~~Miętowy Narcyz napisał(a):~~Zielonkawobrązowa Róża napisał(a): Obowiązująca ustawa z 1993 roku zezwala na dokonanie aborcji, gdy
ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety..
Rodzić i umierać.
A ty rozumiesz co piszesz, czy też TVN ciebie całkiem ogłupił?
Tego zapisu nikt nie proponuje zmieniać, a proponowane zmiany mają uniemożliwić aborcję dzieci z ciężkim i nieodwracalnym uszkodzeniem. Na przykład z chorobą Downa, bo to bardzo częsty przypadek. A feministki dzieci z Downem chcą zabijać.
Cała akcja feministek i lewicy nie ma głównie walki o pozostawienie tej opcji, tylko jest okazja walki z PiSem za wszelką cenę.
Jesteś symptomatycznym przypadkiem zmanipulowanej osoby, która protestuje, chociaż nie bardzo wie przeciw czemu. Ważne, że w TVNie podali.
Zastosowana autokorekta
emem napisał(a):~~Kasztanowatoczerwona Kostrzewa napisał(a): ja osobiście sądzę że masz coś nie tak z głową nazywając aborcjonistki "odważnymi kobietami"
Mozesz sobie sadzisz co chcesz anonimku. Jestem pewien, ze gdy spotkamy sie na ulicy to mi tego nie powiesz tylko zwiejesz.
Uwazam, ze odwazny jest ten, kto mimo propagandy rzadu wychodzi na ulice bronic prawa do decydowania o sobie.
emem napisał(a):~~Perłowa Cykoria napisał(a):emem napisał(a):~~Kasztanowatoczerwona Kostrzewa napisał(a): ja osobiście sądzę że masz coś nie tak z głową nazywając aborcjonistki "odważnymi kobietami"
Mozesz sobie sadzisz co chcesz anonimku. Jestem pewien, ze gdy spotkamy sie na ulicy to mi tego nie powiesz tylko zwiejesz.
Uwazam, ze odwazny jest ten, kto mimo propagandy rzadu wychodzi na ulice bronic prawa do decydowania o sobie.
Czarny protest ma na sztandarach "aborcje na żądanie".
Popierasz morderców? popierasz aborcje na żądanie? Wasz portal popiera "aborcje na żądanie"?
Nie popieram morderców. Popieram natomiast prawo kobiet do decydowania o ich własnym ciele. Popieram także dostępność tabletki "dzień po" w aptekach, bez recepty - na żądanie. Obecnie obowiązujące - mimo wszystko restrykcyjne - przepisy uważam za dobry kompromis, którego nie wolno zmieniać.
Co do drugiego pytania - portal ani nie popiera, ani nie jest przeciw, bo portal nie zajmuje sie tego typu wyborami.
emem napisał(a):~~Brunatnozielony Mamutowiec napisał(a): A od kiedy dziecko jest ciałem matki? I może pan odpowie na zadane pytanie - kiedy dziecko poczęta staje się człowiekiem?
Jest to pytanie, które ma różne odpowiedzi - w zależności od tego, kto na nie odpowiada, bo to bardziej kwestie moralne decydują a nie nauka.
Na to pytanie mogę odpowiedź innym pytanie: a od kiedy płód może samodzielnie funkcjonować bez ciała matki? Od momentu zapłodnienia?
Pozdr,
emem