~Bob budowniczy niezalogowany 29 października 2016r. o 21:56
I tego właśnie nie rozumiem. Dlaczego chrześcijaństwo uważasz za zniewolenie? Moim zdaniem nie ma nikt większej wolności od osoby wierzącej. Naprawdę wierzącej, nie praktykującej na wszelki wypadek. Jesteś wolny nawet w odrzuceniu Boga. Moim zdaniem gdzieś popełniłeś błąd w ocenie. Może inaczej rozumiemy wolność? Dla mnie nie jest to "hulaj dusza, piekła nie ma". Wolność to możliwość wyboru oraz maksymalne uniezależnienie od niepożądanych czynników zewnętrznych. Są czynniki, które musisz brać pod uwagę. Jak pisał Spinoza "wolność to świadomość konieczności". Świadomość ta oznacza, że ani Ty ani ja nie odrzucamy naszych dzieci dla zaspokojenia potrzeby wolności w lewackim jej pojęciu (w innych wątkach polemizuję z falco na temat niejakiej N.Przybysz, która nie rozumie co to wolność zupełnie i z barku paru metrów kwadratowych dokonuje aborcji chwaląc się tym na całą Polskę - to jest lewackie pojęcie wolności). Bycie wierzącym dla mnie to coś co daje wolność całkowitą oparta na Absolucie. Moim zdaniem dlatego NWO tak walczy z KK, bo przeszkadza im w zniewoleniu ludzi.
#Pannazdzieckiem nieaktywny 30 października 2016r. o 6:51
~Bob budowniczy napisał(a): ... Jesteś wolny nawet w odrzuceniu Boga. Moim zdaniem gdzieś popełniłeś błąd w ocenie. Może inaczej rozumiemy wolność?...
Jak zwykle masz racę Bob , z tym , że odrzuciłem tego boga świadomie , przez wiedzę , nie z braku wiary. Jeszcze raz proszę Cię , zamiast włóczyć się po kościołach , siądź w kącie , weź Biblię do ręki i poczytaj ... nie ewangelie i nie psalmy ... między wierszami czytaj :)
A Stwórca jest w każdym atomie tego Wszechświata . Haramein i Szypow zrobili matematyczne wyliczenia i wyszło im , że nie mamy wolnej woli , tylko realizujemy plan Kreacji .
Mi to pasi :)
Miłej niedzieli :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Bob budowniczy napisał(a): I tego właśnie nie rozumiem. Dlaczego chrześcijaństwo uważasz za zniewolenie?
każda religia ''zniewala'' poprzez manipulację i najbardziej wyrafinowane zabiegi socjotechniczne
Moim zdaniem nie ma nikt większej wolności od osoby wierzącej. Bycie wierzącym dla mnie to coś co daje wolność całkowitą oparta na Absolucie.
czyli jednak jesteś ''zniewolony'' :D
teraz odrobinę poważniej ...
nikt na całym świecie nie jest prawdziwie wolny ;)
wstajesz rano do pracy?...co Ci każe?
wychodzisz do niej nagi? ...co Ci każe się ubrać?
idziesz do sklepu coś kupić i za to zapłacić?...co Ci każe ?
ktoś Cię wyzwie od ''deb.il.i'' a Ty to ''olewasz...co Ci każe ?
niedzielne dzwony ''wzywają ''Cię na mszę ..co Ci każe tam iść?
#Pannazdzieckiem nieaktywny 30 października 2016r. o 7:55
I tu masz rację Papugo :D
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
#Pannazdzieckiem nieaktywny 30 października 2016r. o 13:17
Od lat zastanawiam się nad frazoletami ... demokracja , wolność , wiara , wiedza ... i dochodzę do wniosku , że wszystko jest iluzją ... nawet miłość , która z natury w ludzkim wydaniu uzależniona jest od uzależnienia szeroko pojmowanego. Można wierzyć w co się chce , ale z logiki wynika , że istnieje prawda uniwersalna , nie koniecznie spisana.
Przemyślałem jeszcze raz Twe słowa Połykaczu i o ile słyszałem o bractwie lucyferian , którzy próbowali nalać trochę oleju do głowy niewolnikom Jahwe , to dzisiaj wciąż nie rozumiem , jak to się stało , że ... jest tak , jak jest :| I wciąż jesteśmy niewolnikami Systemu.
Powiedzcie mi , że Sikorowski się myli :]
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.