Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 15:53
Preczzkomuna napisał(a): Tak. Nie chce mi się wierzyć, że to terroryści tylko podpłaceni albo sterowani ludzie przez polityków. Z drugiej strony fala islamu już zalewa Europę. Co sądzisz Panna ?

Owszem zalewa, trzeba walczyć z eurokołchozem. Elity mają w głębokim kapeluszu mieszkańców Europy , to i ściągają tanią siłę roboczą , w ramach mulikulturowego programu. A jednocześnie straszą nas Islamem. NWO , czyż nie mówiłem ? :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~s niezalogowany
22 kwietnia 2013r. o 15:55
Czego ty chcesz?
4335
22 kwietnia 2013r. o 16:02
Ale , że co ? Skorniku :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~s niezalogowany
22 kwietnia 2013r. o 16:08
Tak w kilku zdaniach, konkretnie. Jakiej polityki, jakiego systemu gospodarczego itd.

Jedni, jak ja czy 'PzK', chcą gospodarczego liberalizmu i minimalizacji ingerencji państwa w życie obywateli. Inni jak np. falco, chcą powrotu do złotych czasów PRL i rządów demokraty Jaruzelskiego.

A ty czego chcesz?
4335
22 kwietnia 2013r. o 16:19
Acha :)

Jak zwykle i wszędzie, szukam złotego środka . Wbrew pozorom podoba mi się wolny rynek z ludzką inwencją do interesów , ale bez korporacjonizmu , który tą inwencją wcześniej , lub później zabije. Co właśnie teraz obserwujemy. Nie możemy też zostawić na lodzie ludzi , którzy nie wykazują się dobrym pomysłem , potrzebny jest więc ekwiwalent opiekuńczego państwa. No a przede wszystkim pieniądz , musi być własnością Narodu , czyli dobrze zarządzanego Państwa , nie banksterów , tak jak jest to obecnie. Tak więc wolny rynek na najniższym poziomie społecznym , ale silny , planujący Rząd, z własnym Bankiem Centralnym, kontrolowanym przez Sejm z prawdziwego zdarzenia ( JOW ) , nie przez bandę głupców kierowanych przez intrygantów i wielki biznes.

To tak w skrócie , zaspokoiłem Twoją ciekawość ? :)

10557
#Preczzkomuna nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 16:26
Może króla nam trzeba i rade stanu? Będzie lepiej dbał o pieniądz. W końcu byłoby to w jego interesie. :D
4335
22 kwietnia 2013r. o 16:29
:D Mimo wszystko , wierzę w demokracją , ale tą bezpośrednią , nie partyjną :)

10557
#Preczzkomuna nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 16:30
Panna myślisz, że ludzie by sobie nie pomagali gdyby państwo nie pobierało podatków na cele socjalne ? Mimo, że państwo zabiera ludziom czasami i 50% dochodu i w różnych innych podatkach WOŚP i Caritas dobrze sobie radzą. Takich fundacji jest dużo ;) Fundacje o tyle lepiej mają, że nie posiadają aparatu urzędniczego.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza