przypadek wspomniałeś o życiu wiecznym. Wzorowy wierzący, żyjący zgodnie z przykazaniami człowieku.
~~Slawoj Leszek niezalogowany
13 sierpnia 2021r. o 11:08
Ktoś napisał: ~~Yebane czarne zboki napisał(a): Oskarżenia biskupów o tuszowanie pedofilii bp Antonii Długosz w Apelu Jasnogórskim nazwał "zaplanowanym atakiem".

Żadne odkrycie. Goebbelsowska szkoła. Zniszczyć Kościół przez ściganie zboczeńców. Faszystom się nie udało, ale mają godnych naśladowców, którzy znają się na robocie. Dziś nawet dziecko wie, że każdy ksiądz to pedofil, a w najlepszym przypadku zbok.

Tytoniu ,Twoje śmiałe przemyślenia przekonują mnie . Nie wolno ścigać kościelnych zboczeńców ,to grzech śmiertelny . 2 tyś. lat gwałcili dzieci i nikomu to nie przeszkadzało ,wiec skąd teraz taki rwetes ? Oj będą się niegodziwce smażyć w ogniu piekielnym ,oj będą. I zostań tu teraz księdzem ,skoro jak sam piszesz ,każde dziecko wie ..... .
Panie jak żyć ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza