Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~pis to zooo niezalogowany
15 sierpnia 2021r. o 10:38
Blisko 40 milionów złotych ma trafić do parafialnych spółek na Podkarpaciu na budowę instalacji fotowoltaicznych. Na czele projektu stoi były senator PiS mocno związany z kościołem. Reporter "Superwizjera" sprawdził, jak to możliwe, że miliony z unijnych pieniędzy, które miały wesprzeć przedsiębiorców i samorządy, trafiły do spółek parafialnych.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Amarantowy Zaślaz niezalogowany
15 sierpnia 2021r. o 13:54
15 osób ,zakładasz kościółek i kasiora płynie ,
kiedyś się mówiło ,pieniądz leży na ,,,,
teraz ta wredna unia daje ,jak żyć?
jak nie brać ,jak do łapy dają
~~jarek to yebnie niezalogowany
15 sierpnia 2021r. o 19:47
pis jest za....odbudową Komitetu Centralnego z pomnikiem tow.Lenina.
~~Psychiatria niezalogowany
15 sierpnia 2021r. o 20:06
A ty u lekarza DAWNO już nie był .
~~Jasnopopielaty Bodziszek niezalogowany
17 sierpnia 2021r. o 7:27
Dobrobyt ,szczęście ,prawo krążą po Polsce i Europie .Widmo wyższych płac,rent ,emerytur puka do drzwi.
~~Horus niezalogowany
17 sierpnia 2021r. o 12:02
DP napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: DP napisał(a): A dziękuje, ale nie potrzebuje Twojego współczucia. A swoją drogą chyba powinno być '' pomodlę się za ciebie''. I oczywiście przez przypadek wspomniałeś o życiu wiecznym. Wzorowy wierzący, żyjący zgodnie z przykazaniami człowieku.

"pomodlę się za ciebie" działa na niektórych jak płachta na byka. A ja nie chcę cię wkurzyć a rzeczowo pogadać. Kopanina po kostkach średnio mnie bawi. Więc na "wzorowego wierzącego" też może spuśćmy zasłonę milczenia. Oboje wiemy że wzorowi to tylko w bajkach. Zdaję sobie sprawę z tego, że ideałem nie jestem i swoimi uczynkami często sprawiam przykrość Bogu. Ale przynajmniej się staram. Wiara w Boga czyni te moje starania bardziej sensownymi i dodaje sił.

A wracając do tematu. Wciąż nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi, co ciebie skłania do bycia lepszą? Czy tylko liczysz na "coś za coś"? Czy może jednak chodzi o coś więcej? Co skłania niewierzącego by być dobrym?

Nie jestem ani lepsza, ani gorsza. Jestem zwyczajnie sobą i żaden z Bogów nie pomógł mi w zaakceptowaniu tego faktu. Podział na wierzących i niewierzących jest śmieszny. Liczą żydzi .
Nie ja. Konstruktywna dyskusja skończyła się w momencie w którym zignorowałeś moje wyjaśnienia. Nie trzeba być osobą wierzącą by być człowiekiem. Wystarczy otwarty umysł, i świadomy wybór drogi którą chce się iść. To wszystko.
Dzielenie ludzi na Lepszych i gorszych, mocniejszych i słabszych, biednych i bogatych, mądrych i głupich.
Ten kto lubi podziały tak właśnie robi.

dziecko idź ty spać hahaha
~~Zofia katoliczka niezalogowany
22 sierpnia 2021r. o 6:17
~~Jasnopopielaty Bodziszek napisał(a): Dobrobyt ,szczęście ,prawo krążą po Polsce i Europie .Widmo wyższych płac,rent ,emerytur puka do drzwi.

Puka ? , ksiądz puka małe dziecko.

Stolica Apostolska potwierdziła zaniedbania abp. Mariana Gołębiewskiego w sprawach wykorzystania seksualnego małoletnich przez kapłanów z diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej, w czasach jego posługi biskupiej .
To już dziesiąty polski biskup, na którego Stolica Apostolska nałożyła kary ,niedługo zostaniemy beż arcypasterzy . Jak my sami , nie znając drogi ,trafimy do nieba?

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
23 sierpnia 2021r. o 12:03
DP napisał(a): Nie trzeba być osobą wierzącą by być człowiekiem. Wystarczy otwarty umysł, i świadomy wybór drogi którą chce się iść. To wszystko.

Jak można mówić o otwartym umyśle będąc niewierzącym? Przecież zamykasz się na istnienie Boga. Wiec o jakiej otwartości tu mówimy? Świadomy wybór? Jaki świadomy? Wydaje ci się, ze Bóg nie istnieje. A On jest. Otwarty umysł przyznałby, ze Bóg owszem, istnieje. I wtedy dopiero można podjąć świadomą decyzję czy idę Jego drogą czy inną.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza