Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

2900
#falco nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 20:38
i tak trzymaj z tym ,,strzępieniem klawiatury,, :) bo to tylko rozrywka ...nic więcej
:)
nie przekonuj mnie również bo to nic nie da tak jak nic nie dała nauka ,,religii,, udzielana mi wcześniej przez jakichś tam bogobojnych ponoć sutannowych ojczulków :)
a co do Genesis ,to myślisz że Phill Collins tyle pożyje?
900 !!!!!
toż to będzie cud!!!!! :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 21:08
falco napisał(a):

Tojka... :)
co masz na sumieniu że tak Cie przeraziła perspektywa ,,policji religijnej,, :D

no,no no...Ty grzesznico :D

Takie cosik w niedalekiej przeszłości chyba już było na szczęście na to wychodzi że Bóg obronił się przed samym sobą.
Coś na zasadzie błogosławienia armii przed wojną na obu frontach jak by Bóg miał sie lać sam ze sobą. :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~Iza niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 21:11
falco napisał(a): i tak trzymaj z tym ,,strzępieniem klawiatury,, :) bo to tylko rozrywka ...nic więcej
:)
nie przekonuj mnie również bo to nic nie da tak jak nic nie dała nauka ,,religii,, udzielana mi wcześniej przez jakichś tam bogobojnych ponoć sutannowych ojczulków :)
a co do Genesis ,to myślisz że Phill Collins tyle pożyje?
900 !!!!!
toż to będzie cud!!!!! :D

Sorki, jest szlaban :I
Pożyjemy, zobaczymy... :D A co Ty się tak zarzekasz, jak żaba błota. :P
Orle, Sokole ... co z Tobą??
7612
bax
28 sierpnia 2013r. o 21:15
Dalej ciągniecie temat :| ...
ciężki temat,ale lepiej było,jak religii uczono w salkach katechetycznych :)
To tylko moje zdanie :)...
983
#Calahan nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 21:59
~ napisał(a):
Calahan napisał(a): ..Bóg czyni bardzo różne cuda, uwalnia, lecz, wskrzesza z martwych, przemawia i przemienia. Więc jak można wierzyć, że Boga nie ma?:)...

A widziałeś jakiś cud? Czy tylko słyszałeś? Zresztą, twoja sprawa. Wierz w co chcesz ale nie wymagaj aby wszyscy wierzyli. A co do pytania: "jak można wierzyć że Boga nie ma?" - odpowiadam: zwyczajnie, tak jak ja i miliony innych. :)
Witaj :). Tak, nie tylko widziałem ale i doświadczyłem, czy raczej doświadczam. Tym największym było nowo narodzenie i doświadczenie Bożej miłości. Jako polegając na Panu Jezusie Chrystusie dzięki modlitwie i Duchowi Świętemu mam relacje z Bogiem, więc świadomość Jego istnienia jest oczywista. Bóg zresztą przemawia do każdego kto chce Go prawdziwie szukać, a i nie tylko, bo nie raz działa wśród ludzi którzy jeszcze Go nie znają, ale kiedyś poznają.

Jest też ta ciemna strona, która większość ludzi zna, ale nie wie że czym jest. W ludziach którzy należą do Pana Jezusa może działać Duch Święty, ale w ludziach którzy należą do tego świata upadłego (czyli świata pod panowaniem diabła) działają również duchy nieczyste za sprawą grzechu człowieka.

Dlaczego należy głosić Ewangelie? Bo każdy potrzebuje pojednać się z Bogiem, doświadczyć uwolnienia i uwierzyć w Pana Jezus Chrystusa który zapłacił cenę za nasze grzechy. Można wierzyć w tyle różnych rzeczy, ale jeśli człowiek nie wierzy w Pana Jezusa Chrystusa to nie ma dla niego nadziei na życie wieczne. Bóg bardzo wyraźnie przekazał, że nie dano człowiekowi innego imienia w który by byli zbawieni. I tak ja piszesz, nie można wymagać by ktoś wierzył - człowiek musi tego pragnąć. Szatan będzie robić wszystko, by człowiek tego pragnienia nie miał, ale Bóg jest wszechmocny :)...

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~Panna na tyldzie niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 22:12
~Iza napisał(a):
... Mówiąc krótko, Ktoś pomajstrował przy genach, kładąc szlaban wiekowy dla ludzi - ok.120 lat.
Nauka odkrywa, nie tworzy, istniejące prawa... .

Dokładnie.:)

Polecam Ci , Droga Arystokratko :) posłuchać , co ma do powiedzenia obywatel Credo Mutwa, być może Jego słowa wniosą odrobinę światła, jeśli już o szlabanach mówimy :)

Papugi przekonać się nie da , to stary, uparty osieł , jak ja. Z tym , że obaj nie lubimy urzędników Pana Frańciszka. W prawdzie nie wiem , czy Pan Frańciszek wierzy tak mocno jak ja , ale mam nadzieję , że ludzie wreszcie zrozumieją słowa Jezusa : kochaj bliźniego , jak siebie... kochaj nawet jeśli w Boga nie wierzy. :)

Dobrej nocy Wam życzę :
983
#Calahan nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 22:24
~Iza napisał(a):
Ktoś pomajstrował przy genach, kładąc szlaban wiekowy dla ludzi - ok.120 lat.
I Księga Mojżeszowa 6.3 mówi o tym.

I taka ciekawostka: jedyną częścią ciała która odrasta w człowieku są żebra.
I jak powszechnie wiadomo, mężczyzna posiada chromosomy x i y, kobieta tylko x. W Biblii czytam, że kobieta została wzięta z mężczyzny.

Dopisane 28.08.2013r. o godz. 22:24:

~Panna na tyldzie napisał(a): ale mam nadzieję , że ludzie wreszcie zrozumieją słowa Jezusa : kochaj bliźniego , jak siebie... kochaj nawet jeśli w Boga nie wierzy. :)
Przyjacielu, jeśli ktoś nie wierzy w Boga i w ciągu życia w Niego nie uwierzy to jego życie zakończy się bardzo tragicznie. Więc jeśli chcemy mówić o miłości wobec bliźniego, musimy zabiegać o to by drugi człowiek miał życie wieczne (zamiast wiecznej śmierci) przez zwiastowanie Ewangelii.

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~Panna na tyldzie niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 22:28
Calahan :) , mój Ty ulubiony doktrynerze :) , ludzki organizm wymienia wszystkie atomy w siedmio - dziewięcioletnim cyklu. Jesteśmy tym , co spożywamy i czym oddychamy. A rozważ proszę taką kwestię :

JESTEŚ INKARNUJĄCYM DUCHEM

:) Czy Mądra Książka mówi coś na ten temat ?

Dobranoc :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza