~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zofia katoliczka napisał(a):
Popieram .Żydów w Oświęcimiu to z woli Boga poszli na grilla ,czy za karę że zerwali jabłko z jabłonki ? A przeniesieni przez biskupów na inne parafie za pedofilię czarne zboki ,nadal pouczają nas z ambon jak mamy postępować aby spotkać się w raju ze świętymi .Nie wymieniam ich bo to kumple Lolka ,i on sam
Poruszyłaś tu wiele tematów naraz. Jeśli chodzi o Holokaust i inne zbrodnie. Pan Bóg dał człowiekowi wolną wolę. Kilka razy interweniował, gdy ludzie przeginali. Teraz też pewnie w końcu dojdzie do interwencji Bożej. Ludzkość idzie w takim kierunku, ze aż się prosi o wskazanie właściwej drogi. Zerwanie jabłka jest tylko alegorią tego, ze człowiek chciał być równy Bogu. A przecież to tak, jakby trzyletni szkrab chciał być nagle równy swoim rodzicom, a nawet nimi rządzić. Przecież to by była prosta droga do katastrofy. Trzeba mieć ufność w Bogu i słuchać jego napomnień. A czy te napomnienia wygłasza święty, czy ksiądz o wątpliwej moralności... Nieistotne, jeśli jest to faktycznie Boża nauka.
Ale ty znalazłeś sobie usprawiedliwienie, by tych nauk nie słuchać - to wina grzesznych kapłanów. Możesz iść drogą jaką chcesz, jak to 3 letnie dziecko, co nie chce słuchać rodziców. Prędzej czy później się sparzysz. Oby nie było wtedy zbyt późno na opamiętanie. Pamiętaj, że o zbawienie możesz zabiegać póki żyjesz. Po śmierci nie zrobisz już nic.
~~Zofia katoliczka napisał(a):
Dziś katolicyzm ma bardzo mało części wspólnych z chrześcijaństwem. Katolicyzm dziś to pedofilia zamiatana przez biskupów pod dywan , sex, dragi, mamona i polityka.
Zgoda na wszystko oprócz gwałcenia małych dzieci ,choć jak ,,chomiliał'' Ojciec Tadeusz ,niech pierwszy rzuci kamieniem ten ,kto nie zgwałcił dziecka .
~~zimowit napisał(a): Zaciskałam wargi, gdy biskup Szkodoń próbował mi włożyć język w usta. Sąd kościelny nie udowodnił mu, że mnie molestował.
Gwałcą Wam dzieci, poniżają, odbierają resztkę godności a Wy dalej: "bóg, honor, ojczyzna", religia w szkołach, religia rządzi krajem. Kim są ludzie, którzy godzą się żeby faceci w sukienkach gwałcili im dzieci, babcie i jeszcze im za to płacą i przed nimi klękają. Wstydźcie się!