Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~ niezalogowany
10 listopada 2014r. o 10:39
~kajtek napisał(a): I wciąż nie mogę rozgryźć, czy wychowanie w NRD miało na to wpływ ;)

Kajtku, oczywiście, że miało wpływ. To dyscyplina w myśleniu, w podejmowaniu decyzji, ukierunkowana chłodna konsekwencja. :)

Putin?
"Dramatyczne spadki rubla spowodowały, że Centralny Bank Rosji prognozuje, że wzrost gospodarczy w 2015 r. wyniesie 0 proc., a w 2016 r. PKB wzrośnie o zaledwie 0,1 proc.
Już w piątek Bank Rosji ogłosił, że spadek rubla stanowi zagrożenie dla stabilności systemu finansowego. Tego dnia notowania kurs euro przekroczył po raz pierwszy 60 rubli. Kurs dolara wyniósł 46 rubli. Eksperci nazwali to "paniką na pełną skalę".

http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136200,16943830,Rosja_tnie_prognozy_wzrostu_PKB_do_zera_w_2015_r_.html#BoxSlotI3img

Dla jasności, to Putin i jego agresywne decyzje są najważniejszym powodem konfliktującym Rosje ze światem zachodnim. Jest też dlatego moim światopoglądowym agresorem. Pytasz Kajtku jak oceni go historia? Pamiętasz o tym, że Rosja ma własną historię alternatywną do tej obiektywnej :) pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
10 listopada 2014r. o 10:57
Obrazowo?

"Rubel spada jak wodospad"

"Tani rubel utopi Rosyjską gospodarkę."

"Od lokalnego szczytu z czerwca rubel stracił już 30 proc. do dolara. Taką karę musiała zapłacić rosyjska gospodarka za aneksję Krymu i wsparcie separatystów na wschodzie Ukrainy. "

http://finanse.wp.pl/kat,1033765,title,Rubel-zbrodnia-i-kara,wid,17022366,wiadomosc.html

[img=1415613472_5q248jm.jpg]
~kajtek niezalogowany
10 listopada 2014r. o 11:17
Przeczytałem, moje Ty alter ego.
Link również.
Pożyjemy, zobaczymy.
Pozdrawiam
2900
#falco nieaktywny
10 listopada 2014r. o 17:05
a więc tak szybciutko w kwestii ''radykalizmu'' :)
chodzi mi o ''radykalizm'' w konsekwencji którego trzeba by było wziąść ''za mordę''tych którzy robią wszystko by ten kraj nie spłynął czasem ''mlekiem i miodem''
sami ustanawiają ''prawo'' pełne ''furtek'' które pózniej ,w odpowiedniej dla siebie chwili móc otworzyć ;)
wiem że się to nie spodoba wielu z Was ale moim zdaniem Putin trzyma władzę która potrafi być skuteczna ;)
powiecie '' dyktator''?...być może ale dzięki temu ,dzięki jego stanowczości ,pomimo jakichś tam śmiesznych ''sprzeciwów'' zachodu Putin śmieje im się w twarz... :D
dzięki niemu z Rosją zachód się liczy a z Polską? dlatego napisałem że Polsce potrzebny jest ktoś taki jak Putin ,ktoś kto bez zastanowienia wsadzi do pudła za przekręty zwykłego Nowaka ale i aferzystę posła...
odrębną sprawą są przekonania polityczne za które Putin nie powinien zamykać ludzi ale robi to i tylko to światu się nie podoba...

czy mam winić Putina za próby- o ile takie są -odnowienia imperium?
nie bo gdyby znalazł się u na ktoś kto próbował by odrodzić wielką ,silną Polskę popierał bym go... dzisiaj rozumiem zapędy Putina ;) marzącego o wielkiej ,silnej Rosji

kiedyś to właśnie Rosja miała nas bronić przed imperialistycznym zachodem, dzisiaj zachód ma nas bronić przed Rosją :D ...''chichot historii''
dlaczego nigdy nie potrafiliśmy bronić się sami?...bo sami potrafiliśmy stworzyć coś takiego jak ''liberum veto'' :>

czy znowu mam tłumaczyć niektórym co chcę przez to powiedzieć? :D

jeśli tak to pózniej bo teraz jestem umówiony :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
2161
#fobiak nieaktywny
10 listopada 2014r. o 17:09
mi wytlumacz
~Iza niezalogowany
10 listopada 2014r. o 17:15
~kajtek napisał(a):
.. I wciąż nie mogę rozgryźć, czy wychowanie w NRD miało na to wpływ ;)

A wracając do Putina.
Na pewno zapisał się już na kartach.
Historia oceni, czy pozytywnie :D

Faktycznie trudno rozgryźć :D, ale to bardziej cechy indywidualne i trafienie w swój czas, Kajtku.
A to zależy kto będzie zwycięzcą , a kto pokonanym i dla kogo. Bo jak mawiał klasyk ;) ” Nikt nie pyta zwycięzcy w jaki sposób zwyciężył” i coś w tym jest :D

Pozdrawiam
211
skorn
10 listopada 2014r. o 23:42
falco napisał(a): Polsce potrzebny jest ktoś taki jak Putin ,ktoś kto bez zastanowienia wsadzi do pudła za przekręty zwykłego Nowaka ale i aferzystę posła

Myślisz, że Putin wsadziłby do pudła posłów aferzystów z własnej partii? On tam ma swoją polityczno-gospodarczą klikę złożoną z oligarchów i kolegów z KGB. Kto nie z nim, ten do łagrów.

Falco, jak głosowałeś w referendum odnośnie wstąpienia Polski do UE 10 lat temu?

<i>
~majętny Stef niezalogowany
11 listopada 2014r. o 0:11
~ napisał(a):

"Od lokalnego szczytu z czerwca rubel stracił już 30 proc. do dolara. Taką karę musiała zapłacić rosyjska gospodarka za aneksję Krymu i wsparcie separatystów na wschodzie Ukrainy. "

To tyle stracił co złotówka do franeczka i dolarka.
Kilka lat temu dolarek i franeczek po 2 złote był i ludzie brali kredyciki w tych walutach.
No ale Polska się rozwija gospodarczo a Ruscy pikują w dół :)
Taką karę musiała zapłacić Polska "za rozwój"
REKLAMAMrowka zaprasza