TOjsienka napisał(a): Wiem jakie sa owoce ducha tak że chciałabym zobaczyć je u ciebie w praktyce w ekstremalnych sytuacjach bo gadać to każdy może gorzej z praktyką.To jak żyjemy najlepiej wie Bóg i Ci wśród których przebywamy. Jestem człowiekiem który zachęca do poznawania Boga i jeśli ktoś chce może ze mną o Nim porozmawiać :).
Calahan napisał(a):No ale my nie jesteśmy w stanie stwierdzić jak Ty żyjesz że chcesz pouczać innych.TOjsienka napisał(a): Wiem jakie sa owoce ducha tak że chciałabym zobaczyć je u ciebie w praktyce w ekstremalnych sytuacjach bo gadać to każdy może gorzej z praktyką.To jak żyjemy najlepiej wie Bóg i Ci wśród których przebywamy.
TOjsienka napisał(a):Nie zajmuje się pouczaniem innych, ale zwiastowaniem Ewangelii. Bóg nas poucza. Mógłbym nawet być przykładowo obłudnikiem, ale jeśli przekonuje do poznawania Boga, to owocem tego powinno być Jego poznanie :).Calahan napisał(a):No ale my nie jesteśmy w stanie stwierdzić jak Ty żyjesz że chcesz pouczać innych.TOjsienka napisał(a): Wiem jakie sa owoce ducha tak że chciałabym zobaczyć je u ciebie w praktyce w ekstremalnych sytuacjach bo gadać to każdy może gorzej z praktyką.To jak żyjemy najlepiej wie Bóg i Ci wśród których przebywamy.
Calahan napisał(a): jeśli przekonuje do poznawania Boga... .
GosiaG napisał(a):Diabeł jest wrogiem człowieka i jest on znany wśród ludzi, chociaż najczęściej ludzie nie są go świadomi. Gdy człowiek poznaje Boga ma świadomość, że jest ten przeciwnik, ale Bóg jest wszechmocny :).Calahan napisał(a): jeśli przekonuje do poznawania Boga... .
I to pasuje wrogom rodzaju ludzkiego najbardziej.
Dlaczego nikt nie namawia do poznania wroga,tego który zaciemnia rzeczywistość i moc naszej' boskiej świadomości ',która sama w sobie jest poznaniem i Prawami ?
GosiaG napisał(a): O tak.Tak, diabeł odchodzi od człowieka który wyznaje Bogu swoje grzechy. Może działać przeciwko Królestwo Bożemu np. przez innych ludzi (również tu na bolec.info tak się dzieje), ale w Bogu mamy zwycięstwo. Pan Jezus pokonał moc diabła. On jednak (diabeł) będzie walczyć o Ciebie i zrobi wszystko byś nie przyjęła Ewangelii. Biblia nas zapewnia, że cały czas trwa potężna wojna o ludzkie dusze - gdy stajemy się dziećmi Bożymi, włączamy się do walki o innych. My, chrześcijanie już wygraliśmy, czy raczej Pan Jezus odniósł zwycięstwo dla nas, ale wielu ludzi jest uwikłanych z powodu grzechu w bardzo różne zwodzenia i idą na zatracenie. Dopóki jest czas łaski, lepiej z niego skorzystać i pojednać się z Bogiem i przerwać moc diabła :).
Załóżmy wszyscy różowe okulary i udawajmy, że coś co nazywasz szatanem samo odejdzie.