Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

11181
#benpo nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 11:48
TOjsienka napisał(a): To się nazywa wyłożenie kawy na ławę,ale znając życie ludzie zaślepieni swoimi rytuałami wpajanymi od małego,wcale nie będą w to wnikać....niestety. :|
I tu ma pani rację, mnie także te powyższe rzeczy od dziecka wpajano, aż moja mamusia która ma dziś 83 lata, nie wyrzuciła kolędownika w sutannie za drzwi,który robił jakieś tródności w sprawie 1 komunii mojego młodszego braciszka. Po latach już jako dorosły mężczyzna po odbytej służbie wojskowej i ciężkich przeżyciach życiowych zetknąłem się z Biblią, zagłębiając się w jej treść rozpoznałem, że to co księża mnie uczyli zupełnie się nie zgadza z tym, co jest napisane w Biblii, a w niej jestnapisaneże zbawienie jest mi dane za darmo, przez ofiaręPana Jezusa na krzyżu Golgoty, że wcale mi nie są potrzebne do zbawienia rytuały kościoła katolickiego i członkostwo w tym kościele. Więc opuściłem k.kat. i jego nauki odrzuciłem. I co najważniejsze, stwierdziłem że takich jak ja jest tysiące w kraju i na świecie.Kiedyś byli katolikami i protestantami muzułmanami itd. A dziś są zależni od Pana Jezusa i Jego Biblii.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
16 sierpnia 2013r. o 12:07
~Papuga napisał(a): Szacun benpo :* Napracowałeś się, nie ma co :)

Po pierwsze trudno "kopiuj-wklej" nazywać pracą.
Po drugie - to powielany chłam wyprodukowany przez antyklerykałów.
Po trzecie to tylko załgana propaganda zawierająca kłamstwa, manipulacje i wypreparowane półprawdy.
Analizować tego nie ma sensu, bo wszystko wielokrotnie było wyjaśniane, prostowane..

Polecam np.:
http://watchtower.org.pl/bednarski.php
http://www.piotrandryszczak.pl/

To tylko pierwsze z brzegu pozycje wyjaśniające "znawcom" historii Kościoła i Biblii, jak jest naprawdę
11181
#benpo nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 12:07
Calahan napisał(a): Witam:).
Biblia jest Slowem dla czlowieka od Boga i sklania nas do poznania Chrystusa i powierzenia Jemu swojego zycia. Przyjecie Ewangeli to dla czlowieka sprawwa zycia i smierci i to na cala wiecznosc. Dla kazdego kto jest chrzescijaninem wazne jest rowniez nowo narodzenie z Ducha Swietego. To Duch Swiety jest w stanie pokierowac czlowieka w odpowiednie miejsce i do odpowiednich ludzi, z odpowiednim stanem serca aby glosic Ewangelie :).
Mam do ciebie zasadnicze pytanie,bo mądrze piszesz, ale należy sprawdzać duchy, czy Duch Święty pokierował cię tak i objawił ci że, należy tobie osobiście wykonać to co jest napisane w Dziejach Ap. 2: 38. zajrzyj w to miejsce Pisma i daj sobie najpierw odpowiedż, a potem mi na forum.
~ niezalogowany
16 sierpnia 2013r. o 12:20
benpo napisał(a):
TOjsienka napisał(a): To się nazywa wyłożenie kawy na ławę,ale znając życie ludzie zaślepieni swoimi rytuałami wpajanymi od małego,wcale nie będą w to wnikać....niestety. :|
I tu ma pani rację, mnie także te powyższe rzeczy od dziecka wpajano, aż moja mamusia która ma dziś 83 lata, nie wyrzuciła kolędownika w sutannie za drzwi,który robił jakieś tródności w sprawie 1 komunii mojego młodszego braciszka. Po latach już jako dorosły mężczyzna po odbytej służbie wojskowej i ciężkich przeżyciach życiowych zetknąłem się z Biblią, zagłębiając się w jej treść rozpoznałem, że to co księża mnie uczyli zupełnie się nie zgadza z tym, co jest napisane w Biblii, a w niej jestnapisaneże zbawienie jest mi dane za darmo, przez ofiaręPana Jezusa na krzyżu Golgoty, że wcale mi nie są potrzebne do zbawienia rytuały kościoła katolickiego i członkostwo w tym kościele. Więc opuściłem k.kat. i jego nauki odrzuciłem. I co najważniejsze, stwierdziłem że takich jak ja jest tysiące w kraju i na świecie.Kiedyś byli katolikami i protestantami muzułmanami itd. A dziś są zależni od Pana Jezusa i Jego Biblii.

Kolejny zaprogramowany sekciarz.
Wypadałoby wiedzieć na początek to, że Jezus nie zostawił nam nawet jednego słowa na piśmie!
Cała historia Jezusa w Biblii ("Nowy Testament") - została spisana przez założony przez Niego Kościół już po Jego śmierci. Niektórzy jej autorzy w ogóle nie zetknęli się osobiście z Chrystusem (Marek, Paweł, prawdopodobnie też Łukasz).
Jesteś prawdopodobnie zmanipulowany przez sektę albo mało pojętny, jeśli widzisz sprzeczności między nauka Kościoła a Biblią.
Gdyby Chrystus nie potrzebował Kościoła to sam by spisał to co uważa za ważnie - a przecież nie zapisał ani słowa!. Zostawił depozyt swojej nauki założonemu przez siebie Kościołowi! I na koniec najważniejsze - zasada "tylko Biblia a nie Kościół jest niebiblijna(nie ma jej w bBiblii), więc przeczysz sam sobie! Proponuję zacząć jeszcze raz od religii klasa pierwsza, może akurat coś załapiesz../.
8375
#GosiaG nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 12:37
benpo napisał(a): ....a w niej jest napisane że zbawienie jest mi dane za darmo, przez ..

O!
To może Ty znasz odpowiedź na pytanie; od czego zbawienie ?

;)

Lilith ^^
11181
#benpo nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 12:42
~ napisał(a):
~Papuga napisał(a): Szacun benpo :* Napracowałeś się, nie ma co :)

Po pierwsze trudno "kopiuj-wklej" nazywać pracą.
Po drugie - to powielany chłam wyprodukowany przez antyklerykałów.
Po trzecie to tylko załgana propaganda zawierająca kłamstwa, manipulacje i wypreparowane półprawdy.
Analizować tego nie ma sensu, bo wszystko wielokrotnie było wyjaśniane, prostowane..

Polecam np.:
http://watchtower.org.pl/bednarski.php
http://www.piotrandryszczak.pl/

To tylko pierwsze z brzegu pozycje wyjaśniające "znawcom" historii Kościoła i Biblii, jak jest naprawdę
Mój drogi od razu widać jakiej jesteś barwy i jakiego ducha, ja to wkleiłem bo nie od dziś wiem nawet bez tego, że to co kler uczy jest niezgodne z Biblią i z tym już reformator Luter wystąpił ze chandel odpustami jest wymysłem i przedstawił to w swoich tezach przybiwszy je do drzwi kościelnych , ale wiadomo że ktoś chce tym rzeczom zaprzeczyć to mówi że są manipulacją i kłamstwem antyklerykałów, a ja nawet nie mając tej listy wiem że są zgodne z rzeczywistością bo znałem je z autopsji kiedy byłem zakłamanym duchowo ślepym katolikiem jak ty, ale dzięki Biblii przejrzałem,tródno to mówić do człowieka który nie opiera swej wiary na Biblii tylko na katolickich baśniach, i próbuje odgrywać rolę adwokata. Zajrzyj człowieku do 1 listu do Tymoteusza 4:1-3. to tam się dowiesz jak Bóg nazywa celibat księży i zakaz jedzenia mięsa w piątek. Czy też nazwiesz Boga manipulatorem?. Wiadomo przecież że każdy który odrzuca nauczanie kościoła katolickiego, staje się apostatą i antyklerykałem, zasługującym na stos inkwizycji,ty chyba byś był pierwszy do podłożenia ognia, bo miałbyś za to odpust całkowity od biskupa Rzymu. Jeśli fakty są przeciwne kościelnym naukom,tym gorzej dla faktów.
~ niezalogowany
16 sierpnia 2013r. o 13:44
Po co tyle bicia pustej piany?? czekamy na konkret... Skąd wiesz o Jezusie, jeśli nie od Kościoła? Przecież On nic nie zapisał! Na jakiej podstawie twierdzisz "biblia tak, kosciół nie", jeśli nie ma tego w biblii?
11181
#benpo nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 15:05
GosiaG napisał(a):
benpo napisał(a): ....a w niej jest napisane że zbawienie jest mi dane za darmo, przez ..

O!
To może Ty znasz odpowiedź na pytanie; od czego zbawienie ?

;)

Ja wiem od czego zbawienie,jeśli pani nie wie, to najwyższapora zajrzeć do Biblii, z niej pani się dowie od czego. Budda pani tego napewno nie powie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza