~Panna na tyldzie napisał(a): Calahan :) , mój Ty ulubiony doktrynerze :) , ludzki organizm wymienia wszystkie atomy w siedmio - dziewięcioletnim cyklu. Jesteśmy tym , co spożywamy i czym oddychamy. A rozważ proszę taką kwestię :Tak przyjacielu, Biblia mówi na temat nauk zwodniczych. Ludzi nowo narodzonych nie można jednak oszukać w kwestii zbawienia :).
JESTEŚ INKARNUJĄCYM DUCHEM
:) Czy Mądra Książka mówi coś na ten temat ?
Dobranoc :)
~Panna na tyldzie napisał(a):
Dokładnie.:)
Polecam Ci , Droga Arystokratko :) posłuchać , co ma do powiedzenia obywatel Credo Mutwa, być może Jego słowa wniosą odrobinę światła, jeśli już o szlabanach mówimy :)
Papugi przekonać się nie da , to stary, uparty osieł , jak ja. Z tym , że obaj nie lubimy urzędników Pana Frańciszka. W prawdzie nie wiem , czy Pan Frańciszek wierzy tak mocno jak ja , ale mam nadzieję , że ludzie wreszcie zrozumieją słowa Jezusa : kochaj bliźniego , jak siebie... kochaj nawet jeśli w Boga nie wierzy. :)
Dobrej nocy Wam życzę :
Calahan napisał(a):
I taka ciekawostka: jedyną częścią ciała która odrasta w człowieku są żebra.
I jak powszechnie wiadomo, mężczyzna posiada chromosomy x i y, kobieta tylko x. W Biblii czytam, że kobieta została wzięta z mężczyzny
~Panna na tyldzie napisał(a): Nie wierzę w zbawienie Przemo. To iluzja , jak religia. Jeśli w swojej świadomości ściągniecie Jezusa z Krzyża , wykażecie się miłosierdziem , i zaczniecie się stosować do Jego pragnienia ... kochać bliźniego , to wtedy jest dopiero szansa dla tej nieszczęśliwej Planety.Przyjacielu, Pan Jezus już dawno zszedł z krzyża i wykazał się miłosierdziem - umarł za Twoje i moje grzechy. Dla tej planety los jest już dawno ustalony, ale dla (dzięki laskę Bożej) wiecznie żyjących ludzi jest nowa ziemia i miasto ze złota (opis tego znajdziemy w Objawieniu/Apokalipsie Św. Jana).
~Panna na tyldzie napisał(a): Odnośnie nowonarodzonych , to kiedy to piwko Przemuś ? :) To już będzie ze dwa lata , jak Cię zapraszam :)Odpisywałem, że nie ma problemu się spotkać i porozmawiać o Bogu, ale nie przy piwie :)...
Calahan napisał(a): . Dla tej planety los jest już dawno ustalony, ale dla (dzięki laskę Bożej) wiecznie żyjących ludzi jest nowa ziemia i miasto ze złota (opis tego znajdziemy w Objawieniu/Apokalipsie Św. Jana).