Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Papuga niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 22:30
Panno na tyldzie nie stary upart osioł, a oślica :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
983
#Calahan nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 22:37
~Panna na tyldzie napisał(a): Calahan :) , mój Ty ulubiony doktrynerze :) , ludzki organizm wymienia wszystkie atomy w siedmio - dziewięcioletnim cyklu. Jesteśmy tym , co spożywamy i czym oddychamy. A rozważ proszę taką kwestię :

JESTEŚ INKARNUJĄCYM DUCHEM

:) Czy Mądra Książka mówi coś na ten temat ?

Dobranoc :)
Tak przyjacielu, Biblia mówi na temat nauk zwodniczych. Ludzi nowo narodzonych nie można jednak oszukać w kwestii zbawienia :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~Panna na tyldzie niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 22:48
Nie wierzę w zbawienie Przemo. To iluzja , jak religia. Jeśli w swojej świadomości ściągniecie Jezusa z Krzyża , wykażecie się miłosierdziem , i zaczniecie się stosować do Jego pragnienia ... kochać bliźniego , to wtedy jest dopiero szansa dla tej nieszczęśliwej Planety.

Odnośnie nowonarodzonych , to kiedy to piwko Przemuś ? :) To już będzie ze dwa lata , jak Cię zapraszam :)

Dobra, idę spać .... ostatecznie :D
~Iza niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 23:07
~Panna na tyldzie napisał(a):

Dokładnie.:)

Polecam Ci , Droga Arystokratko :) posłuchać , co ma do powiedzenia obywatel Credo Mutwa, być może Jego słowa wniosą odrobinę światła, jeśli już o szlabanach mówimy :)

Papugi przekonać się nie da , to stary, uparty osieł , jak ja. Z tym , że obaj nie lubimy urzędników Pana Frańciszka. W prawdzie nie wiem , czy Pan Frańciszek wierzy tak mocno jak ja , ale mam nadzieję , że ludzie wreszcie zrozumieją słowa Jezusa : kochaj bliźniego , jak siebie... kochaj nawet jeśli w Boga nie wierzy. :)

Dobrej nocy Wam życzę :

A witam, ja tak sobie tylko dyskutuję :).
Księża jak księża - z ludu wzięci i dla ludu ustanowieni, różni są. Słucham ich , ale uczynków nie naśladuję... tych złych :D
Ja lubię swojego proboszcza, jest ok.
A miłość Boga i bliźniego, to podstawa. Sakramenty też są bardzo ważne.
I jeszcze jedno, wiem na własnej skórze, że wiarę można stracić, ale i ją odzyskać.
Pozdr. Dobrej nocy :)

Panienko, kosmici ?!
~Iza niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 23:21
Calahan napisał(a):
I taka ciekawostka: jedyną częścią ciała która odrasta w człowieku są żebra.
I jak powszechnie wiadomo, mężczyzna posiada chromosomy x i y, kobieta tylko x. W Biblii czytam, że kobieta została wzięta z mężczyzny

Calahanie, spasuj, bo Ci powiem, że to kobieta ma układ krwionośny otwarty :D :D :D
Pozdr.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 sierpnia 2013r. o 8:03
:D :D :D

I chwalić Stwórcę za dualistyczną organizację Natury. Nie wiem jak Wy , ale ja bez Kobiet nie potrafię żyć , na księdza się nie nadaje :D

Miłego Wam życzę :)

Dopisane 29.08.2013r. o godz. 08:03:

Tak Droga Arystokratko , myślę , że kosmici , ale nie z tego kosmosu , który obserwujemy. Jest taka teoria , która mówi o tym , że Wszechświatów jest wiele , a Bóg jest tylko jeden, nie w trzech osobach, a w bilionach istnień. Dlatego tak ważne jest , aby bliźniego kochać :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
983
#Calahan nieaktywny
29 sierpnia 2013r. o 12:16
~Panna na tyldzie napisał(a): Nie wierzę w zbawienie Przemo. To iluzja , jak religia. Jeśli w swojej świadomości ściągniecie Jezusa z Krzyża , wykażecie się miłosierdziem , i zaczniecie się stosować do Jego pragnienia ... kochać bliźniego , to wtedy jest dopiero szansa dla tej nieszczęśliwej Planety.
Przyjacielu, Pan Jezus już dawno zszedł z krzyża i wykazał się miłosierdziem - umarł za Twoje i moje grzechy. Dla tej planety los jest już dawno ustalony, ale dla (dzięki laskę Bożej) wiecznie żyjących ludzi jest nowa ziemia i miasto ze złota (opis tego znajdziemy w Objawieniu/Apokalipsie Św. Jana).

~Panna na tyldzie napisał(a): Odnośnie nowonarodzonych , to kiedy to piwko Przemuś ? :) To już będzie ze dwa lata , jak Cię zapraszam :)
Odpisywałem, że nie ma problemu się spotkać i porozmawiać o Bogu, ale nie przy piwie :)...

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
8375
#GosiaG nieaktywny
29 sierpnia 2013r. o 12:57
Calahan napisał(a): . Dla tej planety los jest już dawno ustalony, ale dla (dzięki laskę Bożej) wiecznie żyjących ludzi jest nowa ziemia i miasto ze złota (opis tego znajdziemy w Objawieniu/Apokalipsie Św. Jana).

Propaganda Reptylów .

A w tych miastach ze złota wielkie będzie zgrzytanie zębami jak się okaże że wszyscy 'pochwyceni' wylądują(dosłownie)- w roli obsługi (łagodnie mówiąc)swoich ''bogów''.

Lilith ^^
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza