Calahan napisał(a): ~alto napisał(a):
Zgoda częściowa. Nie tylko nie "świętych" ludzi ale i biblię napisali ludzie. Bóg też nie jest "święty" sam z siebie. Tak nazwali go ludzie zaraz po tym jak go wymyślili. :|
Drogi rozmówco, a kto wymyślił Ciebie albo mnie ? :) Biblia jest spisana przez ludzi, według tego co przekazał Bóg. Bóg jest święty, bo nie ma w nim ciemności. Któż z nas, bez Bożej łaski, byłby w stanie np. nie uczynić nigdy czegoś nie obłudnego? A w Bogu nie ma nawet cienia obłudy. Przekonujmy się o tym sami, bo Bóg daje się poznać :). Lepiej poznawać Boga i mieć pewność, że On jest i daje życie wieczne, niż tłumić w sobie Prawdę i wmawiać sobie : Boga nie ma.
Calahan, czy ty potrafisz cokolwiek napisać po ludzku, bez tego nawiedzonego bajdurzenia?
Nie wiem jak jest z tobą ale mnie nikt nie wymyślił. Urodziła mnie moja ukochana mateńka.
Niczego w sobie nie trzeba tłumić, a już napewno nie prawdy, natomiast właśnie to że bóg jest trzeba sobie wmawiać. Na tym przecież polega wasza wiara. Według was trzeba wierzyć i koniec, bez dyskusji. Nieliczy się rozum, logika, doświadczenia tylko nakaz wiary. Dziękuję, postoję.