Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

~klucznick niezalogowany
1 grudnia 2016r. o 9:02
~ napisał(a): bajdy dla samych bajd
zajrzyj w głąb swojej duszy może tam dojrzysz prawdę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
1 grudnia 2016r. o 21:27
Kluczniku , proszę Cię , przecież to jest k.retyńska propaganda przygłupa , co dorwał się do neta. Wstydź się za taką propagację fal . Nie bądź Alterowiczem , nie przystoi poważnym myślicielom :)
Chłopięcie na zamieszczonym przez Ciebie filmiku na siłę próbuje udowodnić , że Ziemia jest płaska, posługując się symbolami Czaszki i Piszczeli ... i Ty mówisz o Duszy ? Odczuwam dysonans poznawczy ...

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~_Alex niezalogowany
2 grudnia 2016r. o 0:25
Witam:)
Dobry jest ten gość prowadzący ten kanał i ten jego program do liczenia.Wszędzie widzi "33"..hehe. To,że Masoni stworzyli tajny pakt,układ i są wpływowi,to nie jest tajemnicą. Są rzeczy,na których pytania nie znajdziemy odpowiedzi,a już napewno w mediach. Teorie spiskowe zawsze zostaną w sferze domyśleń,sensacji,ponieważ zaburzają "równowagę",czyli popyt i podaż.A ludzie lubią oderwanie od rutyny:)
Czy Ziemia jest płaska? Należałoby najlepiej udać się na orbitę i samemu zobaczyć,no ale.. :D Póki co,NASA oczami Naszych oczu pozostanie,choć mają swoje tajemnice. Jeżeli wątpisz w sferyczność Ziemi,to możesz to zawsze jakoś obalić. Metrówka i hen do przodu,aż wrócisz do punktu,z którego wyszedłeś. Pórównaj zmierzoną wartość z tym,co Nam podają. Ot,taka podpowiedź :D

Witaj Panna,tzn. Wędrowcze ;)
Co do koła masz rację. Ludzie od razu zaczęli kręcić interesy,hmm? Czyżby Stwórca sam nam zgotował kapitalizm?
Nawiązując do poprzednich pytań,które mi zadałeś. Pozwolę sobie tu przytoczyć słowa Wielkiego Fizka,Noblisty Richarda Feynmana,takiego Wędrowca jak Ty,ja i Podobni Nam:
"(...)myślę,że bardziej ciekawsze jest życie bez odpowiedzi,niż z odpowiedziami,które mogą być nieprawdziwe."
Wspominałeś o Osobliwościach w atomie,poprzez fraktalizm w odniesieniu do Kosmosu. Skoro budowy atomu i Układu mają zbliżoną "naturę"-heliocetryczną,to czy wewnątrz mogą występować samopodobieństwa inne? Można wskazać kilka: tu powłoki-tam orbity,tu pole elektryczne,magnetyczne,(również grawitacjne)-tam pole grawitacyjne,tu masa-tam Masa...Żeby rozważać Osobliwość w atomie,zadaj sobie pytanie,jaka musiałaby być jej natura? Te w Kosmosie,zwane Czarnymi Dziurami mają nieskończoną gęstość,czyli olbrzymią masę (nieskończoną) w stosunku do bardzo małej objętości. A w atomie? Rząd wielkości jądra atomowego to 0.001pm (pikometra),czli 0,000000000000001m,zaś prawie cała masa atomu jest skupiona właśnie w jądrze. Gdzie należałoby się spodziewać osobliwości? W jądrze,skoro tam jest największa gęstość materii? Jeżeli tak,to zobacz sam. Oświetlając atom pierwiastka światłem widzialnym(całe spectrum długości-tęcza) wprowadzasz energię z zewnątrz do "środka" atomu. Po wyjściu okazuje się,że w tym świetle wyjściowym brakuje kilku długości fal (barwa jest inna). Co się stało z różnicą energii wiązki fotonów na wejściu i wyjściu? Nie mogła "wyparować" przecież? :] Okazuje się,że elektrony mogą "skakać" po podpowłokach z niższych na wyższe,gdy dostaną energii. Stan jest chwilowy i wracają z powrotem do domu. Jeżeli byłaby tam osobliwość,to owszem pojawiłby się stan wzbudzony atomu,ale czy ów osobliwość nie zaabsorbowałaby jakieś części lub reszty energii wyjściowej fotonów? Osobliwość jest jak ciało doskonale czarne,wszystko co jest za horyzontem zdarzeń nie wraca,zanika. Bilans energetczny pokazałby coś. Jeżeli interesuje Cię temat Osobliwości,to nikt inny Ci nie rozjaśni wątpliwości jak Kip Thorne,ten sam,który w ramach przegranego zakładu musiał zasponsorować Stephenowi Hawking'owi świerszczyka.

No to teraz Wędrowcze pytanie:
Grawitacja zakrzywia czas i przestrzeń Ziemi,co zakrzywia Twoją przestrzeń i czas?

Pozdrawiam ;)
~~Fan panny niezalogowany
2 grudnia 2016r. o 6:21
Ziemia na pewno jest płaska, media nas oszukują, bo jakby ktoś się przekopal na wylot to stworzył by skrót i by np transport samolotowy padł.
4335
2 grudnia 2016r. o 19:04
~_Alex napisał(a):
No to teraz Wędrowcze pytanie:
Grawitacja zakrzywia czas i przestrzeń Ziemi,co zakrzywia Twoją przestrzeń i czas?

Pozdrawiam ;)

Cierpienie i morze kłamstwa jakie nas otacza. Ale wracając do rzeczy Aleks , czy nie sądzisz , że miniaturowa czarna dziura wyjaśnia wszelkie wątpliwości i jest takim eleganckim końcem , metą w wyścigu do podziału materii ? Horyzont zdarzeń nie musi być rozmiarów kwazara. Wiesz dlaczego ufam Harameinowi ... ponieważ od lat interesuję się starożytnymi. Haramein przez dwadzieścia lat rozgryzał żydowską kabałę . Wyliczył matematycznie Osobliwość w jądrze dowolnego atomu , ale badając piramidy stwierdził : " wiemy o Egipcjanach w zasadzie wszystko , bo narysowali nam to na ścianach budowli , jak żyli , co jedli , z kim spali , ale nigdzie nie narysowali , jak zbudowali te cholerne piramidy ". Cytat trochę upiększony , ale sens pozostaje bez zmiany :D

Pytanko do Ciebie Wędrowcze :) Czy pamiętasz swe wcześniejsze wcielenia. Jakieś strzępy snów ... ?

Dopisane 02.12.2016r. o godz. 19:04:

~~Fan panny napisał(a): Ziemia na pewno jest płaska, media nas oszukują, bo jakby ktoś się przekopal na wylot to stworzył by skrót i by np transport samolotowy padł.

Nie wiedziałem , że fanów mam :D Oczywiście , że Ziemia jest płaska , a Księżyc wiruje do koła własnej osi w tzw. ruchu synchronicznym . Plamy na Słońcu to chwilowe zaburzenia w dostawie energii , a Układ Słoneczny nie mówiąc o Mlecznej Drodze to wymysły ułomnych :D Nad kopułą , co nas otacza jakiś stwórca umieścił Wielki Wóz i resztę gwiazdozbiorów , a teleskop Hubbla nie zrobił tego zdjęcia
;

[img=1480701757_70myu1w.jpg]

Kolumny Stworzenia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~_Alex niezalogowany
2 grudnia 2016r. o 19:19
Witam:)

Nie neguję,nie odrzucam teorii mninaturowych Osobliwości. Nie wiemy,jaka mogłaby być ich natura,może całkowicie inna niż Czarnych Dziur. Jest to idea,jeżeli mówisz o skończonym podziale,stricte ostatecznym. Dlaczego? Bo zaa horyzontu zdarzeń nie powróci żadna informacja tam wysłana. I tu znowu dochodzimy do "niewidzialnej" energii. Tym ostatecznym podziałem zajmuje się wielokrotnie wspominana Teoria Strun.:)

No właśnie,te .....piramidy,jak je zbudowali? A może to jest tak proste,że aż za ciężkie do zrozumienia? Jest tyle niewiadomych,na które nie znamy odpowiedzi. Możemy jedynie mieć pewien stopień pewności,ekstrapolację niewiadomego i aproksymację wiadomych. To mi powinno wystarczyć:)

Czy "pamiętam" ? Hehe..widzę tylko napis: "access denied". :D Niestety ten program jest doskonały,nie da się go złamać.

"No to teraz Wędrowcze pytanie:
Cierpienie i morze kłamstwa jakie nas otacza"

Cierpienie i kłamstwa były od zawsze,odkąd rzekomo Ewka zerwała te chol....słodziutkie jabłuszko-pozdrawiam Ewa :P Odpowiedzią jest Kobieta,ta sama,przy której Twój czas zatrzymał się i Wasze przestrzenie stały się jedną ;)

Pozdrawiam serdecznie:)
4335
2 grudnia 2016r. o 20:54
Toś poleciał Wędrowcze :D Cytacik : " Odpowiedzią jest Kobieta,ta sama,przy której Twój czas zatrzymał się i Wasze przestrzenie stały się jedną " . Taką Kobietę , ja facet nazywam Promieniem , bo gdzieś tam kiedyś wyczytałem , że Stwórca na samym początku kreacji wydzielił z siebie Odrębną Świadomość i podzielił Ją na dwa . Razem są Promieniem , osobno , Kobietą i Mężczyzną. W podtekście stało , że szczęście i zrozumienie można osiągnąć jedynie przez znalezienie Drugiej części swojej Duszy. Swoją wiedzą przyznaję rację tej sugestii. Nie należy winić Stwórcy za takie postanowienie , należy Stwórcy dziękować , ponieważ to dążenie do celu czyni nas Wędrowcami. Ale wracając do snów ... śniło mi się kiedyś , że jestem Reptylianem z Oriona. Być może tak jest , ale po owocach poznajemy. Mam dwójkę wspaniałych dzieciaków , z reguły uśmiechnięte :)

Teraz Ty :) Co Ci się śniło ? :)

Dopisane 02.12.2016r. o godz. 20:54:

~_Alex napisał(a): ...
Czy "pamiętam" ? Hehe..widzę tylko napis: "access denied". :D Niestety ten program jest doskonały,nie da się go złamać.
...

To nie prawda. Właśnie łamiesz program. Wczesne algorytmy Wszechświata , wraz z częstotliwością Schumana ulegają przeistoczeniu :) Stwórca uczy się tak samo , jak i my , Jego dziatwa. Aleks zbyt mądry jesteś , abym Cię odpuścił :) My Wędrowcy musimy przekazywać Informację . Przekazywać , nie sprzedawać ! Takich nas Stwórca zrobił :)

~_Alex niezalogowany
2 grudnia 2016r. o 21:02
"Drugiej części swojej Duszy"-a zwie się to "bratnimi duszami.Czy nie jest to fenomen swoją drogą,że razem stanowicie Jedność,Całość? Eneriga układu zachowana,chemia oraniczna trwa w najlepsze, a genetyka pokazuje fraktonalizm. Zapewne Ty jesteś również Wesołym,Pogodnym Człowiekiem,a dzieci już rozpoczęły "wędrówkę" po nieznanym, hmm?;)

Co do Grawitacji..naszło mnie takie przyrównanie. A Grawitacja ma to do siebie,że "działa" z dużych odległości,odwrotnie proporcjonanie do nich,rzecz jasna :]

Wracają do snów..aach. Czasami mam takie "deja vu". Wrażenie,że już coś takiego podobnego miało miejsce. Wszyscy tak mają. A skoro wszyscy,to coś jest na rzeczy.Pytanie,które mi zadałeś wcześniej,powinno brzmieć: "Kim jesteś teraz?" Nie jest to istotne kim byłeś,kim będziesz. Zapamiętaj dobrze tylko to,jakim jesteś Człowiekiem teraz,tzn.do końca wędrówki ;)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza