~~Srebrzystobiały Żółwik napisał(a):Horus napisał(a): postawisz mnie przed sadem biskupim? :]
''Arcybiskup Jędraszewski wyraża opinię, że skazanie hierarchy kościelnego za czyny pedofilskie jest przejawem prześladowania chrześcijaństwa. ''
On tego nie powiedział. Może ma wiele innych rzeczy na sumieniu, ale tego nie powiedział,
Jakie ty sobie świadectwo wystawiasz celowo zamieszczając nieprawdziwe informacje ?
Jak byś się czuł, gdyby ktoś wziął zdjęcie twojej córki i umieścił tam podobny napis jak są w ogłoszeniach towarzyskich na tym portalu, np.nakłamał, że jest dziwką ? Ot tak dla zabawy,albo żeby tobie dokuczyć Co byś pomyślał o tym człowieku ?
Ty właśnie jesteś takim człowiekiem.
~~Ultramarynowy Dziurawiec napisał(a): Strategią Kościoła jest milczenie i trudno nie zadać pytania o to, dlaczego tak jest. Nie wierzę w to, że większość polskich biskupów jest tak mało empatyczna, że nie rozumie tego, co się dzieje. Kościół milcząc w tej sytuacji pluje w twarz ofiarom, a jeżeli pluje się im w twarz, to pluje też w twarz Jezusowi Chrystusowi. A zatem dlaczego Kościół milczy? Bo wielu duchownych podlega śledztwu Kongregacji Nauki Wiary w sprawie ich zaniedbań. Pozostali wiedzą, że w ich diecezjach są sprawy niezałatwione, takie, z którymi będą musieli się zmierzyć, bo kiedyś ktoś nie dopełnił obowiązku i zlekceważył ofiarę. Wiedzą też, że system prawa kanonicznego jest zły, bo ofiary w procesie kanonicznym nie są ofiarami, tylko świadkami. A ofiarą jest Kościół. Oznacza to, że ofiar nie trzeba informować o przebiegu procesu . - Dwa lata temu po filmie braci Sekielskich wypowiedziało się kilku biskupów m.in. Przewodniczący Konferencji Episkopatu. Rok temu wypowiedziało się dwóch czy trzech biskupów. A w tym roku, w sprawie, która dotyka nie tylko księdza Dymera, ale trzech metropolitów, przynajmniej jednego biskupa pomocniczego i metropolity, mamy jedną wypowiedź Prymasa Polski i grupę ludzi, którzy wzywają do nawrócenia i zmiany. Mamy też 140 biskupów, którzy milczą. I to milczenie jest największym skandalem.
~~Bordowa Smagliczka napisał(a):~~Ultramarynowy Dziurawiec napisał(a): Strategią Kościoła jest milczenie i trudno nie zadać pytania o to, dlaczego tak jest. Nie wierzę w to, że większość polskich biskupów jest tak mało empatyczna, że nie rozumie tego, co się dzieje. Kościół milcząc w tej sytuacji pluje w twarz ofiarom, a jeżeli pluje się im w twarz, to pluje też w twarz Jezusowi Chrystusowi. A zatem dlaczego Kościół milczy? Bo wielu duchownych podlega śledztwu Kongregacji Nauki Wiary w sprawie ich zaniedbań. Pozostali wiedzą, że w ich diecezjach są sprawy niezałatwione, takie, z którymi będą musieli się zmierzyć, bo kiedyś ktoś nie dopełnił obowiązku i zlekceważył ofiarę. Wiedzą też, że system prawa kanonicznego jest zły, bo ofiary w procesie kanonicznym nie są ofiarami, tylko świadkami. A ofiarą jest Kościół. Oznacza to, że ofiar nie trzeba informować o przebiegu procesu . - Dwa lata temu po filmie braci Sekielskich wypowiedziało się kilku biskupów m.in. Przewodniczący Konferencji Episkopatu. Rok temu wypowiedziało się dwóch czy trzech biskupów. A w tym roku, w sprawie, która dotyka nie tylko księdza Dymera, ale trzech metropolitów, przynajmniej jednego biskupa pomocniczego i metropolity, mamy jedną wypowiedź Prymasa Polski i grupę ludzi, którzy wzywają do nawrócenia i zmiany. Mamy też 140 biskupów, którzy milczą. I to milczenie jest największym skandalem.
A czy możesz mi przytoczyć z ostatniego miesiąca choć jedną pozytywną akcję medialną na temat jakiegoś księdza?
~~Bordowa Smagliczka napisał(a):~~Srebrzystobiały Żółwik napisał(a):Horus napisał(a): postawisz mnie przed sadem biskupim? :]
''Arcybiskup Jędraszewski wyraża opinię, że skazanie hierarchy kościelnego za czyny pedofilskie jest przejawem prześladowania chrześcijaństwa. ''
On tego nie powiedział. Może ma wiele innych rzeczy na sumieniu, ale tego nie powiedział,
Jakie ty sobie świadectwo wystawiasz celowo zamieszczając nieprawdziwe informacje ?
Jak byś się czuł, gdyby ktoś wziął zdjęcie twojej córki i umieścił tam podobny napis jak są w ogłoszeniach towarzyskich na tym portalu, np.nakłamał, że jest dziwką ? Ot tak dla zabawy,albo żeby tobie dokuczyć Co byś pomyślał o tym człowieku ?
..
ja bym o nim nic nie myślał...wtedy postąpiłbym tak jak postąpiłem z takim jednym z forum który szybciej pisze niż myśli...
''On tego nie powiedział. Może ma wiele innych rzeczy na sumieniu, ale tego nie powiedział,
Jakie ty sobie świadectwo wystawiasz celowo zamieszczając nieprawdziwe informacje ? ''
zastanów się jakie ty sobie to ''świadectwo ''wystawiasz zaprzeczając że takie słowa nie padły...
więc je przypominam ...
[img=1613980965_u17kn3w.jpg]
~~Hebanowy Przetacznik napisał(a): smagliczka , len bardziej Tobie pasował
Horus napisał(a):~~Bordowa Smagliczka napisał(a):
A czy możesz mi przytoczyć z ostatniego miesiąca choć jedną pozytywną akcję medialną na temat jakiegoś księdza?
ja mogę ...