Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
13 sierpnia 2021r. o 12:31
DP napisał(a): A dziękuje, ale nie potrzebuje Twojego współczucia. A swoją drogą chyba powinno być '' pomodlę się za ciebie''. I oczywiście przez przypadek wspomniałeś o życiu wiecznym. Wzorowy wierzący, żyjący zgodnie z przykazaniami człowieku.

"pomodlę się za ciebie" działa na niektórych jak płachta na byka. A ja nie chcę cię wkurzyć a rzeczowo pogadać. Kopanina po kostkach średnio mnie bawi. Więc na "wzorowego wierzącego" też może spuśćmy zasłonę milczenia. Oboje wiemy że wzorowi to tylko w bajkach. Zdaję sobie sprawę z tego, że ideałem nie jestem i swoimi uczynkami często sprawiam przykrość Bogu. Ale przynajmniej się staram. Wiara w Boga czyni te moje starania bardziej sensownymi i dodaje sił.

A wracając do tematu. Wciąż nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi, co ciebie skłania do bycia lepszą? Czy tylko liczysz na "coś za coś"? Czy może jednak chodzi o coś więcej? Co skłania niewierzącego by być dobrym?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
13 sierpnia 2021r. o 12:34
~~Slawoj Leszek napisał(a):
Tytoniu ,Twoje śmiałe przemyślenia przekonują mnie . Nie wolno ścigać kościelnych zboczeńców ,to grzech śmiertelny . 2 tyś. lat gwałcili dzieci i nikomu to nie przeszkadzało ,wiec skąd teraz taki rwetes ? Oj będą się niegodziwce smażyć w ogniu piekielnym ,oj będą. I zostań tu teraz księdzem ,skoro jak sam piszesz ,każde dziecko wie ..... .
Panie jak żyć ?

Zgadza się. Dzieci były gwałcone tysiące lat. Ale dziwnym trafem od czasów Goebbelsa zajmują się tym tylko księża. Dziwne, nieprawdaż?
~~koscielny niezalogowany
13 sierpnia 2021r. o 13:45
Szkoda słów by komentować bzdury tytonia który problem zauważy zapewne w chwili kiedy podobna tragedię przeżyje jego dziecko
13 sierpnia 2021r. o 13:54
~~koscielny napisał(a): Szkoda słów by komentować bzdury tytonia który problem zauważy zapewne w chwili kiedy podobna tragedię przeżyje jego dziecko

Obawiam się że twoje dzieci są o wiele bardziej zagrożone skoro uważasz że tylko księża są zdolni je wykorzystać.
14505
DP
13 sierpnia 2021r. o 18:55
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: DP napisał(a): A dziękuje, ale nie potrzebuje Twojego współczucia. A swoją drogą chyba powinno być '' pomodlę się za ciebie''. I oczywiście przez przypadek wspomniałeś o życiu wiecznym. Wzorowy wierzący, żyjący zgodnie z przykazaniami człowieku.

"pomodlę się za ciebie" działa na niektórych jak płachta na byka. A ja nie chcę cię wkurzyć a rzeczowo pogadać. Kopanina po kostkach średnio mnie bawi. Więc na "wzorowego wierzącego" też może spuśćmy zasłonę milczenia. Oboje wiemy że wzorowi to tylko w bajkach. Zdaję sobie sprawę z tego, że ideałem nie jestem i swoimi uczynkami często sprawiam przykrość Bogu. Ale przynajmniej się staram. Wiara w Boga czyni te moje starania bardziej sensownymi i dodaje sił.

A wracając do tematu. Wciąż nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi, co ciebie skłania do bycia lepszą? Czy tylko liczysz na "coś za coś"? Czy może jednak chodzi o coś więcej? Co skłania niewierzącego by być dobrym?

Nie jestem ani lepsza, ani gorsza. Jestem zwyczajnie sobą i żaden z Bogów nie pomógł mi w zaakceptowaniu tego faktu. Podział na wierzących i niewierzących jest śmieszny. Liczą żydzi .
Nie ja. Konstruktywna dyskusja skończyła się w momencie w którym zignorowałeś moje wyjaśnienia. Nie trzeba być osobą wierzącą by być człowiekiem. Wystarczy otwarty umysł, i świadomy wybór drogi którą chce się iść. To wszystko.
Dzielenie ludzi na Lepszych i gorszych, mocniejszych i słabszych, biednych i bogatych, mądrych i głupich.
Ten kto lubi podziały tak właśnie robi.
~~zawsze dziewica niezalogowany
14 sierpnia 2021r. o 4:59

Koniec rzeźnika Rwandy ,poszedł do diabła , radujmy się bracia i siostry!

Nie żyje Henryk Hoser, emerytowany arcybiskup diecezji warszawsko-praskiej. Miał 78 lat

"protesty Polek w ramach Czarnego Poniedziałku.Stwierdził, że w czasie gwałtu „stres jest tak silny,że do zapłodnienia dochodzi rzadziej”,a tym samym nie ma właściwie problemu prawa zgwałconych kobiet do aborcji."Wygłosił to w publicznej telewizji.
~~tutsi niezalogowany
14 sierpnia 2021r. o 7:03
Wreszcie poszedł do diabła
~~Żonkilowy Liliowiec niezalogowany
14 sierpnia 2021r. o 9:06
https://www.o2.pl/informacje/grozi-mu-do-10-lat-wiezienia-rydzyk-grzmial-w-sadzie-6671794392242688a

MAFIA niszcząca wszystko, co polskie i katolickie chowając się za koloratką piorą publiczne pieniądze !!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza