Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

8375
#GosiaG nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 17:13
Mogę Cię zapewnić ,że mną nie kierowała chęć ataku na sektę w której tkwiłam- jedynie chęć zrozumienia.
Niestety u ŚJ- rzeczowych pytań zadawać nie wolno .

Dopisane 16.08.2013r. o godz. 17:13:

benpo napisał(a): ptaki jak je ktoś nauczy słowka, to oe potrafią wyskrzeczeć to, ale znaczenia tych słów nie rozumieją i nic na ten tema logicznie nie odpowiedzą .

(Wnikliwi)Badacze Pisma Św. różnią się od ptaków tym,że jak nie potrafią logicznie odpowiedzieć na pytanie , to odsyłają do samodzielnego studiowania pism- tak długo- aż ci ciekawi dojdą do tych samych wniosków co oni sami :D

To ma sens !

Lilith ^^
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 17:26
Ja tam Gosiu nie wiem jak było u Ciebie ja tam miałam kiedyś z nią dużą styczność.Wnikliwa jestem to zadawałam nie zamotane pytania i dostawałam odpowiedzi.Ale jest lipa bo za duża cholera i za mało pokorna jestem to nie chcę żeby przeze mnie ktoś robił im koło pióra.Nikt nie powie to zrobiła katoliczka tylko powiedzą po imieniu w drugim przypadku natomiast nie powiedzą po imieniu tylko pojada religii.
Po prostu na to wychodzi że innym więcej wolno. :)

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
8375
#GosiaG nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 17:37
TOjsienka napisał(a):

Naród wybrany,zawsze ma większe przywileje , nie wiedziałaś ?
Problem w tym, że każda z religii za taki się uważa :P

Lilith ^^
11181
#benpo nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 17:39
GosiaG napisał(a):
benpo napisał(a): kościół katolicki bowiem za posiadanie Biblii w domu w obecnym czasie nie morduje całej rodziny śmiercią, jak to czynił w śreniowieczu.

A skąd pewność, że w owym czasie Bóg nie 'utwardził serc' przywódców KK -jak swojego czasu faraonowi -w wyniku czego możliwe było 'pokaranie' Egipcjan dziesięcioma plagami

:P
Na ten temat trzeba by było dość szeroko napisać, i nie wiem czy tu by się zmieściło, bo jest na moim chomiku z tym samym nikiem co na forum, książka i to niejedna, pod tyt. Wyzwanie chrześcijańskiej teologii i nie tylko... którą napisał misjonarz osobiście powołany przez Pana Jezusa jak kiedyś ap.Paweł, i do dziś głosi Słowo Boże i także napisał przez lata działalności kilkanaście książek. Nazywa się Ewald Frank. Jak pani zechce to tam w chomiku mam do dyspozycji trochę literatury do pobrania, i byłych księży także jak Bartolomew F.Brewer. Ale to nazwisko wystarczy wpisać w gogle, materiał dowodowy na temat krk, jest potęzny i przytłaczający. Mogę tutaj podać fragment książki br. Franka co nosi znamienny tytuł: Antychryst. Proszę bardzo, jak można rozpoznać antychrysta który od stuleci istnieje aż do dziś i ma nad wyraz szczególne poważanie a miliardy ludzi wierzy w jego nauki. oto jego tytuł. Musimy potraktować poważnie tę wskazówke w Piśmie: ,,Kto ma rozum, niech obliczy liczbę zwierzęcia, jest to bowiem liczba człowieka" i nie powtarzać dziecinnie liczby 666, lecz naprawdę liczyć.Wtedy ten rachunek wygląda następująco: V I C A R I V S F I L I I D E I ,, 5 +1 + 100 + 1+ 5 , + 1+50 +1+1 500 +1>666 Większość nauczycieli biblijnych popełnia wielki, fatalny błąd w rozumowaniu. Oni mówią o antychrystowych rządach i ruchach, gdy rozchodzi się w gruncie rzeczy o niechrześcijańskie światopoglądy i systemy polityczne jak socjalizm, komunizm, ateizm, islam itd. Owszem, istnieją religie i rządy, które są przeciwko chrześcijaństwu, lecz to nie ma nic wspólnego z antychrystem, o którym mówi Biblia. Musimy zrozumieć, że duch antychrysta istniał już wtedy, gdy nikt nic nie wiedział o islamie, ateiżmie, komunizmie itd. Musimy sobie także uzmysłowić, iż w dniach apostołów aż roiło się od pogańskich religii i bałwochwalstwa. Jednak zaden mąż Boży nic nie mówił o tym, że z owych środowisk przyjdzie antychryst - przeciwnie, Jan pisze zupełnie jasno o ludziach, którzy dostali się pod wpływ antychrystowego kierunku: ,,Wyszli spośród nas..."( 1 Jan 2,19). Tu chodzi więc o system wewnątrz, chrześcijaństwa, który jednak praktyką i nauką przeczy Chrystusowi. Codzi o człowieka, który rości sobie prawo bycia zastępcą Chrystusa na ziemi i działa na Jego miejscu, lecz równocześnie robi wszystko, aby powstrzymać ludzi od przyjścia do Chrystusa. Dlatego nie głosi Chrystusa ani Jego zbawiennej łaski, jak to czynił Piotr, Paweł i wszyscy mężowie Boży po nich - przeciwnie, próbuje z całych sił zwrócić uwagę wszystkich na siebie i popierającą go instytucję. Ci którzy mu wierzą, są związani z jego osobą i nauką, a nie z Chrystusem i bibliną nauką i praktyką. Na końcu będą istniały tylko dwie grupy: jedni będa zapieczetowani pieczęcią Bożą, ci dródzy napiętnowani znamieniem zwierzęcia. Prawdziwi wierzący otrzymają zapieczętowanie z góry, poniewarz tak jest napisane: ,,W nim i wy, którzy usłyszeliście słowo prawdy, ewangelię zbawienia waszego, i uwierzyliście w niego, zostaliście zapieczętowani obiecanym Duchem Świętym" (Efez.1,13). Kto odrzuca Słowo Prawdy, pełną, czystą Ewangelię, nigdy nie może zostać zapieczętowany Duchem Bożym, ponieważ w takim wypadku sprzeciwia się Duchowi Bożemu. Takim ludziom pozostają tylko pobożne kłamstwa i błędy. Oni zostana napiętnowani znamieniem antychrysta. ( Fragment książki ANTYCHRYST Przedst. z biblijnego punktu widzenia misjonarz E.Frank). Tu ma także część odpowiedzi na pani wywód ozatwardzeniu serc. Plagi napewno spadną zgodnie z opisem ostatniej księdze Biblii, Objawienie które Jan otrzymał na wyspie Patmos, wtedy nie istniał koścół katolicki, ale Jan widział jak on powstanie i co przez stulecia będzie robić aż do końca, i jaki będzie jego koniec.
5134
#TOjsienka nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 17:51
Według mnie KK z ŚJ ma największe starcie bo ogólnie ich nauki między sobą się wykluczają.Nikt się nie czepi ZŚ czy AD bo to takie ciepłe kluchy a w życiu nikt ciepłych kluch się nie czepia bo by połechtać uszy każdemu coś przytakną dla świętego spokoju. :|

Dopisane 16.08.2013r. o godz. 17:51:

GosiaG napisał(a):
TOjsienka napisał(a):

Naród wybrany,zawsze ma większe przywileje , nie wiedziałaś ?
Problem w tym, że każda z religii za taki się uważa :P

No z tym że w przeciwieństwie do tych wszystkich narodów wybranych u nich właśnie za dużo nie po pajacujesz. :|

11181
#benpo nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 18:12
GosiaG napisał(a):
TOjsienka napisał(a):
to jakieś wydumania ściętej głowy raczej.

Tojcia,ja akurat mogę potwierdzić z własnego doświadczenia ,że większość materiału z linków nie jest tylko 'wydumana'.

benpo napisał(a): ksiądz lub papierz, którzy znani są z tego że przekręcają Słowo Boże

Co to za Bóg(wszechmogący) , który pozwolił na 'przekręcenie' jego słów?
On dał ludziom prawo wyboru, i powiedział w Słowie Bożym wyrażnie, że kto będzie respektować Jego Słowo bez przekręcania ten będzie błogosławiony przez Boga, a kto zrobi inaczej, będzie przeklęty. Galacjan 1: 1 - 10. Kler głosi swoim owcom ,,inną" ewangelię, nie tę którą głosił Paweł. Szkoda tych ludzi, ale nic nie można poradzić, dlatego się ludziom mówi na ten temat, ale każdy podejmuje sam decyzję, i nie można mu w tym przeszkadzać, nic na siłę. Kler całe stulecia nawracał siłą. Więc jak wybrali, taką zapłatę otrzymają.

Dopisane 16.08.2013r. o godz. 18:12:

GosiaG napisał(a): Mogę Cię zapewnić ,że mną nie kierowała chęć ataku na sektę w której tkwiłam- jedynie chęć zrozumienia.
Niestety u ŚJ- rzeczowych pytań zadawać nie wolno .Dopisane 16.08.2013r. o godz. 17:13:
benpo napisał(a): ptaki jak je ktoś nauczy słowka, to oe potrafią wyskrzeczeć to, ale znaczenia tych słów nie rozumieją i nic na ten tema logicznie nie odpowiedzą .

(Wnikliwi)Badacze Pisma Św. różnią się od ptaków tym,że jak nie potrafią logicznie odpowiedzieć na pytanie , to odsyłają do samodzielnego studiowania pism- tak długo- aż ci ciekawi dojdą do tych samych wniosków co oni sami :D

To ma sens !
Tylko że jeśli chodzi o mnie, to żle trafiłaś, nigy nie należałem do tej organizacji,a z ich naukami także się nie zgadzam. Biblia wyrażnie mówi że każdy z nas od poczęcia aż do przyjścia na świat rodzi się jako upadły grzesznik, więcżadne praktyki religijne i członkostwo w kościołach nie dadzą mu zbawienia, zbawienie nam daje śmierć krzyżowa i przelana krew Syna Bożego Jezusa Chrystusa, należy MU tylko wierzyć i być posłusznym Jego Słowu,a nie wypocinom teologów tych wyznaniowych kościołów. Jak by pani czytała w Słowie to tam jest to do znalezienia.
5134
#TOjsienka nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 18:24
benpo napisał(a): zbawienie nam daje śmierć krzyżowa i przelana krew Syna Bożego Jezusa Chrystusa, należy MU tylko wierzyć i być posłusznym Jego Słowu.

Benpo ta część wypowiedzi wskazuje że nawet nie wiesz o tym że się z nimi zgadzasz.

8375
#GosiaG nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 18:25
Tak wiem,że w Biblii to wszystko pisze -ale ja koniecznie chcę przeczytać jeszcze tą nie 'poprzekręcaną' przez ludzi,żeby dokonać wyboru której wierzyć .

Lilith ^^
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza