~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): a pokaż mi gdzie ty pokazałeś tu swoje ''argumenty''?
bo mój nawet pochodzący ze strony MINISTERSTWA FINANSÓW do ciebie nie przemówił...;D
Czytałem to wcześniej , wybrałeś pasujący Tobie fragment , pomijając dalszą część informacji , o spadku długu w stosunku do PKB .
Nigdzie nie zaprzeczam że kwota długu rośnie , długu który dzięki wzrostowi PKB jest bezpieczniejszy dla gospodarki niż ten z czasów rządu PO-PSL .
Dopisane 30.08.2023r. o godz. 19:49:
~~Płowożółty Pieris napisał(a): Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): chłopie...tez mu jesteś winien 40 tyś. czy chcesz tego czy nie ...
Jestem winien 40 tyś , tyle wynosi moja roczna emerytura , za PO-PSL byłem winien 30 tyś przy rocznej emeryturze 22 tyś , kumasz .
Teraz znacznie lżej byłoby mi spłacać ten dług .
Budżet Polski w 2015 roku to 295 bln . obecny budżet Polski to 601 bln .
No to wszystko jasne. Jak ktoś nie rozróżnia miliardów od bilionów to musi być to wyznawcą PiSu. Tylko tacy i eurosocjaliści oraz tęczowi komuniści myślą, że bogactwo narodu bierze się z drukowania pieniędzy. POPiS całą gębą.
Słuszna uwaga nie bilionów a miliardów , dla mnie też wszystko jasne , nie masz nic do powiedzenia poprawiasz błędy ( słusznie ) , nie wiem tylko czemu bredzisz o dodrukowaniu pieniędzy , ani za PO ani za PiS tego nie było .
Dodrukowanie pieniędzy we wszystkich krajach miałoby negatywny wpływ na rynek finansowy i gospodarkę .
To zbyt trudne do zrozumienia przez takich jak Ty .