Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

22258
#Horus nieaktywny
24 czerwca 2021r. o 8:28
słusznie...

pieprzenie o kolejnych ''wcieleniach'' dla mnie zawsze będzie ''pieprzeniem''
ale dla równowagi muszę napisać że obiecywanie komuś jakiegoś życia ''wiecznego'' też jest ''pieprzeniem''

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bordowa Smagliczka niezalogowany
24 czerwca 2021r. o 9:22
Horus napisał(a): słusznie...

pieprzenie o kolejnych ''wcieleniach'' dla mnie zawsze będzie ''pieprzeniem''
ale dla równowagi muszę napisać że obiecywanie komuś jakiegoś życia ''wiecznego'' też jest ''pieprzeniem''

Coraz bardziej idziesz w kierunku - marność nad marnościami i wszystko marność ;-)
Niedługo cie w habicie zobaczymy :D
Ok, niech ci będzie że to "pieprzenie". A co, jeśli nie??? W imię mgnienia oka, które spędzasz tu na Ziemi, pogrzebać całą wieczność? Ty nie masz pewności. Ja ją niestety mam. Niestety, bo sam rozumiesz, że to jednak jest znaczny ogranicznik ziemskiego życia. Żyć z Bogiem i dla Boga nie jest rzeczą łatwą. Ale nie niemożliwą ;-)
22258
#Horus nieaktywny
24 czerwca 2021r. o 9:26
słusznie to wszystko to....vanitas vanitatum et omnia vanita

i twoje ''wszystko'' i moje...

twoje ''wszystko '' nie jest w niczym lepsze od mojego...
i nie ma w tym żadnych zasług ''bogów'' kimkolwiek są...
24 czerwca 2021r. o 9:59
Horus napisał(a):
twoje ''wszystko '' nie jest w niczym lepsze od mojego...
i nie ma w tym żadnych zasług ''bogów'' kimkolwiek są...

Moje "wszystko" to wieczność, twoje to życie ziemskie, krótkie przy wieczności niczym mgnienie oka. Czy jedno z drugi jest sens porównywać? Raczej nie.
24 czerwca 2021r. o 10:04
Albo inaczej. Dla mnie życie ziemskie jest tylko środkiem wiodącym do życia wiecznego. Dla ciebie jest celem.
To tak jakbyś się zadowolił że trzymasz łyżkę w ręce. Ja zaś już czuję w ustach smak rosołu, który nią będę jadł.
I kto jest gupi :P
22258
#Horus nieaktywny
24 czerwca 2021r. o 11:44
no,no ...bardzo ''obrazowo'' przedstawiłeś tu swój ''światopogląd''
łyżka ...rosół...:D

ale to...
''... trzymasz łyżkę w ręce. Ja zaś już czuję w ustach smak rosołu, który nią będę jadł.''

przecież ty też DOPIERO trzymasz tą ''łyżkę'' a smaku rosołu też przecież nie czujesz bo DOPIERO go będziesz jadł...
ale czy będziesz ?
skąd to przekonanie?
tylko dlatego że ''wierzysz''?
zapytam...czy dzisiaj wierzysz w św. Mikołaja?
a przecież kiedyś wierzyłeś?

człowiek to skomplikowana istota...i zarówno on jak i jego świadomość ulega nazwijmy to modyfikacji...albo ewolucji...
i chwała tym którzy do pewnych zachowań dorastają sami ...nie kierując się ''naukami '' jakichś ''guru''

dlatego ja wolę SWOJĄ łyżkę a nie tą którą podaje mi jakaś ''stołówka''...;D
24 czerwca 2021r. o 12:27
Póki co to ty w ręku trzymasz nie łyżkę a widelec. Więc o smaku rosołu to ty zapomnij :P
A poza tym już ci nieraz pisałem, że ja nie wierzę w to, że jest coś tam po drugiej stronie. Ja to wiem. Może stąd ta pewność, z jaką piszę, którą niektórzy postrzegają jako arogancję.
24 czerwca 2021r. o 12:28
A rosołu było mi już dane posmakować
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza