Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

22258
#Horus nieaktywny
24 czerwca 2021r. o 12:39
a u mnie dzisiaj flaczki...wołowe...
więc pójdzie w ruch właśnie łyżka...

widzisz?...każdy ma to co lubi...
a dziwnie się czyta to co przed chwilą napisałeś ...nie tylko wierzysz ale wiesz ze coś tam jest po ''drugiej stronie''...
tak ..to jest w pewnym stopniu arogancja ...

możesz tu napisać skąd przekonanie że ''tam '' coś jest?
może jednak to kolejne twoje ''wcielenie'' stąd taka pewność ...

znasz kogoś takiego jak Potocki? (nie pamiętam imienia)
czytałes kiedyś jego wierszyk ''Człowiek''?

poszukać ci ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Poczerwieniały Fiołek niezalogowany
24 czerwca 2021r. o 13:35
Po co czekać?
Zawsze może przyspieszyć 'ten rosół' - biegusiem na wiadukt i skok do Bobru.

Po 5 minutach będzie po 'rosole'.
~~Bordowa Smagliczka niezalogowany
24 czerwca 2021r. o 13:37
Horus napisał(a): a u mnie dzisiaj flaczki...wołowe...
więc pójdzie w ruch właśnie łyżka...

widzisz?...każdy ma to co lubi...
a dziwnie się czyta to co przed chwilą napisałeś ...nie tylko wierzysz ale wiesz ze coś tam jest po ''drugiej stronie''...
tak ..to jest w pewnym stopniu arogancja ...

możesz tu napisać skąd przekonanie że ''tam '' coś jest?
może jednak to kolejne twoje ''wcielenie'' stąd taka pewność ...

znasz kogoś takiego jak Potocki? (nie pamiętam imienia)
czytałes kiedyś jego wierszyk ''Człowiek''?

poszukać ci ?

Ja o Niebie, ten o chlebie. Co mnie twoje flaczki :P
Tak, to bardzo dziwne, co napisałem. Nie będę ci szczegółowo opisywał, bo to bardzo osobiste. Dla mnie jednak wystarczające bym przestał wierzyć a zaczął wiedzieć. A czy mamy jedno życie czy setki żywotów? Jakie ma to dla mnie znaczenie. Mam swoje do przepracowania w tym żywocie, a o resztę ewentualnych żyć będę się martwił potem.
Co zaś do Wacława Potockiego, nie uważam że jeśli ktoś określi człowieka kupą g... i napisze to wierszem, to zaraz to się staje godne uwagi. Zawsze zastanawiał mnie ten fenomen ludzkiej psychiki, jak łatwo i bezkrytycznie przyjmuje rymy.
22258
#Horus nieaktywny
24 czerwca 2021r. o 14:33
a co mi do tego że ty swoją łyżką bedziesz podjadał jakiś rosół?

widzisz jak niewiele lub wręcz nic do ciebie nie trafia?
trzeba pisać wprost jak kawę na ławę bo nic poza tekst pisany nie trafia do ciebie...

dlatego tez ze boisz się wyjść ''za ramy'' nic z wiersza Potockiego nie zrozumiałeś ...hahaha
24 czerwca 2021r. o 14:47
Nie każdy może być tak mądry jak ty. Dawno się już z tym pogodziłem. I jakoś nie spędza mi to snu z powiek ;-)
Nie rozumiem tylko dlaczego taki wybitny intelekt czepia się słówek. Przecież to takie... płytkie.
22258
#Horus nieaktywny
24 czerwca 2021r. o 14:51
~~Poczerwieniały Fiołek napisał(a): Po co czekać?
Zawsze może przyspieszyć 'ten rosół' - biegusiem na wiadukt i skok do Bobru.

Po 5 minutach będzie po 'rosole'.

dobre podsumowanie...
ale smagliczka zapewne ma tu na ziemskim padole ''misję'' więc raczej nieśpieszno mu będzie przed oblicze ''pana''
to zrozumiałe skoro nawet kieckowi ,nawet kiedy chorują czekają na doktorów by ci ich leczyli a przecież z racji tego że są niby sługami ''pana'' powinni wręcz marzyć o rychłym z nim spotkaniu...

tak to jest ze smagliczką ...oprócz kilku sloganów narzuconych mu z ambon sam od siebie nie bardzo wie co ma napisać bo najprościej jest napisać że nie napisze bo to ....''osobiste''

smagliczko ...więc może i twoją ''osobistą wiarę '' pozostaw sobie w zaciszu czy to mieszkania czy też ''duszy'' i przestań tu starać się innych ''prostować'' ...tym bardziej że ty swój kręgosłup masz nieźle wygięty od ciągłych pokłonów funkcjonariuszom kościelnym...

co złego widzisz w wierszu Potockiego?...hahaha

Dopisane 24.06.2021r. o godz. 14:51:

~~Bordowa Smagliczka napisał(a): Nie każdy może być tak mądry jak ty. Dawno się już z tym pogodziłem. I jakoś nie spędza mi to snu z powiek ;-)
Nie rozumiem tylko dlaczego taki wybitny intelekt czepia się słówek. Przecież to takie... płytkie.

ja się czepiam słówek?
to ty to robisz...przeszkadza ci że Potocki widzi człowieka jak kupę g... ?
a ''święty ''twojego kościoła wypowiadający się tak o człowieku już ci zapewne nie będzie przeszkadzał ...prawda? ;D
24 czerwca 2021r. o 16:43
Tak, tęskno mi do "rosołu". Jednak muszę się najpierw tu z Tobą trochę pomeczyć
22258
#Horus nieaktywny
24 czerwca 2021r. o 17:43
ależ nie musisz...
ty po prostu chcesz...

myślę że to z twojej strony forma ascezy tylko zastanawia mnie czym tak nagrzeszyłeś że tak długo trwa juz ta twoja ''pokuta''...hahaha
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza