Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 sierpnia 2021r. o 22:12
Ani Parówa , ani Koleżanka DP nie pisali powyższych postów . Marcin , co tu się qurwa dzieje ? Jesteś pewien , że ten burdel faktycznie jest platformą do wyrażania opinii , czy tylko ściekiem dla prostackiego heitu ?

Nie ogarniasz tej kuwety Marcin , zamknij tą firmę . Co raz mniej zalogowanych , czytaj ... bez strachu ... pisze , a jeszcze mniej czyta .

Ja osobiście wchodzę na Twe serwery jedynie z desperacji , jak mi się cały Internet znudzi .

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Blond Dalia niezalogowany
9 sierpnia 2021r. o 22:32
tu muszę pannę poprzeć w 100%
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
10 sierpnia 2021r. o 12:50
DP napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: DP napisał(a): Mnie też nazwiesz grzesznikiem? Tylko dlatego, że nie wierzę w żydowskiego Boga?

Dobre pytanie. Czy brak wiary jest grzechem. Sam w sobie pewnie nim nie jest. Niemniej brak wiary najczęściej prowadzi do grzechu. Bo jeśli nie wiara, to co powstrzyma cie przed grzesznym życiem? Co każe ci być przyzwoitą?
Spotkałem już kilka osób niewierzących z wysokim statusem moralnym. Ciekawe co nimi powoduje, co skłania by wybierali dobro a nie zło, choć wybór zła często jest wygodniejszy. Może ty potrafisz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Empatia, tego tak samo jak wiary nie można się nauczyć.

Ale empatia czasem nas skłania nas do postawienia czyjegoś dobra nad swoją wygodą. A że człowiek ze swej natury jest wygodnicki, to raczej nie będzie się nią przejmował. Co innego wiara, tu jest większa szansa, ze człowiek wybierze dobro bliźniego. Samo powołanie się na empatię, niewiele tu wnosi. Interesuje mnie co skłania niewierzących by tej empatii posłuchać.
~~Nadżółkły Sundaville niezalogowany
10 sierpnia 2021r. o 14:34
"Zawsze okazywało się przed snem, że jest o jedno łóżko za mało i trzeba było z nim spać.
To było coś, co przygotował wcześniej.

Wchodził do łazienki, podglądał nas pod prysznicem – wspomina inny były uczeń Gabaráina, Eduardo Mendoza."

a później było 'Piotrowiczowe Ciumkanie'.
~~Morus niezalogowany
10 sierpnia 2021r. o 17:22
tylko ciumkanie ci w glowie ,zbynek
14505
DP
10 sierpnia 2021r. o 17:46
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: DP napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: DP napisał(a): Mnie też nazwiesz grzesznikiem? Tylko dlatego, że nie wierzę w żydowskiego Boga?

Dobre pytanie. Czy brak wiary jest grzechem. Sam w sobie pewnie nim nie jest. Niemniej brak wiary najczęściej prowadzi do grzechu. Bo jeśli nie wiara, to co powstrzyma cie przed grzesznym życiem? Co każe ci być przyzwoitą?
Spotkałem już kilka osób niewierzących z wysokim statusem moralnym. Ciekawe co nimi powoduje, co skłania by wybierali dobro a nie zło, choć wybór zła często jest wygodniejszy. Może ty potrafisz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Empatia, tego tak samo jak wiary nie można się nauczyć.
Ale empatia czasem nas skłania nas do postawienia czyjegoś dobra nad swoją wygodą. A że człowiek ze swej natury jest wygodnicki, to raczej nie będzie się nią przejmował. Co innego wiara, tu jest większa szansa, ze człowiek wybierze dobro bliźniego. Samo powołanie się na empatię, niewiele tu wnosi. Interesuje mnie co skłania niewierzących by tej empatii posłuchać.

Umniejszasz empatii jej wpływu na życie człowieka. Nie dziwi mnie to. Nawet zwierzęta noszą jej znamię. Człowiek używający rozumu w połączeniu z sercem, nie potrzebuje nakazów, zakazów i wsparcia społeczności, słabe to jest, wiesz o tym.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 sierpnia 2021r. o 20:52
I widzisz bogu horusie , nawet Koleżanka DP nie wierzy w twoje dobre intencje . A przypomnę , że zatwardziała ateistka , do której

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Płowy Żeniszek niezalogowany
10 sierpnia 2021r. o 22:05
panna cofnij się stronę w tył
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza