Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Płowożółty Pieris niezalogowany
30 sierpnia 2023r. o 19:33
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): chłopie...tez mu jesteś winien 40 tyś. czy chcesz tego czy nie ...

Jestem winien 40 tyś , tyle wynosi moja roczna emerytura , za PO-PSL byłem winien 30 tyś przy rocznej emeryturze 22 tyś , kumasz .
Teraz znacznie lżej byłoby mi spłacać ten dług .

Budżet Polski w 2015 roku to 295 bln . obecny budżet Polski to 601 bln .

No to wszystko jasne. Jak ktoś nie rozróżnia miliardów od bilionów to musi być to wyznawcą PiSu. Tylko tacy i eurosocjaliści oraz tęczowi komuniści myślą, że bogactwo narodu bierze się z drukowania pieniędzy. POPiS całą gębą.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jurko61 niezalogowany
30 sierpnia 2023r. o 19:37
I tu nikt nie płacze Janusz włosów nie wyrywają sobie z głowy , jak zaprzestaniesz być ministrem finansów będzie ci lżej , zajmij się tym co najlepiej potrafisz , nie obrażając ciebie przybrałeś formę takiego wichrzyciela
wyszukującego non stop afer w większości nie potwierdzonych , co chcesz tym osiągnąć
sam chyba nie wiesz , podpowiem ci jedno
Długi się zaciąga w formie kredytów na całym świecie , jeżeli jest to konsumpcyjny
by podnieść sobie ego kupując mercedesa
to głupota .
Kredyt inwestycyjny napędzający gospodarkę
pozytywnie po jakimś czasie zaczyna
przynosić zyski do budżetu i państwo staje się zamożniejsze .
Tylko to trzeba zrozumieć …
14240
M21W2
30 sierpnia 2023r. o 19:49
~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): a pokaż mi gdzie ty pokazałeś tu swoje ''argumenty''?
bo mój nawet pochodzący ze strony MINISTERSTWA FINANSÓW do ciebie nie przemówił...;D

Czytałem to wcześniej , wybrałeś pasujący Tobie fragment , pomijając dalszą część informacji , o spadku długu w stosunku do PKB .
Nigdzie nie zaprzeczam że kwota długu rośnie , długu który dzięki wzrostowi PKB jest bezpieczniejszy dla gospodarki niż ten z czasów rządu PO-PSL .

Dopisane 30.08.2023r. o godz. 19:49:

~~Płowożółty Pieris napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): chłopie...tez mu jesteś winien 40 tyś. czy chcesz tego czy nie ...

Jestem winien 40 tyś , tyle wynosi moja roczna emerytura , za PO-PSL byłem winien 30 tyś przy rocznej emeryturze 22 tyś , kumasz .
Teraz znacznie lżej byłoby mi spłacać ten dług .

Budżet Polski w 2015 roku to 295 bln . obecny budżet Polski to 601 bln .

No to wszystko jasne. Jak ktoś nie rozróżnia miliardów od bilionów to musi być to wyznawcą PiSu. Tylko tacy i eurosocjaliści oraz tęczowi komuniści myślą, że bogactwo narodu bierze się z drukowania pieniędzy. POPiS całą gębą.

Słuszna uwaga nie bilionów a miliardów , dla mnie też wszystko jasne , nie masz nic do powiedzenia poprawiasz błędy ( słusznie ) , nie wiem tylko czemu bredzisz o dodrukowaniu pieniędzy , ani za PO ani za PiS tego nie było .
Dodrukowanie pieniędzy we wszystkich krajach miałoby negatywny wpływ na rynek finansowy i gospodarkę .
To zbyt trudne do zrozumienia przez takich jak Ty .
30 sierpnia 2023r. o 19:51
Przy okazji dyskusji budżetowej (mocno nazwane te przekrzykiwania wzajemne bilionowo-milionowe) warto poczytać co nam planują rządzący https://www.gov.pl/web/finanse/rada-ministrow-przyjela-projekt-budzetu-na-2024-rok
Przychody 683,6 mld, a wydatki 848,3 mld czyli w kasie brak 164,8 mld. Te 164,8 mld to wielki czynnik napędzający inflację, a nie te czynniki, o których wygaduje Vateusz.
Panie Lucjanie - jak Pan dostaje emerytury 5000,-, a każdego miesiąca wydaje Pan 7000,- to jak długo Pan tak pociągnie? Raczej krótko. To dlaczego Pan myśli, że państwo może bezkarnie tak wydawać cały czas?
Państwo radzi sobie z tym napędzając inflację i okradając obywateli z pieniędzy. Tak robią socjaliści czyli złodzieje okradający ludzi. Taki model teraz jest na całym świecie, bo rządzące światem elity wydające rozkazy polskiemu rządowi chcą wszystkich na świecie doprowadzić do ubóstwa, co widać w statystykach w USA, Niemczech czy innych krajach. Niby świat coraz bogatszy, a ludzie coraz trudniej wiążą koniec z końcem. PiS to wielkie nieszczęście dla Polski, nie nie lepsze niż PO.
14240
M21W2
30 sierpnia 2023r. o 20:01
~~Płowożółty Pieris napisał(a): Panie Lucjanie - jak Pan dostaje emerytury 5000,-, a każdego miesiąca wydaje Pan 7000,- to jak długo Pan tak pociągnie? Raczej krótko. To dlaczego Pan myśli, że państwo może bezkarnie tak wydawać cały czas?

Przyznałbym Panu rację gdyby nie fakt że nie żyję z emerytury z miesiąca na miesiąc , więcej dostaję jak wydaję , jako emeryt mam z czego oszczędzać i nie biadolę jak to w Polsce "źle ":.

Dopisane 30.08.2023r. o godz. 20:01:

Janusz sprostuję za Ciebie , Warszawa zalana , Trzaskowski na kampusie w Olsztynie .
~~Jurko61 niezalogowany
30 sierpnia 2023r. o 20:02
Długo wyczekiwana przez niecierpliwego Janusza komisja powstała …
Sławomir Cenckiewicz ,profesor.Andrzej Zybertowicz , profesor.Przemysław Żurawski vel Grajewski , Łukasz Cięgotura ,Michał Wojnowski, Józef Brynkus , Marek Szymaniak , Arkadiusz Puławski oraz Andrzej Kowalski
napisze z zadowoleniem będziesz bardziej cierpliwy Janusz to powoli zdystansujesz się
do słów które tu wypisywałeś tik tak tik tak
~~Rdzawoczerwony Rozpław niezalogowany
30 sierpnia 2023r. o 20:03
więcej dostaję jak wydaję
EMERYCI czy też tak macie ?
30 sierpnia 2023r. o 20:04
Dodrukowanie pieniędzy we wszystkich krajach miałoby negatywny wpływ na rynek finansowy i gospodarkę
Widzę, że dyskusja raczej bez sensu, bo PiS dodrukowuje pieniądze na potęgę. PO też tak robiła.
I inne kraje, bo taka moda. Nie będę tu wysilał się na tłumaczenie szczegółów, ale Vateusz jest zachwycony teorią NMT. Taka teoria, że rząd zawsze może dodrukować ile chce. I to PiS realizuje.
A Kaczor z kolei zachwycony jest neomarksistą Pikettym, o czym publicznie mówił.
PiS prawicą to kiepski żart.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza