Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~ niezalogowany
27 sierpnia 2013r. o 23:17
Calahan napisał(a):
~alto napisał(a):
Zgoda częściowa. Nie tylko nie "świętych" ludzi ale i biblię napisali ludzie. Bóg też nie jest "święty" sam z siebie. Tak nazwali go ludzie zaraz po tym jak go wymyślili. :|
Drogi rozmówco, a kto wymyślił Ciebie albo mnie ? :) Biblia jest spisana przez ludzi, według tego co przekazał Bóg. Bóg jest święty, bo nie ma w nim ciemności. Któż z nas, bez Bożej łaski, byłby w stanie np. nie uczynić nigdy czegoś nie obłudnego? A w Bogu nie ma nawet cienia obłudy. Przekonujmy się o tym sami, bo Bóg daje się poznać :). Lepiej poznawać Boga i mieć pewność, że On jest i daje życie wieczne, niż tłumić w sobie Prawdę i wmawiać sobie : Boga nie ma.

Calahan, czy ty potrafisz cokolwiek napisać po ludzku, bez tego nawiedzonego bajdurzenia?
Nie wiem jak jest z tobą ale mnie nikt nie wymyślił. Urodziła mnie moja ukochana mateńka.
Niczego w sobie nie trzeba tłumić, a już napewno nie prawdy, natomiast właśnie to że bóg jest trzeba sobie wmawiać. Na tym przecież polega wasza wiara. Według was trzeba wierzyć i koniec, bez dyskusji. Nieliczy się rozum, logika, doświadczenia tylko nakaz wiary. Dziękuję, postoję.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 0:54
Wolter był Masonem, a Masonów nie cierpię , jak diabeł święconej wody. :)
Dobrej nocy Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 0:55
muszą wierzyć pomimo tego ,że mają wolną wolę ;p To dopiero jest zagwozdka :)
~ niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 0:59
Pannazdzieckiem napisał(a): Masonów nie cierpię , jak diabeł święconej wody. :)

posiadasz jakaś wiedzę na temat masonów ? czy nienawidzisz ich z zasady jak katolicy żydów ? faszyści odmieńców? czy kryptogeje gejów ?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 1:11
Nie cierpię teorii spiskowych, to dlatego. Żyjemy w zakłamaniu i paskudnej propagandzie. Religia jest jedynie jedną z wielu form kłamstwa :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 1:25
To wiem :) Ale to nie tłumaczy Twojej niechęci do Masonów :)
~Iza niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 5:44
Pannazdzieckiem napisał(a): Nie cierpię teorii spiskowych, to dlatego. Żyjemy w zakłamaniu i paskudnej propagandzie. Religia jest jedynie jedną z wielu form kłamstwa :)

To nie teoria, to spisek :D
Tak za Piłatem: Co to jest Prawda? :)
Rozumiem, Panienko, że jesteś niezrzeszony... Taki wolny elektron?
Pa!, do roboty czas jechać. Miłego dnia :)
2900
#falco nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 6:28
,,kobiety na traktory-religia do kościoła,, ;)

uwielbiacie jak widzę nawzajem się ,,nauczać,, :D
a kiedy ktoś nie wytrzyma i napisze co mysli o tej Waszej religii, to w swojej chrześcijańsko-katolickiej dobroci serca zasypujecie go obrazliwymi epitetami i podnosicie lamenty o nietolerancji i szykanowaniu katolików... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.