Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Papuga niezalogowany
18 sierpnia 2013r. o 11:43
A ja się z kolei zastanawiam, czy benpo tak na poważnie, czy to niezły prowokator ??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11181
#benpo nieaktywny
18 sierpnia 2013r. o 12:06
kc napisał(a):
benpo napisał(a): Więc w związku z tym zaspokojeniem pani ciekawości, co pani dalej z tym zrobi?.

Nic. Zastanawiałam się po prostu, czy jesteś obłąkany.

Jeśli naprawdę wierzysz w Boga i rozumiesz to co chciał przekazać Tobie i innym ludziom w Piśmie Świętym, to przestań tyle chlapać językiem i trochę pomilcz.

Także życzę Ci błogosławieństwa Bożego.
Dzięki za komplenent, ja tylko odpowiadam napytania, raz obszerniej a raz krótko, czy to jest przejaw obłędu?, przeczytaj sobie w takim razie 26 rozdz. Dz.ap. gdzie Paweł przemawiał przed królem Agryppą, Festus jemu także zarzucił szaleństwo,(czyli że jest obłąkany).Cały problem w tym, że większość ludzi nawet nie wie że jest w tym stanie, bo wierzą wszystkiemu innemu, tylko nie Słowu.W Biblii jest to dość dosadnie napisane. Więc niech pani będzie ostrożna ztym przyklejaniem mi łatki że jestem obłąkany. Biblijnie wierzący dla ludzi z zewnątrz są obłąkani. Coś pani opowiem: Po ulicy szedł człowiek mając na piersi i na plecach dwie tabliczki z napisem: jestem głupi dla Chrystusa! a ci co go minęli, przeczytalina jego plecach drugi napis: a dla kogo jesteś ty?. Ja więc wolę być dl Pana być nazwany, głupcem,obłąkanym itd. niż dla innych rzeczy tego świata. Czy wyraziłem się jasno? pani bez obłędu?. Ja nawet w połowie tyle nie piszę co Paweł i inni apostołowie. Paweł raz tak długo głosił bo aż do zmroku, że młodzieniec siedzący na oknie, zasnął,spadł i się zabił, ale Pan go zmartwychwzbudził. Miłego dnia.
5134
#TOjsienka nieaktywny
18 sierpnia 2013r. o 13:31
benpo napisał(a): Jeśli jesteś członkiem krk lub baptystów lub u świadków J, czy jesteś w innej denominacji, to jesteś zbłąkaną owcą jak ktoś ze świadków J. czy krk. Jestem biblijnie wierzącym chrześcijaninem i nie należę do kościelnych systemów tworzących w obecnym czasie wielki Babilon który masz dokładnie opisany w 17 rozdz.Objawienia. Czy zrozumiałeś?

Ja zrozumiałam tylko jedno.Skoro ktoś należący do jakiejś organizacji religijnej jest zbłąkaną owcą to po co próbujesz narzucać swoje przemyślenia tutaj?Nie liczysz czasami na to że ludzie będą ci przytakiwać i w ten sposób stworzysz swoje wyznanie skoro jesteś tak zwanym samoukiem?
W ten sposób chyba powstają sekty.
Nie może tak być że każdy z osobna będzie na swój sposób interpretował biblię bez żadnych ograniczeń bo będzie chaos.Wyobraź sobie co by było gdyby w państwie nie było kodeksu prawa i każdy mógł na swój sposób mógł interpretować co wolno a co nie wolno?Raczej by był strach wyjść z domu.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
5134
#TOjsienka nieaktywny
18 sierpnia 2013r. o 14:44
benpo napisał(a):

Ja wiem że Bóg jeszcze wywołuje te ostatnie owce,zanim zamknie drzwi łaski,i tych swoich zabierze w górę po wtórne przyjście Pana Jezusa jest bardzo ale to bardzo blisko. Na moim chomiku z tym samym nikiem mam książkę co napisał nasz brat w Chrystusie Ewald Frank, który został osobiście powołany i posłany przez naszego zmartwychwstałego Pana Jezusa Chrystusa, do usługi Słowem Bożym, tytuł tej książki brzmi: Wyzwanie chrześcijańskiej teologii i nie tylko... jak pani chce dowiedzieć się więcej to sobie ją mojego chomika ściągnie. Życzę Bożego błogosławieństwa. Inni uczestnicy forum także mogą skorzystać. Za darmo.

Że kim on niby jest? :| :D
No właśnie wyczytałam cyt:"Sam Ewald uważa się za sługę wiernego i rozumnego z Mat.24,który rozdziela pokarm /kazania jakiegoś Branhama/na właściwy czas..."
To ma sie nijak do samodzielnego badania pisma skoro z góry narzuca własne przemyślenia którym trzeba przytakiwać.
Czyżby chciał utworzyć nową organizację religijną?
Nie wiem jak inni ale ja tam nawet za dopłatą nie chcę mieć nic wspólnego z samozwańczym sługą bo jest guru jest sekta.
Wole jak jest więcej szefów od myślenia i zgadzających się ze sobą to się firma szybko nie rozpadnie.

Dopisane 18.08.2013r. o godz. 14:19:

benpo napisał(a):
kc napisał(a):
benpo napisał(a): Więc w związku z tym zaspokojeniem pani ciekawości, co pani dalej z tym zrobi?.

Nic. Zastanawiałam się po prostu, czy jesteś obłąkany.

Dzięki za komplenent, przeczytaj sobie w takim razie 26 rozdz. Dz.ap. gdzie Paweł przemawiał przed królem Agryppą, Festus jemu także zarzucił szaleństwo,(czyli że jest obłąkany).

Z tym że Paweł znał Jezusa osobiście więc małe prawdopodobieństwo że po przekręcał jego nauki.Opierał sie tylko na tym co mówił Jezus a Ty zaczynasz odnosić się do nauk zwykłych ludzi którzy przez prawie 2 tysie lat ładnie przerobili biblię na swoją modłę.Jest wielka różnica dlatego przyrównanie się do Pawła trochę nie na miejscu.

Dopisane 18.08.2013r. o godz. 14:44:

benpo napisał(a): (...)

Ogólne pojęcie sekty w naszym społeczeństwie jest takie że jest nielegalne,jest guru i mała grupa naiwniaków którym on skonfiskuje mieszkanie i wszystkie inne dobra bo wypadało by na golasa wejść do królestwa niebieskiego a faktycznie chodzi tylko o zdarcie kasy z tzw.frajera.
To co wymieniłeś i można dodać do tego jeszcze kilka organizacji w naszym państwie są zarejestrowanymi związkami wyznań które nie są zagrożeniem dla przeciętnego obywatela i państwo na to zezwala.
Na to wychodzi że chcesz działać nie legalnie.
Jak każdy sobie będzie rzepkę skrobał to wtedy natworzy się pełno nielegalnych sekt gdzie ludzie silniejsi zrobią pranie mózgu ludziom bardziej podatnym na sugestie.
Ps.nie jestem katoliczką i nie należę do żadnej organizacji religijnej jak byś czytał co mają do powiedzenia inni a nie narzucał tylko swoje wywody z biblii to byś wiedział.

Zmoderowano 18.08.2013 godz.18:27 - powód: konsekwencja usunięcia cytowanego posta (moderator)

11181
#benpo nieaktywny
18 sierpnia 2013r. o 15:01
A co do chaosu jaki już od stuleci trwa w religijnym zakresie, to apostołowie i sam Pan, zapowiadali że to w czasie ostatecznym nadejdzie, że dojdzie do wielkiego odstępstwa, i kilka stuleci po apostołach to się stało począwszy od 325 r. gdy cesarz Konstantyn zorganizował sobór nicejski tam został zapoczątkowany uznany przez władzę swiecką (...)Należy wierzyć tak jak jest to podane w Biblii bez tej całej pomieszanej masy kościelnych interpretacji. Bóg ma na każdy czas powołanego sługę który głosi czyste Słowo Boże, ja go znam i mu wierzę,i tych ostatnich wywołuje z tego religijnego Babilonu. Potem Pan ich zabierze, a te systemy z religijnymi na czele zlikwiduje, dokładnie tak jak to jest napisane w Biblii. To tyle, żaden z tego forum już nie może powiedzieć gdy stanie przed Panem na sądzie ostatecznym, że nikt, mu nic nie mówił, nie jestem winien waszej krwi. Wymówki żaden nie ma. Te który będzie chciał dowiedzieć się więcej, oto adres: http://www.freie-volksmission.de można tam za darmo zamówić literaturę która wyrażnie mówi w jakim czasie żyjemy, i jak się przygotować na przyjście Pana Jezusa po tych co wyjdą z babilonu i dadzą się Mu przygotować. Przed nadchodzącą zagładą, daty nikt nie zna, tylko Bóg, ale po pewnych wypełnionych proroctwach, widać, że dla tej cywilizacji niewiele czasu zostało. To tyle.

Zmoderowano 18.08.2013 godz.18:29 - powód: słowa ubliżające innym osobom (moderator)
5134
#TOjsienka nieaktywny
18 sierpnia 2013r. o 15:18
benpo napisał(a): To tyle, żaden z tego forum już nie może powiedzieć gdy stanie przed Panem na sądzie ostatecznym, że nikt, mu nic nie mówił, nie jestem winien waszej krwi. Wymówki żaden nie ma. Te który będzie chciał dowiedzieć się więcej, oto adres: http://www.freie-volksmission.de można tam za darmo zamówić literaturę która wyrażnie mówi w jakim czasie żyjemy, i jak się przygotować na przyjście Pana Jezusa po tych co wyjdą z babilonu i dadzą się Mu przygotować. Przed nadchodzącą zagładą, daty nikt nie zna, tylko Bóg, ale po pewnych wypełnionych proroctwach, widać, że dla tej cywilizacji niewiele czasu zostało. To tyle.

A Cię fantazja poniosła z tym sądem co najmniej jak byś miał być ławnikiem.Ależ nikt chyba z tu obecnych nie będzie winił ciebie za to że nie przyjął twoich nauk.
Przecież mówiłeś że nienależenie do żadnej organizacji religijnej i poznawanie samego pisma świętego wystarczy żeby zostać zbawionym ,to po jakiego wysyłasz linki do cudzych przemyśleń a co za tym idzie do cudzych wierzeń?
Wygląda to tylko na to jak byś chciał wszystkich przestawić na swoje wierzenie.

11181
#benpo nieaktywny
18 sierpnia 2013r. o 16:05
Do tego co z tchurzostwa nawet niku nie podała tylko to: (Nie wiem jak inni ale ja tam nawet za dopłatą nie chcę mieć nic wspólnego ), ty biedaku znasz to miejsce Pisma gdzie mowa o mądrym słudze, i że to sam Bóg wskazał to temu bratu,będziesz bardzo gorzko płakać że to powiedziałeś, bo uznałeś Boga za tego który mówi nieprawdę, nawet nie wiesz jak może to być szybko, że już żadnego więcej swoich kłamliwych sądów tu nie zostawisz,na tym forum.Oby ci tego Bóg nie poczytał, powierzam to Jemu.

Dopisane 18.08.2013r. o godz. 15:48:

TOjsienka napisał(a):
benpo napisał(a): To tyle, żaden z tego forum już nie może powiedzieć gdy stanie przed Panem na sądzie ostatecznym, że nikt, mu nic nie mówił, nie jestem winien waszej krwi. Wymówki żaden nie ma. Te który będzie chciał dowiedzieć się więcej, oto adres: http://www.freie-volksmission.de można tam za darmo zamówić literaturę która wyrażnie mówi w jakim czasie żyjemy, i jak się przygotować na przyjście Pana Jezusa po tych co wyjdą z babilonu i dadzą się Mu przygotować. Przed nadchodzącą zagładą, daty nikt nie zna, tylko Bóg, ale po pewnych wypełnionych proroctwach, widać, że dla tej cywilizacji niewiele czasu zostało. To tyle.

A Cię fantazja poniosła z tym sądem co najmniej jak byś miał być ławnikiem.Ależ nikt chyba z tu obecnych nie będzie winił ciebie za to że nie przyjął twoich nauk.
Przecież mówiłeś że nienależenie do żadnej organizacji religijnej i poznawanie samego pisma świętego wystarczy żeby zostać zbawionym ,to po jakiego wysyłasz linki do cudzych przemyśleń a co za tym idzie do cudzych wierzeń?
To jest link do niezależnej misji ponadwyznaniowej, i została z rozkazu Bożego założona nie po to aby zbierać i zapisywać członków a jedynie do głoszenia Słowa Bożego i drukowania Bożego poselstwa i rozsyłania w różnych językach na wszystkie kontynenty świata, i jest to robione od bardzo wielu lat, kiedy pani jeszcze na świecie nie było, ta literatura a także audio-video i dvd, są kazaniami nawołującymi do powrotu do Biblii, a nie do członkostwa w jakiejś sekcie.Każdy kto nie sprawdzi co jest głoszone i napisane, i od razu wydaje osąd, bez sprawdzenia, pokazuje swoją lekkomyślność, czyli głupotę.

Dopisane 18.08.2013r. o godz. 16:05:

TOjsienka napisał(a):

Pani powiedziała, cytuję: ( Przecież mówiłeś że nienależenie do żadnej organizacji religijnej i poznawanie samego pisma świętego wystarczy żeby zostać zbawionym), Tak, ale należy jeszcze to z tẻj Biblii wykonać co jest napisane w Dziejach apostolskich 2:38. Sama wiedza z Biblii bez uczynienia tego co pani wskazałem, nic pani nie pomoże. A co do ławników, to nie fantazja, jak by pani czytała Biblię, to by pani tak nie mówiła. to tyle.
5134
#TOjsienka nieaktywny
18 sierpnia 2013r. o 18:05
Jakby za każdego samopowołańca który został sprowadzony z wydumanego nieba na ziemię,Bóg miał karać,to przez te dwa tysiąclecia nie było by kogo zbierać.
Nie chodzi o to że nie wierze w moc Bożą raczej w co innego.
Skoro taki powołany jesteś Ty razem z tym Ewald'em to proszę zacytuj publicznie(bo wnioskuję że posiadasz biblię)co jest napisane w ks.Pwt.Pr.18;20-22 i Mat.24;23-26.
Ja tylko podpowiem że jest o fałszywych prorokach.

Dopisane 18.08.2013r. o godz. 17:48:

benpo napisał(a): Do tego co z tchurzostwa nawet niku nie podała tylko to: (Nie wiem jak inni ale ja tam nawet za dopłatą nie chcę mieć nic wspólnego )

:D Przecież ja to napisałam,z jakiego tchórzostwa?O czym ty do mnie mówisz? :| :D

Dopisane 18.08.2013r. o godz. 18:05:

benpo napisał(a): To jest link do niezależnej misji ponadwyznaniowej, i została z rozkazu Bożego założona nie po to aby zbierać i zapisywać członków a jedynie do głoszenia Słowa Bożego i drukowania Bożego poselstwa i rozsyłania w różnych językach na wszystkie kontynenty świata, i jest to robione od bardzo wielu lat, kiedy pani jeszcze na świecie nie było, ta literatura a także audio-video i dvd, są kazaniami nawołującymi do powrotu do Biblii, a nie do członkostwa w jakiejś sekcie.Każdy kto nie sprawdzi co jest głoszone i napisane, i od razu wydaje osąd, bez sprawdzenia, pokazuje swoją lekkomyślność, czyli głupotę.

Pokaż mi te tablice z góry Ararat z pełnomocnictwem od Boga lub chociaż gołębia który namaścił tego wybrańca który to rozpowszechnia twierdząc ze to prawdziwa droga.Sorki w proroczy sen o namaszczeniu nie uwierzę w tych czasach bo one przeminęły razem z Janem od ks.Objawienia.
Np KK jak i wiele innych też jest na całym świecie od wielu wielu lat co wcale nie oznacza że to jest religia prawdziwa.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza