Pannazdzieckiem napisał(a): To Cassini musiał być id.iotą. Centrum grawitacji w Układzie Słonecznym jest Słońce i jego oś obrotu jej mniej więcej pararelerna wobec pozostałych osi obiektów w Układzie. Księżyc jest statkiem kosmicznym i kręci się tak jak pasuje to jego właścicielom , czyli się nie kręci , bo mają sztuczną grawitację z tzw. Czarnego Słońca . Prostopadła oś obrotu , toś mnie cholera ubawił :D Śmiech to zdrowie :D. Kretynizm ruch asynchronicznego swego czasu robił furorę , ale prostopadła oś obrotu ... eh palce lizać :D Kratery widziane z różnych punktów Planety są zawsze w tym samym miejscu . Nie zmieniają położenia o sto osiemdziesiąt stopni na widzialnej stronie Księżyca :)
ps. Miałeś wyliczyć stożek precesji Ziemi ... niej będzie płaskiej :D
Dobranoc :)
~klucznick napisał(a):Blackjack napisał(a): Nie chodzę do kościoła. :) Wybacz, ale o "płaskiej" nie chce mi się pisać, szkoda czasu :/mi to wisi cz jest okrągła cz płaska grunt żeby zdrowie było,ale gdy katolik praktykujący wyśmiewa jakieś teorie to ja się pytam ,a bug nie jest zmyślony?tylko o to mi chodzi i też o to że nasza nigdzie w żadnym kosmosie nie była,a ni na księżycu i tyle w temacie te filmiki powyżej co zamieściłem wyśmiewają podróże w kosmos,ale jeżeli kula ziemska kręci się z prędkością 1600 km/h to jak lądują na niej samoloty?dlaczego oceany nie odpadły od kuli, grawitacja jest słabsza od siły odśrodkowej i tak dalej można mnożyć pytania.
~ napisał(a):więc gdzie jest przyciąganie ziemskie ?gdyby było to bym wylądował obok w tym pociągu!!samolot nie lata w pociągu tak jak ptaki,więc pytanie dalej aktualne,jak lądują jak ziemia kręci się z prędkością 1600 km/h ?jak odrzutowiec zapiernicza.odpowiedz na pytanie i nie pisz mi że jestem ciemny,a nie pisz też boże bo to też bajka.~klucznick napisał(a):Blackjack napisał(a): Nie chodzę do kościoła. :) Wybacz, ale o "płaskiej" nie chce mi się pisać, szkoda czasu :/mi to wisi cz jest okrągła cz płaska grunt żeby zdrowie było,ale gdy katolik praktykujący wyśmiewa jakieś teorie to ja się pytam ,a bug nie jest zmyślony?tylko o to mi chodzi i też o to że nasza nigdzie w żadnym kosmosie nie była,a ni na księżycu i tyle w temacie te filmiki powyżej co zamieściłem wyśmiewają podróże w kosmos,ale jeżeli kula ziemska kręci się z prędkością 1600 km/h to jak lądują na niej samoloty?dlaczego oceany nie odpadły od kuli, grawitacja jest słabsza od siły odśrodkowej i tak dalej można mnożyć pytania.
A jak podskoczysz w pociągu jadącym 100km/h to wylądujesz w tym samym miejscu, czy obok?
Blackjack napisał(a): Klucznik odpowiedź jest bardzo prosta i nic w niej odkrywczego. Jeżeli ziemia porusza się z prędkością "x" to stojący na pasie samolot ma tą samą prędkość "x"p-i-e-r-d-o-l-i-sz boing leci 970 km/h czyli nie może dogonić lotniska,a kulka zapitala 1600 km/h.wytłumaczysz?pytałem o lądowanie??????????
Ziemia i samolot są w tym samym układzie odniesienia, nawet po starcie :)
Rozumiesz?