Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

5134
#TOjsienka nieaktywny
29 sierpnia 2013r. o 13:09
Calahan napisał(a): Odpisywałem, że nie ma problemu się spotkać i porozmawiać o Bogu, ale nie przy piwie :)...

Jaki problem on może pić piwko ty herbatkę.Nie dygaj nic z Paniusia i tak będzie rozmowa na poziomie.Jezus też wino pijał.

Zmoderowano 29.08.2013 godz.21:21 - powód: błąd cytowania (moderator)

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
29 sierpnia 2013r. o 16:38
Calahan napisał(a): ...Dlaczego należy głosić Ewangelie? Bo każdy potrzebuje pojednać się z Bogiem, doświadczyć uwolnienia i uwierzyć w Pana Jezus Chrystusa...

Nie prawda, nie każdy. To tylko tobie się tak wydaje. Ja i miliony innych nie potrzebują. Żadne "uwolnienie" nie jest nam potrzebne. I bez tego potrafimy żyć uczciwe. Pogódź się z tym bo jesteśmy w większości i w miarę rozwoju ludzkości jest nas coraz więcej. Średniowiecze się z każdym dniem oddala nieodwracalnie. :D
~Papuga niezalogowany
29 sierpnia 2013r. o 17:13
I miejmy nadzieje, że oddali się tak, że zniknie. Jak wiara np. w Zeusa i jemu bogów podobnych :P

Zmoderowano 29.08.2013 godz.21:21 - powód: zbędne cytowanie (moderator)
~Iza niezalogowany
29 sierpnia 2013r. o 17:15
Pannazdzieckiem napisał(a):

(...) myślę , że kosmici , ale nie z tego kosmosu , który obserwujemy. Jest taka teoria , która mówi o tym , że Wszechświatów jest wiele , a Bóg jest tylko jeden, nie w trzech osobach, a w bilionach istnień. Dlatego tak ważne jest , aby bliźniego kochać :)

Tak? dobrze, że to tylko teoria :D
Trójca Św. jest tajemnicą, to dogmat wiary KK , prawosławia bodaj też.
Powiem tylko, że św. Augustyn z Hippony (super mózg, retor, ale cosik barłożący w młodości ;) - a mój ulubiony święty) rozgryzał ten temat. ... Ale do czasu, aż mu dzieciak na plaży powiedział, że szybciej przeleje morze do dołka, niż on zgłębi tajemnicę Trójcy Św.
To tak a' propos sensu niektórych działań :D
Rzeczywiście, jesteśmy stworzeni na obraz i podobieństwo, nie cali umieramy i to, co w nas nieśmiertelne - trwa. To akurat za JP II z Tryptyku.
Pozdr. :)
983
#Calahan nieaktywny
29 sierpnia 2013r. o 20:42
~ napisał(a):
Calahan napisał(a): ...Dlaczego należy głosić Ewangelie? Bo każdy potrzebuje pojednać się z Bogiem, doświadczyć uwolnienia i uwierzyć w Pana Jezus Chrystusa...

Nie prawda, nie każdy. To tylko tobie się tak wydaje. Ja i miliony innych nie potrzebują. Żadne "uwolnienie" nie jest nam potrzebne. I bez tego potrafimy żyć uczciwe. Pogódź się z tym bo jesteśmy w większości i w miarę rozwoju ludzkości jest nas coraz więcej. Średniowiecze się z każdym dniem oddala nieodwracalnie. :D
Witaj :). Boży standard uczciwości jest inny, niż ten człowieka. Wielu ludzi potrafi żyć uczciwie, własne dzięki Bożej łasce. Z dobrych uczynków nikt jednak nie jest zbawiony, bo one nie wymazują tego co zrobił w życiu człowiek. Tutaj potrzebna była drogocenna ofiara Pana Jezusa. Jeśli dobrze obserwujesz to co się dzieje obok nas, to zobaczysz, że większość ludzi nie żyje tak jak zaplanował dla człowieka Bóg. Ogólnie ten stan z dekady na dekadę pogarsza się, ludzie w sporej mierze są coraz bardziej zdeprawowani, nie miłujący tego co dobre.

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
5134
#TOjsienka nieaktywny
29 sierpnia 2013r. o 21:16
Calahan napisał(a): Wielu ludzi potrafi żyć uczciwie, własne dzięki Bożej łasce.

Gadasz jak byśmy byli robotami.Od czasów Adama i Ewy mamy wolną rękę co robimy i od czasu spisania biblii mamy instrukcje obsługi jak żyć żeby było dobrze.Czy z tego skorzystaliśmy nawet w czasie gdy nam było nie po nosie akurat,to z tego zostaniemy właśnie później podsumowani.

983
#Calahan nieaktywny
29 sierpnia 2013r. o 21:22
GosiaG napisał(a):
Calahan napisał(a): . Dla tej planety los jest już dawno ustalony, ale dla (dzięki laskę Bożej) wiecznie żyjących ludzi jest nowa ziemia i miasto ze złota (opis tego znajdziemy w Objawieniu/Apokalipsie Św. Jana).

Propaganda Reptylów .

A w tych miastach ze złota wielkie będzie zgrzytanie zębami jak się okaże że wszyscy 'pochwyceni' wylądują(dosłownie)- w roli obsługi (łagodnie mówiąc)swoich ''bogów''.
Jest to jedno z wielu zwodzeń które tworzy świat w upadku. Nasz Bóg jest dobry i jedyny, możemy doświadczać jego działania i możemy też doświadczać działania złego. Jeśli więc mamy pewność, że jest świat duchowy i widzimy, że Bóg jest w stanie pokonywać zło, to niby dlaczego Bóg nie mógłby ludzi na siłę przenieść tak jak opisujesz ?:)... Tego rodzaju teorie są nie logiczne, jeśli poznajemy Boga to wiemy jaki On jest i nie musimy szukać dziwnych teorii. Synowie ciemności są bardziej przebiegli w swym rodzaju niż synowie Boży, ale to od Boga jest mądrość i dzięki niej każda taka "teoria" jest do obnażenia jako kłamstwo. Szatan jest ojcem kłamstwa i tak wiele kłamstwa jest w tym świecie.

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
5134
#TOjsienka nieaktywny
29 sierpnia 2013r. o 21:27
~ napisał(a):

Ja powiem tylko tyle.Do puki dobrze Ci się dzieje nie kłap nie potrzebnie żebyś kiedyś nie płakał,bo nikt nie jest w stanie ogarnąć jak jest naprawdę,ale jest jednak jakieś procent prawdopodobieństwa że może być rozliczenie.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza