~~ napisał(a): ~~ napisał(a): Szydło może pochwalić się kolejnym "sukcesem" na arenie międzynarodowej. Jeszcze europejska opinia publiczna nie zapomniała o jej klęsce w wojnie o odebranie Polakowi stanowiska przewodniczącego Rady Europejskiej, a już przedstawicielka PiS wywołała kolejne oburzenie. Brytyjczycy nie mogą uwierzyć w to, że zamach ich rodaka w Londynie wykorzystała jako argument przeciwko pomocy uchodźcom.
"Haniebne. Napastnik był Brytyjczykiem urodzonym w Wielkiej Brytanii, ale polska premier użyła londyńskich morderstw, by potępić politykę migracyjną Unii Europejskiej" – tak skomentował zachowanie Szydło dziennikarz prestiżowego brytyjskiego dziennika "Financial Times" Henry Foy. Krytyki przedstawicielce Prawa i Sprawiedliwości nie szczędzą też inni dziennikarze i komentatorzy znad Tamizy.
Pojawiają się pytania, czy w takim razie Wielka Brytania ma odesłać do Polski wszystkich polskich imigrantów na Wyspach.
Broszka z PiS/da
primo - financial times jest tak prestiżowy jak u nas prestiżowa jest gazeta wyborcza
secundo - większośc zamachowców w UK to już urodzeni na miejscu emigranci w 2 i 3 pokoleniu
Financial Times – dziennik brytyjski o elitarnym charakterze i międzynarodowym zasięgu, zorientowany na tematykę gospodarczą i finansową (wydanie sobotnie publikuje też artykuły poświęcone kulturze i sztuce), wydawany od 1888 r. w Londynie. Pomimo nazwy pismo nie ma nic wspólnego z The Times.
Profil pisma jest umiarkowanie konserwatywny. Redakcja popiera wolny rynek i globalizację, jest także przychylna Unii Europejskiej. Począwszy od wyborów w 1992 roku, pismo opowiadało się za Partią Pracy, lecz w wyborach parlamentarnych 2010 roku udzieliło poparcia Partii Konserwatywnej, pomimo dużej ilości krytyki pod jej adresem.
Łączny nakład wynosi ok. 450 tys. egzemplarzy. W latach 2000-2012 ukazywał się też niemieckojęzyczny Financial Times Deutschland; w ostatnim okresie jego istnienia nakład sprzedawany wynosił ok. 3 tys. egzemplarzy, a ponad sto tysięcy rozdawano za darmo[1].
Charakterystyczną cechą Financial Times jest łososiowy kolor papieru, na którym jest drukowany.
PO primo,sekundo,tercjo ja czytam tylko ,,Nasz Dziennik'"
Po śmierci chcę być w niebie ,razem z rodziną Radia Maryja,i błogosławionym Ojcem Dyrektorem.Mam 85 lat,rok temu ślubowałam czystość.Lekko nie jest,krew nie woda ale daję radę,Dzięki Ojcu Tadeuszowi wytrwam.W niebie sobie ten post odbiję.