falco napisał(a): czy warto pisać jak nas ,Polaków ogólnie postrzegają tu w Niemczech?
dla mnie jest ważne jak traktują tu mnie( jako jednostkę )bo dzięki pewnym zachowaniom łamię wraz z dwoma kolegami utarte stereotypy typu ,,Polak to pijak i nierób,,
czy jestem dumny z tego że jestem Polakiem?...dawno przestałem...
tak jak państwo ,,dba,, o mnie ,tak ja dbam dzisiaj o nie a to czy komuś się to podoba czy nie ,to już nie moja sprawa...
patriotyczne ,,pienia,, dzisiaj nadają się ,,psu na budę,, i jak w temacie, są absurdem...
kiedy kolejny marsz ,,niepodległościowy,,?
kiedy kolejna ,,miesięcznica,,
kiedy kolejne zmiany w służbie zdrowia?
kiedy kolejne zmiany w wieku emerytalnym?
kiedy zmiany w prawie pracy?
kiedy...
a kiedy normalność? :>
kiedy gwarancja stabilizacji i spokoju o kolejny dzień...jeszcze długo ,,nie,, i to jest właśnie ,,rzeczywistość,, :>
Jak mawiał Kennedy Nie pytaj, co twój kraj może zrobić dla ciebie, zapytaj, co ty możesz zrobić dla swojego kraju. Zawsze jest lepiej tam gdzie nas nie ma. A pewien bliski socjalista mawiał Być obywatelem swojego państwa, nawet jeśli jest się tylko zamiataczem ulic, musi być uważane za większy honor niż bycie królem w obcym kraju. I w tym muszę mu przyznać rajcę ;) Siedź u szwaba i się nie odzywaj. Zamiast ględzić to zacznijcie działać i się interesować.