Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PiS a Polska .Polska a Polacy

~~ niezalogowany
24 marca 2017r. o 9:30
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~ napisał(a): Tylko że teraz Niemcy to całkiem inne pokolenie niż w latach 30.No ale dobrze porównajmy. Tam dochodzi do władzy NSDAP i Hitler tu PiS i Kaczyński.
W III Rzeszy partia nazistowska sprawowała totalitarną kontrolę nad niemal wszystkimi aspektami życia obywateli, czyż u Nas nie dzieje się podobnie? Tam była rasa panów i podludzie, u Nas lepszy i gorszy sort. Hitler zmanipulował i ogłupił obywateli u Nas robi to TVP. W nazistowskich Niemczech prano ludziom mózgi , w Polsce jest podobnie,tylko oby to nie skończyło się we wrześniu 1939, bo może Kaczyński ruszy z armią emerytów na Brukselę aby wyleczyć swój kompleks wobec Tuska.

Na Brukselę powiada Kolega . Przypomnę o bratniej pomocy i stacjonujących w Polsce okupantach. Kiepski z Kolegi prorok , jeśli już to na Moskwę. I niech się Kolega modli , żeby Macierewicz nie dal się całkiem ogłupić agenturze Usa i wraz z dzielnymi wojam na dupie siedział . To , że PIS handryczy się z eurokołchozem , to plus dla Pisu. Może uda się utrzymać resztki suwerenności tego nieszczęśliwego Kraju , choćby w sferze politycznej , bo o gospodarczej to można zapomnieć. Aczkolwiek , jeśli zrealizują projekta , to kto wie. Tak czytam te Wasze komenty i dochodzę do wniosku , że propaganda zielonej wyspy nie była tak głupia , jak obecna antypisowska. Dwa zyle za wpis ? :D Jakimż to trzeba być ignorantem , żeby z takim zapałem budować Nowoczesne Państwo Komunistyczne pod nazwą Unia Europejska , myśląc o świetlanej przyszłości w neokolonialnym uzależnieniu od bratniego Narodu Niemieckiego ? Drodzy Państwo , zacznijcie qurwa coś wreszcie czytać. Na początek polecam Wam wykład pana Krzysztofa Karonia . Zamieściłem wczoraj w Hyde Parku . Żebyście wiedzieli , po której stronie muru stoicie.

Skoro w tej Unii tak źle to po co tam sie pchaliśmy, niech rząd zrobi referendum za wyjściem w tego eurokouchozu jak mówisz i po kłopocie, tylko co dalej?co z Polakami pracującymi za granicą, zapewnisz im zatrudnienie i podobne warunki finansowe? umożliwisz podróżowanie bez problemów, prowadzenie interesów? wogóle sprowdźmy Polskę do XIX w, oszukujesz sam siebie i ludzi na tym forum, tak samo nie jesteś zwolennkiem PiS jak pies nie jest zwolennikiem mięsa tylko jaroszem,sorry to ja już wolę chyba wypociny Korwina bo twoje są strasznie marne i walą na kilometr retoryką PiSu.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 marca 2017r. o 9:52
A proszę Cię bardzo , każdy ma prawo wierzyć po swojemu , ale Korwin , jako poseł w UE też podpisał CETA , nie mówiąc o Jego ekonomicznych poglądach. Gdyby wrócili wszyscy emigranci , ja bym się cieszył , bo są to rzutkie i przedsiębiorcze jednostki , w przeważającej części , potrafiące o siebie zadbać i raczej nie na garnuszek Państwa by wróciły. I tutaj dochodzimy do podstawowego problemu . Pieniądze i tzw. kapitalistyczna ekonomia.
- Odzyskanie władzy nad dystrybucją pieniądza , zamiast długu - minus dla Pisu , chyba , że nad tym pracują .
- Nacjonalizacja wszystkiego , co się da , a następnie prywatyzacja na bazie polskiego kapitału opartedo na własnym pieniądzu ( mądry dodruk ) , akcjonariat pracowniczy i tam takie - minus dla Pisu . Robią kolejne montownie , przykład Jawor , a samorządowcy razem z Morawieckim biją brawa , bo niemce mają kolejnych uzależnionych niewolników. O WSE , które powinny zostać zlikwidowane , szkoda nawet gadać , kolejny minus dla Pisu
- Reaktywacja rodzinnego , niskopowierzchniowego rolnictwa ( 10-20 hektarów ) , odtworzenie stad hodowlanych i przetwórstwa naturalnej żywności - minus dla Pisu , bo nic się nie dzieje
- kontrola nad przemysłem farmauceutycznym , szczególnie nad importem - minus dla Pisu , nic się nie dzieję.

- A jak se przypomnę , że Duda podpisał nakaz szczepienia młodych Polek na HPV , to mnie jasna qurwica bierze , więc nie mów mi , że jestem Pisiorem . Panie Prezydencie , wirtualnie przesyłam Panu gest Kozakiewicza , jeśli o moją córkę chodzi :]

Ale referendum , to dobry pomysł . Niestety jest mało prawdopodobne , aby zostało przeprowadzone za Pisu - kolejny minus :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~ niezalogowany
24 marca 2017r. o 10:07
Powiedz mi skąd ty bierzesz te wszystkie swoje mądrości,może się dokształcę bo normalnie jak to czytam to rozwala mi nadgarstki,więc podaj jakąś literaturę(typu kaczyński- jak ogłupić lud i zniszczyć państwo) portale, może media. Czekam z niecierpliwością jak wrzucisz kolejną mądrość ludową. Może wyleczy mnie z propagandą zielonej wyspy. A może wyjadę póki mam taką możliwość bo kto wie co będzie w przyszłości.
~~ niezalogowany
24 marca 2017r. o 10:20
A i jeszcze taki mały dopisek, mówisz że poradziliby sobie, wątpliwe przy obecnych przepisach podatkowych,pazerności ZUS i klimacie dla biznesu.
~~ niezalogowany
24 marca 2017r. o 11:01
~~ napisał(a): Szydło może pochwalić się kolejnym "sukcesem" na arenie międzynarodowej. Jeszcze europejska opinia publiczna nie zapomniała o jej klęsce w wojnie o odebranie Polakowi stanowiska przewodniczącego Rady Europejskiej, a już przedstawicielka PiS wywołała kolejne oburzenie. Brytyjczycy nie mogą uwierzyć w to, że zamach ich rodaka w Londynie wykorzystała jako argument przeciwko pomocy uchodźcom.

"Haniebne. Napastnik był Brytyjczykiem urodzonym w Wielkiej Brytanii, ale polska premier użyła londyńskich morderstw, by potępić politykę migracyjną Unii Europejskiej" – tak skomentował zachowanie Szydło dziennikarz prestiżowego brytyjskiego dziennika "Financial Times" Henry Foy. Krytyki przedstawicielce Prawa i Sprawiedliwości nie szczędzą też inni dziennikarze i komentatorzy znad Tamizy.

Pojawiają się pytania, czy w takim razie Wielka Brytania ma odesłać do Polski wszystkich polskich imigrantów na Wyspach.

Broszka z PiS/da

Były brytyjski minister wyjaśnił przy okazji, że w Wielkiej Brytanii słowo "imigrant", gdy jest używane przez nacjonalistycznych populistycznych demagogów w polityce lub prasie, częściej występuje poprzedzone przymiotnikiem "polski" niż pozbawione takiego dookreślenia”, a "większość analityków jest zgodna, że do wyniku referendum w czerwcu 2016 roku (które doprowadziło do Brexitu) w znacznej mierze przyczyniło się masowe przybycie obywateli polskich po przystąpieniu tego kraju do Unii Europejskiej”.

Mc Shane podkreślił, że "kluczowym żądaniem nacjonalistycznych sił eurosceptycznych w Wielkiej Brytanii jest spowolnienie, zatrzymanie, a nawet odwrócenie napływu Polaków i innych europejskich 'imigrantów' do Wielkiej Brytanii”.

PiS/da.
Jak zwykle "wygrała" Broszka. Tylko polaków na "Wyspach" szkoda.
4335
24 marca 2017r. o 11:23
~~ napisał(a): Powiedz mi skąd ty bierzesz te wszystkie swoje mądrości,może się dokształcę bo normalnie jak to czytam to rozwala mi nadgarstki,więc podaj jakąś literaturę(typu kaczyński- jak ogłupić lud i zniszczyć państwo) portale, może media. Czekam z niecierpliwością jak wrzucisz kolejną mądrość ludową. Może wyleczy mnie z propagandą zielonej wyspy. A może wyjadę póki mam taką możliwość bo kto wie co będzie w przyszłości.

Gdzie szukam takich mądrości ? To długa i skomplikowana ponad dziesięcioletnia historia . Ekonomia według żyda Bucholtza ( ksywa Balcerowicz ) przydała nam się tak , jak atomowe , górskie łodzie podwodne. Ale jeśli już koniecznie chcesz się edukować , to podam Ci na pierwszy rzut dwa nazwiska . Prof Izabela Litwin od pieniądza i Robert Brzoza , w zasadzie autor tego , co wyżej napisałem , nie licząc " gestu sympatii " dla Prezydenta Dudy za Jego " światłą " spolegliwość :D No można by jeszcze dodać kilkoro innych nazwisk i Ich publikacji , ale jeśli przegryziesz się przez Litwin i Brzozę , to podejrzewam sam złapiesz bakcyla wiedzy :) Wygogluj sobie . Powodzenia. :)

ps. uśmiech na twarz i do lektury :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Jesteśmy kolonią! niezalogowany
24 marca 2017r. o 12:01
~~ napisał(a):
Skoro w tej Unii tak źle to po co tam sie pchaliśmy, niech rząd zrobi referendum za wyjściem w tego eurokouchozu jak mówisz i po kłopocie, tylko co dalej?co z Polakami pracującymi za granicą, zapewnisz im zatrudnienie i podobne warunki finansowe? umożliwisz podróżowanie bez problemów, prowadzenie interesów? wogóle sprowdźmy Polskę do XIX w, oszukujesz sam siebie i ludzi na tym forum, tak samo nie jesteś zwolennkiem PiS jak pies nie jest zwolennikiem mięsa tylko jaroszem,sorry to ja już wolę chyba wypociny Korwina bo twoje są strasznie marne i walą na kilometr retoryką PiSu.

Głupi ludzie dali się nabrać nie pamiętając, że nie ma darmowych obiadów ani darmowych sponsorów! Dali się nabrać propagandzie o rzece darmowej kasy, jaka spłynie do nas z Unii. Ale to wiara frajerów - jeśli nas chcieli, to nie po to by nas finansować, a po to by nas wykorzystać! Komisarz finansów UE sama przyznała, że 8o centów z każdego euro przyznanego nam przez Unię wraca do Niemiec, bo warunki są tak ustawione, by wykonawcami i dostawcami materiałów były firmy niemieckie. A przecież to euro to przede wszystkim z naszych składek do UE!

Polacy pracujący za granicą do dla nas nieszczęście, a nie zysk czy okazja! Oni nam nie robią łaski! Odwrotnie - oni nas dymają za półdarmo!
Z jednej strony podbierają najbardziej poszukiwanych, wykształconych fachowców, w których wykształcenie Polska wyłożyła duże pieniądze. A z drugiej jest jeszcze większa masa murzynów, którzy za półdarmo robią to czego tam nikt robić nie chce! To jest zwykłe niewolnictwo. Ci niewolnicy budują ICH dobrobyt, a większość z nich wróci do Polski i będzie chciała Polskich emerytur!
Poza tym, nie potrzeba w tym celu należeć do UE: wystarczyło jak Szwajcaria czy Norwegia przystąpić do Układu z Schengen!
4335
24 marca 2017r. o 12:10
Amen. :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza