Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

2900
#falco nieaktywny
12 maja 2013r. o 13:26
może i częściowo zgodzę się z tym co piszesz tylko...

przykład Czarneckiego jest nad wyraz dobitny
ile to już partii a co za tym idzie ,,ideologii,, zmienił?
piszesz ze sami wybieramy?
sami to tylko pozwalamy robić z siebie bezwolne,,maszynki do głosowania,, bo zaraz po wyborach jesteśmy traktowani jako nic nie znaczący motłoch...dlatego nie chodzę od lat na ,,spędy wyborcze,, i mam czyste sumienie że żadnego z tych rządowych dupków nie poparłem... ;) pytasz co mogę zrobić dla kraju?
pomagam mu w ten sposób że nie chodzę do MOPSU żebrając jak tysiące POLAKÓW o kilka złotych bo brakuje na chleb,leki czy czynsz...
co kraj dla mnie zrobił?...pośrednio wysłał mnie na emigrację zarobkową więc nie ma żadnego moralnego prawa wzywać mnie do patriotyzmu...
nie jestem i nie zamierzam być Rejtanem...

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
12 maja 2013r. o 13:41
falco napisał(a):
co kraj dla mnie zrobił?...pośrednio wysłał mnie na emigrację zarobkową więc nie ma żadnego moralnego prawa wzywać mnie do patriotyzmu...

To nie kraj Cię wysłał na emigrację tylko teraźniejsza klasa polityczna. Kraj to nie politycy, pieniądze, gospodarka czy prawo. To ludzie wokół, Twoi rodzice, dziadkowie, rodzina i ziemia po której chodzisz. Nic dla Ciebie nie zrobili ?

Mamy dług, który trzeba spłacić. [img=1368358887_88mne7x.jpg]
2900
#falco nieaktywny
12 maja 2013r. o 14:19
chyba się zagalopowałeś ;)
jest tu jeszcze ktoś z uwielbieniem wręcz piszący o ,,niedostatkach komuny,,
ale napisz mi szczerze...poznałeś ,,smak,, zomowskiej pałki na plecach?
znasz widok sklepowych półek z tym przysłowowym ,,octem,,?
znasz czasy kiedy po pralkę czy telewizor stało sie po nocach w kolejkach?

ale możesz zobaczyć szkoły,przedszkola,zakłady przemysłowe i budynki postawione za tej wstrętnej,,komuny,,a dzisiaj za czasów prześwietnej wolności i demokracjiszkoły upadaja,przedszkola jesli sa to w wielu przypadkach wielu na nie nie stać,zakłady upadły ,sprzedano za bezcen swoim ,,aparatczykom,, a w budynkach mieszkaja ci których niekiedy nie stać na czynsz...

gdzie tu miejsce na patriotyzm?..można pogadankami o patriotyzmie nakarmić dzieci?
idz do np. TBS-u i powiedz ze nie masz na czynsz ale jesteś patriotą ...
pani prezes zapewne ci pogratuluje..poczucia humoru :D

10557
#Preczzkomuna nieaktywny
12 maja 2013r. o 14:36
falco napisał(a): chyba się zagalopowałeś ;)
jest tu jeszcze ktoś z uwielbieniem wręcz piszący o ,,niedostatkach komuny,,
ale napisz mi szczerze...poznałeś ,,smak,, zomowskiej pałki na plecach?
znasz widok sklepowych półek z tym przysłowowym ,,octem,,?
znasz czasy kiedy po pralkę czy telewizor stało sie po nocach w kolejkach?

ale możesz zobaczyć szkoły,przedszkola,zakłady przemysłowe i budynki postawione za tej wstrętnej,,komuny,,a dzisiaj za czasów prześwietnej wolności i demokracjiszkoły upadaja,przedszkola jesli sa to w wielu przypadkach wielu na nie nie stać,zakłady upadły ,sprzedano za bezcen swoim ,,aparatczykom,, a w budynkach mieszkaja ci których niekiedy nie stać na czynsz...

gdzie tu miejsce na patriotyzm?..można pogadankami o patriotyzmie nakarmić dzieci?
idz do np. TBS-u i powiedz ze nie masz na czynsz ale jesteś patriotą ...
pani prezes zapewne ci pogratuluje..poczucia humoru :D

Miałem takie szczęście, że nie poznałem. Nie pochwalam systemu w którym żyć musimy. Czy wolność odzyskaliśmy? W brew pozorom nie. Trzeba ją odzyskać. A siedzeniem i narzekaniem nic nie zdziałasz. Nie będąc patriotą też dzieci nie nakarmisz ;)
2900
#falco nieaktywny
12 maja 2013r. o 15:00
mam to szczęście że dzieci już są ,,na swoim,, i jakoś dają radę...
tylko rodzi się kolejne pytanie
dlaczego ,,jakoś,,?
dlaczego nie mogę napisać że żyją normalnie ,bez strachu o jutro...
czy myślisz że obarczają mnie winą za to że dzisiaj w tym kraju jest jak jest ,a jest do dupy? ;)

10557
#Preczzkomuna nieaktywny
12 maja 2013r. o 15:55
falco napisał(a): mam to szczęście że dzieci już są ,,na swoim,, i jakoś dają radę...
tylko rodzi się kolejne pytanie
dlaczego ,,jakoś,,?
dlaczego nie mogę napisać że żyją normalnie ,bez strachu o jutro...
czy myślisz że obarczają mnie winą za to że dzisiaj w tym kraju jest jak jest ,a jest do dupy? ;)

Wasze pokolenie tego nie zmieni. Za bardzo przesiąknięci jesteście komuną. I raczej nie sięga po informacje do internetu a czerpie je z telewizji. A wiemy, że są one zakłamane. Nikt raczej nie ma wam tego za złe. Ale czas na zmiany. Precz z PO|PIS|SLD|PSL. Dlaczego nie żyją normalnie? Bo nie pracują na siebie i dla siebie. Nie są zależni od siebie samych tylko od państwa. Harują na tą pijawkę jaką jest państwo. Socjalizm musi upaść całkowicie. I musimy wrócić do bardzo ważnej zasady: Volenti non fit iniuria.
~s niezalogowany
12 maja 2013r. o 16:00
Twoja tęskonta za PRL to też patriotyzm. Chory patriotyzm, ale jednak.
2900
#falco nieaktywny
12 maja 2013r. o 16:18
jesli to do mnie skornie to wiedz że nie tęsknię za PRL-em a za ludzmi -takimi szarymi,nie ze świecznika-którzy żyli normalnie ,pomimo pewnych trudności potrafiącymi się uśmiechać,przyjaciółmi z którymi rozmawiało się o wszystkim i co dzisiaj niebywałe ,następnego dnia miasto nadal o niczym nie wiedziało...
moje pokolenie wie o czym piszę a twoje? ;)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza