Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

~~Połykaczka kijanek niezalogowany
6 grudnia 2016r. o 17:53
A jeżeli Ruska rakieta będzie leciała 1600 kmh w odwrotnym kierunku niż kręci się Ziemia to zbombarduje wyrzutnię z której wyleciała.

Amerykańska rakieta jak wyleci w kierunku przeciwnym do poruszania się Ziemi i będzie leciała 1776 kmh przez dwa dni to uderzy w cel przedwczoraj i nie jest wykluczone że zbombarduje swoje terytorium między Nysą a Bugiem.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
6 grudnia 2016r. o 18:03
Klucznik- wstrzymał ziemię, ruszył tira :D Taki nasz nowy kopernik
~ niezalogowany
6 grudnia 2016r. o 19:43
Dobry zawodnik z tego klucznika, płaska ziemia, uciekające lotniska, Masakra :D
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
6 grudnia 2016r. o 22:41
Skaut napisał(a):
Po raz kolejny przekonałem się, że dyskusja z Tobą to czas zmarnowany.

Też nie widzę sensu. Jakiś rok temu zadałem Ci pytanie. Wczoraj odpowiedziałeś i jeszcze chcesz mi korepetycji udzielać za ciężką mamonę. Ta kasa psu w dupę.

Blackjack napisał(a): Klucznik odpowiedź jest bardzo prosta i nic w niej odkrywczego. Jeżeli ziemia porusza się z prędkością "x" to stojący na pasie samolot ma tą samą prędkość "x"
Ziemia i samolot są w tym samym układzie odniesienia, nawet po starcie :)
Rozumiesz?

Amen.

Kluczniku proszę Cię , nie kompromituj się :) Z pewnością widziałeś niejednokrotnie ... wpadła mucha do mieszkania ( tutaj kabina Twego tira :) ) brzęczy nie do wytrzymania , ani myśleć , ani drzemać , popatrz owad też ekstrema :D No drzemać się nie da , bo jedziesz po autostradzie , dziewięć dych na liczniku , a to małe cholerstwo lata tam i we wte , w dużym kapeluszu mając Twój pedał gazu. Układ odniesienia :) Mucha porusza się w powietrzu , czyli cząsteczkach gazu zamkniętych w Twojej kabinie , podobnie jak samolot goniący lotnisko. Otworzysz okno , to cholerę wywieje :D

Jarzysz ? :)

A wracając do rzeczy , bo mnie Skaut nieco podirytował . Kto z szacownych dyskutantów wierzy w oś obrotu Księżyca ? :)

Dopisane 06.12.2016r. o godz. 22:41:

Kluczniku :) Każdy kierowca obserwuje latające owady wewnątrz swego auta ... kątem oka , większość olewa , niewielu się zastanawia , a tylko nieliczni wiedzą ;) Użyłem do wyjaśnienia muchy , ponieważ mój mentor kabaretowy , pan Krzysztof Daukszewicz napisał i zaśpiewał :

Mam trzy Autorytety i jednego mentora :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
15435
#AlexS nieaktywny
6 grudnia 2016r. o 23:49
~klucznick napisał(a): jeżeli ziemia wiruje 1600 km/h to jak ma wylądować samolot lecący np 400 km/h przecież nie mógłby dogonić nawet lotniska?

Prędkość "wirowania" to jest PRĘDKOŚĆ OBROTOWA. Myślisz,że taka prędkość obrotowa jest duża z punktu widzenia obserwatora w Kosmosie? Jest tak mała,jak dla Ciebie jest mała prędkość rowerzysty. Nie patrz z Twojego punktu odniesienia,tylko wyobraź sobie jakbyś patrzył na Ziemię z góry. Mógłbyś te obroty liczyć spokojnie :)

Ziemia obraca się,a wszystkie obiekty na niej (Ty,Twój samochód,mucha,pchła,bakteria) wykonują ruch postępowy,czyli przemieszczają się od punktu do punktu z prędkością ruchu liniowego lub krzywoliniowego,zależy od trajektorii ruchu.

"Na równiku prędkość liniowa wywołana obrotem Ziemi wynosi około 1667 km/h, zmniejsza się ona w miarę oddalania się od równika i na biegunach wynosi 0 km/godz." źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_obrotowy_Ziemi

Podałeś bubla,widzisz?
Na Ziemi,nie odczuwasz tego ruchu postępowego,bo zwyczajnie przyzwyczaiłeś się. Ale jak uszkodzisz błędnik to gwarantuje Ci,że będziesz się kręcił ;) Jeżeli poruszasz się w układzie ze stałym przyspieszeniem tego układu,to mówimy o układzie inercjalnym. Można powiedzieć o Ziemi tak,jeżeli pominiemy inne siły. Wówczas w stanie spoczynku Twoja prędkość jest ~0. Ten układ Ciebie nie interesuje,bo nie zobaczysz zmian. Ty zawsze obserwujesz względem pięknej kobiety w aucie,która Cię wyprzedza na przykład
;) No.

1) Jeżeli przemieszczasz się w obiekcie (pociągu),który się przemieszcza po torach,to Twoja WYPADKOWA PRĘDKOŚĆ w przybliżeniu jest równa sumie Twojej prędkości przemieszczania i prędkości pociągu. (mówimy tu o tych samych kierunkach i zwrotach)

2) Kelner idzie z daniem do stolika. Kelner znajduje się na statku,który ma niezerową prędkość. Zakładamy,że kierunki,zwroty wektorów ruchu kelnera i statku są jednakowe. Jaką prędkość "miało" danie w czasie ruchu? Możemy założyć,że oba ruchy były jednostajne,prostoliniowe.

Vs-prędkość statku względem Ziemi
Vk-prędkość kelnera względem dowolnego punktu na statku o zerowej prędkości
Vd-prędkość dania względem dowolnego punktu na statku o zerowej prędkości

Vd=~Vs+Vk

itd,itd

Pozdrawiam :)
~klucznick niezalogowany
7 grudnia 2016r. o 8:59
bardzo wszystkim dziękuje za odpowiedzi,lecz nadal nikt z was nie odpowiedział na pyt,samolot leci na zachód na wysokości równika 917 km/h,a kula obraca się 1600 km/h w stronę zachodnią jak ma wylądować samolot skoro nie może dogonić lotniska?
~belfer niezalogowany
7 grudnia 2016r. o 9:33
~klucznick napisał(a): bardzo wszystkim dziękuje za odpowiedzi,lecz nadal nikt z was nie odpowiedział na pyt,samolot leci na zachód na wysokości równika 917 km/h,a kula obraca się 1600 km/h w stronę zachodnią jak ma wylądować samolot skoro nie może dogonić lotniska?

Pomyśl trochę !
Prędkość samolotu liczona jest w stosunku do jakiegokolwiek punktu na powierzchni Ziemi a prędkość obrotów Ziemi w stosunku do jej centrum w połcwie średnicy. W stosunku do tego centrum samolot leci z prędkością 1600+917.
Jarzysz czy jeszcze za trudne?
~klucznick niezalogowany
7 grudnia 2016r. o 11:01
równania matematyczne mnie nie interesują ,interesuje mnie konstruktywna logiczna odpowiedz,nikt z was nie odpowiedział poprawnie,połykaczka kijanek była najbliżej odp,odpowiedż jest prosta,nie jest możliwe wylladowanie samolotu na kuli która porusza się z prędkością 1600 km/h przy prędkości samolotu 917km/h nie jest możliwe,prosty przykład adapter i płyta daj na największe obroty i spróbój położyć coś na tej płycie w wyznaczone miejsce ,jest to nie możliwe,coś co się nie mieści w twojej głowie i czego nie rozumiesz,zawsze będziesz wyśmiewać,proszę podejść do tematu poważnie i sam dojdziesz do tego że tj niemożliwe aby samolot wylądował,samolot poruszający się w powietrzu nie ma możliwości wylądować na poruszającym się lotnisku.miłego rozmyślania,ja odpowiedż znam. :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza