Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10897
#Anonim10897 nieaktywny
16 maja 2014r. o 15:06
~mir.ko napisał(a): ciekawy artykuł sprzed 10 lat odnośnie pensji w UE.

(...) z pewnością unia nie jest hamulcem tego

Unia nie jest ?? lepsze wyniki finansowo - ekonomiczne kraju i już "składka" wyzsza...Wyciśniemy :P wycisniemy :P Co nam to przypomina ?? ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
16 maja 2014r. o 15:49
Pannazdzieckiem napisał(a): Maksiu jest takim samym wyznawcą teorii spiskowych , jak ja. :D

WYZNAWCĄ?! Czy trzeba coś dodawać? Wy-zna-wcą,?! to już religie stworzyłeś z tych swoich spisków! hehe :D

Dopisane 16.05.2014r. o godz. 15:26:

~ napisał(a): A le takie altery, casablanki i im podobni będą piali z zachwytu, bo dano im zarobić 3tys na rękę, raz w roku pojadą na Majorkę i ze dwa razy w Alpy, z kanapkami w bagażniku, bo tak taniej.

Nic o mnie nie wiesz, i nie będziesz wiedział. Pogadaj sobie z lustrem bo ci zachwytu brakuje nad samym sobą. Wycofany malkontent. :)

Dopisane 16.05.2014r. o godz. 15:33:

E napisał(a): Izo :) gdy czytałam post Altera, pomyślałam, że warto uzupełnić Jego wypowiedź, aby ocena pozytywów była pełniejsza, bardziej obiektywna, ale...ubiegłaś mnie.
Miłego :)

Może tak wyluzujecie? To co zacytowałem to tylko wstępniak, ze ściągi. Chyba widać cudzysłów? Wstępnie oceniłem, że te kilka punktów wystarczy, ale nie zamierzam doktoratu z tego tematu pisać :) E, jednak po twojej drugiej podobnej reakcji widzę, że jesteś malkontentką. Niski poziom obiektywizmu prezentujesz. :P

Dopisane 16.05.2014r. o godz. 15:40:

~Iza napisał(a):
To tak na szybko ;) , ja też nie narzekam na osobistą sytuację ekonomiczną , jest dobra, ale raczej nie kojarzę jej z przystąpieniem do UE :D .

Jasne, jasne :) Tylko że żyjąc obecnie w Polsce, nie da się całkowicie odciąć od UE? Generalnie poziom życia, nie da się nie kojarzyć z UE. Takie są realia :) Polska to nie samotna wyspa. Swoją drogą w obecnych warunkach, zdolności, wykształcenie są podstawą w kreowaniu dobrobytu. I każdy na tym powinien swój dobrobyt budować. Większość, którym się nie wiedzie, to właśnie malkontenci, narzekacze bez przyszłości, jeśli mają mieć do kogoś pretensje to do siebie. To właśnie tacy frustraci są najbardziej na forum agresywni.

Dopisane 16.05.2014r. o godz. 15:49:

E napisał(a): Izo :) gdy czytałam post Altera, pomyślałam, że warto uzupełnić Jego wypowiedź, aby ocena pozytywów była pełniejsza, bardziej obiektywna, ale...ubiegłaś mnie.

No więc uzupełniaj dalej. Myślisz, ze Iza wyczerpała temat? Jeżeli tak, to się mylisz. No ale przecież nie będę strzelał goli do własnej bramki. Reasumując, bilans plusów i minusów, dla mnie zdecydowanie przeważają pozytywy. Nigdzie też nie twierdziłem, że UE to twór doskonały, ale kierunek jest dobry, lepszy niż Rosja i Putinek :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~mir.ko niezalogowany
16 maja 2014r. o 15:55
virgo napisał(a):
Unia nie jest ?? lepsze wyniki finansowo - ekonomiczne kraju i już "składka" wyzsza...

to o niczym nie świadczy. jeśli np biedny płaci 10 % składki a dwa razy bogatszy 40 % to kim lepiej być ?
10897
#Anonim10897 nieaktywny
16 maja 2014r. o 15:58
~mir.ko napisał(a): (...) jeśli np biedny płaci 10 % składki a dwa razy bogatszy 40 % to kim lepiej być ?

Byt kształtuje świadomość :D ;) Bogatszy potrzebuje więcej , więcej i więcej...Biednemu wystarczy minimum "do przezycia" , jak ktoś tu zawsze odwołuje się do tego okreslenia ;)
10114
#alter nieaktywny
16 maja 2014r. o 16:06
virgo napisał(a):
~mir.ko napisał(a): (...) jeśli np biedny płaci 10 % składki a dwa razy bogatszy 40 % to kim lepiej być ?

Byt kształtuje świadomość :D ;) Bogatszy potrzebuje więcej , więcej i więcej...Biednemu wystarczy minimum "do przezycia" , jak ktoś tu zawsze odwołuje się do tego okreslenia ;)

Czy jednocześnie świadomość nie kształtuje byt? Mądry bogatszy wcale nie potrzebuje więcej :) Głupi biedni też potrafią bez umiaru chcieć więcej, kiedy nabierają kredytów na potęgę, próbując żyć ponad stan. Kluczem do szczęścia nie jest wcale pęd za bogactwem, to chyba mądrzy ludzie zawsze wiedzą :)

10897
#Anonim10897 nieaktywny
16 maja 2014r. o 16:11
alter napisał(a):
Czy jednocześnie świadomość nie kształtuje byt? Mądry bogatszy wcale nie potrzebuje więcej :) Głupi biedni też potrafią bez umiaru chcieć więcej, kiedy nabierają kredytów na potęgę, próbując żyć ponad stan. Kluczem do szczęścia nie jest wcale pęd za bogactwem, to chyba mądrzy ludzie zawsze wiedzą :)

Alterze....bogaty aby móc utrzymać swoja pozycję , potrzebuje więcej :] Biednym banki nie udzielają kredytów ;( Chyba dobrze , prawda ?? Kluczem do szczęścia jest : zdrowie , pieniądze...wtedy ma się świat u swoich stóp bez względu czy się jest mądrym czy głupim :D
10114
#alter nieaktywny
16 maja 2014r. o 16:20
virgo napisał(a):
Alterze....bogaty aby móc utrzymać swoja pozycję , potrzebuje więcej :] Biednym banki nie udzielają kredytów ;( Chyba dobrze , prawda ?? Kluczem do szczęścia jest : zdrowie , pieniądze...wtedy ma się świat u swoich stóp bez względu czy się jest mądrym czy głupim :D

Mądremu bogatemu wcale nie jest potrzebne dalsze gromadzenie bogactw. Biednemu nie udzielają kredytów? Skąd się biorą wszyscy ci, którzy wpadli w pętlę kredytową? A banki ich doją do ostatniej koszuli. Ależ?! Mądry-biedny potrafi zbudować swój "dobrobyt", a głupi bogaty stracić wszystko. Więc nie jest to obojętne "czy jest się mądrym, czy głupim". I jeszcze z innej perspektywy, człowiek prawdziwie mądry, nigdy nie będzie biedny, a głupiemu na nic bogactwa, które za chwilę roztrwoni :)

10897
#Anonim10897 nieaktywny
16 maja 2014r. o 16:35
alter napisał(a): (...) Więc nie jest to obojętne "czy jest się mądrym, czy głupim". I jeszcze z innej perspektywy, człowiek prawdziwie mądry, nigdy nie będzie biedny, a głupiemu na nic bogactwa, które za chwilę roztrwoni :)

Alterze , prowokujesz ;) niestety ;( nie złapię się na Twój haczyk.Sam doskonale wiesz , że" odwracasz kota ogonem" :D Lubisz poezję ,więc potrafisz właściwie odbierać istotne fakty :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza