~ napisał(a): Poczytaj ...
TOjsienka napisał(a): Do diabła raczej bo jak to wszystko tak przeczytać naraz to sorrry ale bez psychiatry się nie obędzie. :| :D
GosiaG napisał(a): Tak wiem,że w Biblii to wszystko pisze -ale ja koniecznie chcę przeczytać jeszcze tą nie 'poprzekręcaną' przez ludzi,żeby dokonać wyboru której wierzyć .Miła pani, tu nie chodzi o to że Biblia jest poprzekręcana, ale że jej nauki w błędny sposób się interpretuje. Najbliższa oryginałowi jest Biblia Gdańska, ale inne przekłady z BT.także mają swoje zalety. A należy Biblię przyjmować tak jak jest napisana, bez rozumowania nad nią.Bóg sam ją objawia i potwierdza przez wypenienie się biblinych proroctw. przykładem jest proroctwo Pana Jezusa dotyczące zburzenia Jerozolimy Ew.Łukasza 19: 41 - 44. To się wypełniło w 70 r. po Chrystusie. Kiedy rzymski generał Tytus otoczył Jerozolimę i po zagłodzeniu mieszkańców,wtargnął do środka i zniszczył ją. Żydowski historyk J.Flawiusz opisał także co się tam działo. W taki sposób Bóg wykłada swoje Pismo. Izrael został rozproszony, ale Bóg powiedział że zgromadzi żydów ze wszystkich narodów do ich ojczyzny, i na końcu 2000 lat w naszym czasie żydzi powrócili do swej ojczyzny. Co Bóg w Biblii powiedział, to się wykonało po 1946 r. powstało państwo Izrael i jest w swojej ojczyżnie.Gdyby z Biblią było coś nie tak, to te proroctwa by się nie wypełniły. Tak że niech pani się nie martwi o przekład Biblii,ale o to aby jej wierzyć i stosować.
rafi napisał(a):Może klecha w czarnej pelerynie ci coś gada, ale ja z nimi nie mam nic wspólnego.TOjsienka napisał(a): No z tym że z grzechu pierworodnego zostaliśmy już uwolnieni przez śmierć Jezusa więc możemy dostąpić wybawienia ale rodząc sie dalej jesteśmy grzesznikami bo jesteśmy niedoskonali w tym mamy wolną wolę do pokazania czy chcemy dostąpić zbawienia.Masz wiarę we słowa co ci powie facet w czarnej pelerynie ?? ;) niby głosi słowo zresztą oni wpływają na naszą wiarę narzucając nam że grzeszymy a oni niby żyją według przykazań itp a po spowiedzi zapewne mówią co jakie dziwne grzechy ludzie mają albo na kazaniu zmienia trochę ich treść do kościoła nie chodzę mam wszystko więc mogę godnie umierać i tak Bóg jest wszędzie i to on będzie nas sądził a nie ten czarny zwany klechą ;)
Czy coś w tym stylu.
GosiaG napisał(a):TOjsienka napisał(a): Do diabła raczej bo jak to wszystko tak przeczytać naraz to sorrry ale bez psychiatry się nie obędzie. :| :D
Jak mi się nudzi to wpisuję na jutiub ''śmieszne koty'
:D